Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Firefox Yer İmleri Yedekleme ve Yükleme

Firefox tarayıcınızdaki yer imlerini (sık kullanılanlar) bilgisayarınıza yedeklemek için yapmanız gerekenler aşağıda verilmiştir. Bilgisayar...

... Firefox tarayıcınızdaki yer imlerini (sık kullanılanlar) bilgisayarınıza yedeklemek için yapmanız gerekenler aşağıda verilmiştir. Bilgisayarınıza format çekmeden önce veya tarayıcınızı yeniden kurmanız gereken durumlarda yer imleri bilgilerinizi yedeklemenizi öneririz.Firefox'ta Yer İmlerini Nasıl Yedekleyebilirim? (Bookmarks Backup)
1.) İlk olarak Firefox tarayıcınızı açarak karşınıza gelen sayfadaki, üst menüde bulunan yer imleriseçeneğine tıklayınız. Gerekli seçenek aşağıdadaki resimde gösterilmiştir.
Firefox Yer İmleri Yedekleme
2.) Yukarıda belirtilen yere tıkladıktan sonra açılan kutucuktaki, Yer imlerini düzenle yazan yere tıklayarak yer imleri yönetim paneline giriyoruz. Aşağıdaki resimde tıklanması gereken yer kırmızı ile çizilierek belirtilmiştir.
Firefox Yer İmleri Yedekleme Aşamaları
3.) Karşınıza gelen yer imi yöneticisi ekranındaki, üst solda bulunan Dosya yazılı menüye tıklıyor ve açılan penceredeki Dışa Aktar seçeneğine tıklayarak yedekleme işleminin son aşamasına geçiyoruz. Aşağıdaki resimde tıklanması gereken bölgeler çizilerek belirlenmiştir.
Firefox Yer İmleri Yedekleme
4.) Bu aşamalar bittikten sonra yapılması gereken karşımıza gelen penceredeki isim yazma bölümüne yer imleri yedek ismimizi yazıyoruz. Normlade kendi otomatik olarak "bookmarks" ismini atamaktadır fakat siz istediğiniz ismi belirleyebilirsiniz. İsim atma işleminden sonra yedeği kaydetmek istediğiniz yeri belirliyor ve Kaydet butonuna basarak yer imleri yedeğinizi seçtiğiniz yere yedeklemiş oluyorsunuz. İstediğiniz zaman yedeğinizi firefoxa yükleyebilirsiniz. Geri yüklemek için uygulanan aşamalar aşağıda anlatılmıştır. Yedek alma işlemindeki son aşama ile ilgili resimler ve yapılması gerekenle aşağıdaki resimde belirtilmiştir.
Firefox Yer İmleri Yedeklemeyi Bitirme
Firefox'ta Yer İmleri Yedeğini Nasıl Geri Yüklerim?
1.) Yukarıda anlatılan 3. aşamaya kadar hepsi aynı fakat 3. aşamadaki Dışarı Aktar seçeneği yerine yedeklediğimiz yer imini geri yüklemek için İçeri Aktar seçeneğine tıklıyoruz. Aşağıdaki resimde gerekli yerler belirtilmiştir.
Firefox Yer İmleri Geri Yükleme
2.) Bu aşamadan sonra karşımıza çıkan penceredeki (içe aktarma sihirbazı) Dosyadan seçeneğine tıklıyor ve ileri diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz. Detaylar aşağıda belirtilmiştir.
Firefox Yer İmleri Geri Yükleme Kaynak Seçimi
3.) Artık en son bölüme gelmiş bulunuyoruz. Daha önceden bilgisayarınızda belirlediğiniz yere kaydettiğiniz firefox yer imleri yedek dosyasını karşınıza gelen panel araclığı ile seçerek Aç tuşuna basıyorsunuz. Yapılması gerekenler ile ilgili resim ve açıklamalar aşağıda bulunmaktadır.
Firefox Yer İmleri Geri Yükleme Bitirme Bölümü
Artık eski yer imleriniz aynı şekilde kullanılmaya hazırdır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.