Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dmoz Org'a Site eklemek

Uzun zamandır araştırmak istediğim ve hep unuttuğum hatta şu anda  bile 5 sayfa açık çalışma yapıyorum, ancak bu defa  yok bu işlemi sonla...

...
Uzun zamandır araştırmak istediğim ve hep unuttuğum hatta şu anda  bile 5 sayfa açık çalışma yapıyorum, ancak bu defa  yok bu işlemi sonlandırmam ve gereken açıklamaları yapmam gerektiği konusunda kendime talimat verdim. Sonuç olarak  sitemin adına yakışacak (guney59 paylaşım) kararı vererek, aşağıda sizlere Dmoz.org' ye nasıl giriş yapılır, özellikleri nelerdir neyi yapmak yada ne yapmamak gibi konularında bu yazıyı yayınlamaya karar verdim.Yazıyı olduğu gibi aktarıyorum.Ayrıca bu yazıyı paylaşıma açan arkadaşımıza teşekkür ediyorum.Beğenilerinize sunuyorum. Bu konu hakkında yorum yazmayı unutmayın.
Dmoz.Org'a site eklemek/Ekletmek gerçekten çok zor. Bu anlamda çok çekmiş biri olarak web'deki içerikleri belki defalarca okudum çoğunlugu açıkçası bir kişinin yazdığı içeriğ kopya-yapıştır şekliyle olmuş. Ama bir tane geçekten düzgün ve emek harcanarak yapılmış ...Direkt buraya yapıştırmak açıkçası hoşlanmadığım birşey onun için bir bölümünü aldım lütfen devamını sitenin kendi içeriğinden mutlaka okumanızı şiddetle tavsiye ederim...(Arkadaşımız sayfa sonunda bağlantı linki vermiş ancak link ölü olduğundan yazılmamıştır.)
işte o içerikAşağıdaki yazı bir dmoz.org editörü tarafından kaleme alınmıştır.
PÜF NOKTALARI
Bir dmoz.org editörü olarak bir siteyi eklemeden önce baktığımız kriterlerin başında;

  • Sitenin içeriğinin özgün ve benzersiz olması
  • Link sitesi olmaması
  • Sitede kırık link olmaması
  • Yansı site olmaması
  • Künye ve iletişim bilgilerinin yer alması geliyor.

Sitenizi başvurduğunuz kategori mutlaka sitenizle ilgili olsun.Yanlış kategoriye yaptığınız bir başvuru sitenizin dizine kabul edilmemesiyle sonuçlanabilecektir.
Sitenizi birden çok kategoriye başvurarak listelenme şansını artırabilirsiniz.Ama aynı kategoriye birden fazla başvuru kesinlikle yapmayın.
DMOZ.ORG BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Web sitemizi eklemek için öncelikle Dmoz Türkçe www.dmoz.org/World/Türkçe/ linkini açıyoruz.
Bu yazıda bir Devlet Hastanesi  sitesini örnek göstereceğim.Sizlerde  kendi sitelerinizi benzer şekilde kayıt edebilirsiniz.
Dmoz'a önereceğimiz sitenin adresi:www.goreledh.gov.tr
Ait olması gereken kategori:Giresun ilinin>>Görele ilçesinin>>Devlet Hastanesi
O zaman bu kategoriyi bulalım;
TopWorldTürkçeBölgeselOrta DoğuTürkiyeBölgelerKaradenizGiresunİlçeler: Görele  gördüğünüz gibi kategoriler kısmından en alt kategoriye kadar iniyoruz.
Sayfanın en üst bölümünde site öner linkine tıklayarak, başvuru sayfasını açıyoruz.
Site Adresi:http://www.goreledh.gov.tr/

Sitenizin tamamını kayıt ettirmek istiyorsanız: Normal seçeneğini
Sitenizde ki bir pdf uzantısını kayıtettirmek istiyorsanız:Pdf seçeneğini
Sitenizin RSS sayfasını kayıt ettirmek istiyorsanız, RSS seçeneğini seçmelisiniz.
www.dmoz.org/World/Türkçe/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.