Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail çok eski ileti Mesajlarını kısa sürede Silme

Google Gmail E-posta mail mesajlarınız çok eski tarihli ve sayı olarak çok fazla ise anlatılan yöntem ile kısa zamanda temizleyip depo ka...

...

Google Gmail E-posta mail mesajlarınız çok eski tarihli ve sayı olarak çok fazla ise anlatılan yöntem ile kısa zamanda temizleyip depo kapasitenizi arttırın. Google’un Arama motoru olarak göreve başladığı 1998 yıllarında, kullanıcılarına ücretsiz hizmet olarak sunduğu servislerden biri de Google Gmail servisidir. Google Gmail servisini uzun süredir kullanıyor iseniz, geçmiş yıllara ait bir çok Eski tarihli mail mesajlarınız birikmiş olabilir. Eski tarihli biriken bu mesajlar güncelliğini bitirdiği için kullanılamayacak duruma gelmiş demektir. Kullanılmayan eski tarihli bu mailler depolama alanında yer teşkil ettiğinden bu mesajları toplu halde kaldırabiliriz. Blog ipucu;

Şu anda okumuş olduğunuz yazı, bir önceki makalemizde Google Drive Dokümanlar ile Sesli Yazma Özelliği Başladı başlıklı yazımızdan esinlenerek sesli olarak yazılmıştır.

Google Gmail eski iletiler Nasıl silinir?

1. Google Gmail hesabınıza Giriş yapın.

2. Açılan pencerede sağ üst kısımdaki dişliye ve ayarlara tıklayarak açın.


Google Gmail Dişli ve Ayarlar seçeneği

3. Yukarıdaki resimde dikkat ederseniz büyük ok ile gösterilen yerde 2.334 öğeden, 1-100 arası mesaj ismini göreceksiniz. 1-100 arası mesaj ifadesi daha önce 1-25 olarak görülmekteydi. Ayarlardan bu sayıyı değiştirerek ilgisiz ve çağ dışı kalan eski mesajlarımızı çok çabuk silebileceğiz. Ayarlar kısmında görülmesini istediğimiz mesaj sayısını (10, 15, 20, 25, 50, 100) belirleyebilirsiniz.


Google Gmail Mesaj sayısını belirleme

4. Maksimum sayfa boyutu sekme hizasındaki, Her sayfada (100) ileti dizisi göster. Seçeneğini açıp, pencereden 100 olarak belirleyin ve sayfanın en altına giderek yaptığınız işlemi kaydedin.

5. Şu anda Gmail ana sayfasına dönmüş oldunuz. Silmek istediğiniz ileti menüsünü seçin ve sol üst köşede bulunan kare şeklindeki kutuyu seçerek işaretleyin ve üst menüde bulunan Sil “Delete” tuşuna basarak silme işlemini gerçekleştirin.

6. Google Gmail de daha eski mesajları silmek için, Öğe sayısını belirten sağ taraftaki ok işaretine tıklayarak eski tarihli mesajları bulup silme işlemine oradan başlayın.


Google Gmail eski mesajlar görseli

Google Gmail hakkında daha fazla bilgi edinmek için Menü çubuğu ve Kategoriler seçeneğinde bulunan Gmail-Inbox ismine tıklayarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.