Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger şablon nasıl kurulur

Şablon nasıl kurulur .Blogunuza (blogger) yeni bir şablon kurmanıza yardımcı olmak için aşağıdaki maddeleri takip edebilirsiniz.. En sevd...

...

Şablon nasıl kurulur .Blogunuza (blogger) yeni bir şablon kurmanıza yardımcı olmak için aşağıdaki maddeleri takip edebilirsiniz.. En sevdiğiniz blogger bloğunuzun bu şablonlar sayesinde görünümü değişecek.

1.Seçtiğiniz şablonun Indirme düğmesini tıklayın ve PC dosya [sabit disk] kaydedin.Masa üstünede kaydedebilirsiniz.


2. İndirdiğiniz Dosyayı (ZIP dosyasını) farenizin sağ düğmesine basarak buraya çıkar seçeneğini tıklayın. Dosya masa üstüne çıkarılmış olacaktır. Bundan sonraki aşamada çıkarılan dosyanızı yönetim panelinizden adepte edilmesidir.


3. Giriş Blogger kontrol panelinden giriş yaparak, hangi bloğunuza uygulayacaksanız (tek bogunuzda olabilir) ok tuşu üzerine geldiğinizde diğer seçenekler ifadesi görülür.


4. Tıklayın Şablon (veya Tasarım> HTML'yi Düzenle) kısmını göreceksiniz. Bu kısma geçmeden önce sağ üst köşesine bakarsanız, göreceksiniz Yedekleme / Geri Yükleme düğmesine, mevcut şablonunuzun yedeğini almayı unutmayın.Herhangi bir hatalı işlemde, aynı yolun tersini yaparak şablonunuzu geri yükleyebilirsiniz.


5.Tıklayın Gözat düğmesine, daha önce masa üstüne indirdiğiniz klasöriçinde bir XML dosyası ve TXT dosya veya Internet kısayolu dosyalarını göreceksiniz. Siz sadece XML dosyasını seçiyorsunuz. Ve blogger yönetim paneline yüklüyorsunuz. İşlem bittiginde kaydedin .
Ayrıca okuyun >>  Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyormusunuz ?

8 yorum

  1. yeni bir şablon buldum ama nasıl kurulacağını bilmiyorum

    http://www.deluxetemplates.net/2012/06/bluetravel-wordpress-theme.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Bey; Yorum için teşekkür ederim.Blogunuzun önce yedeğiniz almanız lazım.Yedek alma ile ilgili arama kutusuna şunu yazın hemen göreceksiniz. "blogger yedek"
      Blogunuzu yedekledikten sonra; Tema üzerinde indir butonuna tıklayın.İndirilecek yer olarak masa üstünü seçin.Masa üstüne inen dosya zip ise zipten çıkartın.Çıkan dosyada .xml uzantılı dosya yükleyeceğiniz dosyadır.Şablonlar kısmına gelin ve yedekle tıklayın.Açılan menüde dosya yükle tıklayın ve masa üstündeki XML uzantılı dosya tıkladığınızda tema yüklenecektir.
      Görüşmek üzere.

      Sil
  2. Bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum
    Lakin benim indirdiğim Calypso teması idi bunun .xml uzantılı bir dosyası yok bu konuda yardım istedim .
    Şimdiden teşekkür ederim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat bey tüm temaların XML uzantısı vardır.Yoksa blogger da kuramassınız.Bilgisayarınızda açılan dosyayı tam görmeniz için bilgisayarın sağ üst köşeden ayarlardan listeleyi tıklayın.Dosay uzantılarını gösterecektir.Herhalde ayarlar değişik.

      Sil
    2. .php uzantılı bunlar

      Sil
    3. Wordpress alt tabanlı olduğundan php dili ile yazılmıştır.Ancak siz tema kuracaksınız.PHP ile ilgisi yok.Bize lazım olan XML uzantısı.Bana hangi temayı kurmak istiyorsanız linkini verin.XML uzantısını size gönderim.Peki bu temayı kurduktan sonra ingilizce kısımlarını türkçeye çevirebilecek misiniz? Yani HTML den yapabilecekmisiniz?

      Sil
    4. http://www.wpdestek.com/calypso-turkce-wordpress-temasi/

      Sil
    5. Murat bey sizin seçtiğiniz tema blogger da kullanılan bir tema değil.PHP olmasının nedeni bu.Bu temayı ancak wordpress kullananlar yükleyebilir.Temalara bakarken blogger için olanlara bakabilirsiniz.İnceledim.Hata veren bir tema.Bizim kullanabildiğimiz tema değil.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.