Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites ile Sitemizi Kuralım

Google Sites ile yapılan Site (Guney59 Paylaşım )Google da Sites site açmadan önce yapılması gereken birkaç işlemimiz var. Bunlar nele...

...
Google Sites
Google Sites ile yapılan Site (Guney59 Paylaşım )Google da Sites site açmadan önce yapılması gereken birkaç işlemimiz var. Bunlar neler önce onlara bakalım. Google dan hesabımızı aldık, ve bu hesaba istinaden gmail kullanabiliyoruz. Google hesabımız yok.
Seçenek doğru ise, sorun yok hemen başlayabiliriz.Seçenek için konuşursak hemen bir hesap açmamız gerekmektedir.Seçenekte hesabımızın olmadığını düşünerek, hemen hesap açıyoruz.Resmi büyütüp bakarsanız daha rahat anlama şansınız olacaktır.Resimde google hesaplar kısmı gözükmekte ve çokta kolay bir şekilde hesap alabiliyorsunuz.


gmail
Google hesabı açmayı bilmiyorsanız google hesap açma ile ilgili resimli anlatım yazımızı takip ediniz.Anlatımın yapıldığı aynı yerden aynı zamanda bir blog oluşturma işlemide anlatılmakta olup, kendinize bir blog da kurabilirsiniz.Her iki şekildede hesabımız açıldı ve biz gmail ayar panelimize giriş yaptık.Panelin en üst kısmında bulunan Sites yazan yere tıklıyoruz.
gmail
Ve Karşımıza Oluştur diye bir kısım çıkacak tıklıyoruz. Açılan sayfada site adını belirliyoruz, temamızı seçiyoruz.Hatta galeriden önizleme yaparak istediğiniz bir şablonuda kullanabildiğiniz gibi kendinizde şekillendirebilirsiniz. Bu konuyuda bir önceki anlatımda inceledik.Buradan takip edebilirsiniz.
tema
Sitenize bir isim verirken dikkatli ve anlamlı bir isim vermeye özen gösterin. Aynı yerde sitenizin Dünya üzerinde görülmesi ve şu anda taslak halinde beklemesi şeklinde bir seçenek var.Eğer siz sitenizi yapılandırıp, sonradan herkes görebilir diye düşünürseniz seçiminizi yapmayı unutmayın.Hemen gözükmesi etik olmayabilir.Çünki sitede hiçbir içerik yok ve tasarım yapılmamış.Bunları yaptıktan sonra site yönet yazan yere girerek istediğiniz zaman seçenekleri seçebilirsiniz.Hemen alt kısmında ve sağ üst kısımda Tema seçimleri var.hazır tema seçebilir yada farklı temaları inceleyerek birini seçebilirsiniz.Merak etmeyin sonradan Tema değiştirebilirsiniz.Şunu unutmayın yanlış yaparım ne olacak gibi saplantılarınız olmasın.Yanlış yapın sorun değil.Düzeltme geri alma şansınız var.Hep yanlış olsada düzeltemessenizde istediğiniz kadar site açabilirsiniz.Google'un gücünü burada görebiliyoruz.Bizlereden hiçbir ücret talep etmeden, yığınlarca imkanları önümüze sermiş olduğunu bu site yapım aşamasında zaten sizde yaşayacak ve banada hak vereceksiniz.Tek yapamayacağınız şey yorumlarda bir teşekkür etmek yada anlamadığınız yeri sormak.Bu da benim için o kadar sorun değil.Sizlerde dert etmeyin.Temanızı oluşturdunuz.Oluşturduğunuz bu temaların yazı sitilini, karakterleri, renkleri istediğiniz biçimde şekillendirebiliyorsunuz.
Arkadaşlar bu site yapımı şuna benziyor.kısa ve öz olarak anlatmak gerekiyorsa.Office word dosyasında bir yazı yazarak, yazdığınız yazının karakterlerini, rengini,biçimini değişebiliyorsunuz.Hemen yazınıza resim ekleyebilir veya silebiliyorsunuz. Hepsi bu kadar basit.Sadece size yabancı gelecek yada anlayamayacağınız konuların özeti ise sitenizi yapılandırırken neyi nerde nasıl yapacağınızın yerini bulmak.Ancak işe yeni başladığınızdan göz alışkanlıklarınızın yeni olması biraz kafanızın karışmasına neden oluyor.


Google Sites giriş linki :

İşte bizim işimizde bu bölümde başlıyor.
Adım adım sizlere yardımcı olarak, görüş ufkunuzu geliştirip, hayal gücünüzle yaratıcılığınızı ön plana çıkarmak.Zaten bu aşamadan sonra siz ister istemez arayış, farklılıklar peşinde olacaksınız.Bizde siz o kısımlara gelene kadar yeni yeni konularda sizlerle beraber olacağız.Sizler beceri kazandıkca sorular sordukca gelişim sağlanacak.Sizlerde bizler gibi diğer insanlara yardımcı olarak, toplumsal fikir bütünlüğü sağlayacagız.
Bundan sonra ne yapacağız.
Metin, tablo, sayaç, gadged, ülkemizin haritası,iletişim formu, 
kategoriler, konular, dökümanlar, grafikler.Bunlar gözünüzü korkutmasın.
Günlük hayat da zaten yaptığınız konular.Hepimiz bilgisayar kullanarak iş yerinde office word de yazı yazamıyormuyuz ? Resim kopyalayıp yapıştırmıyormuyuz.Hatta deneysel ve geliştirme işlemleri yapan birçok arkadaşlarımız grafik, istatistik raporlama, satış raporlama yapmıyorlarmı ? Yapıyorlar ve yapıyoruz.Sitemiz için bizim de yapacağımız işlemin hepsi bu.
İşte bizim elimiz ayağımız yazı editörümüzden bir görüntü.Size hiç yabancı gelmeyecek zaten.Bakın resimde çok farklı bir görüntümü grüyorsunuz? Hayır.Hepimizin bildiği Office Proğramlarında kullandığımız editör.Bu görüntü Google Dökümanlarda resmedildi.Sitedekide aynısıdır.

Google Dökümanlar
Artık yaptıklarınız üzerinde oynamalar araştırmalar incelemeler yapın ki birdahaki konuya çok çabuk adapte olun.Diğer konularda görüşmek üzere.Unutmadan şunu da hatırlatmak isterim.Eğer sites siteye giriş yapamıyorsanız ve sites kısmından açamıyorsanız, DNS ayarları adlı yazımızı inceleyin.hemen girecek ve uygulamaya başlayacaksınız.Üzerinde çalıştığım sitemi görmek isterseniz.Sitemin ismi Guney59 Paylasim buradan bakabilirsiniz.

                                          


http://youtu.be/tkTGrOcFiz0

10 yorum

  1. Paylaşımlar çok güzel,Nescafe makinası firması olarak artık biz de takipteyiz.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. malatya sivaslıları beklerim

    YanıtlaSil
  4. herşey için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ali özel ; Bey, Ben teşekkür ederim.İşinize yaradığına sevindim.

      Sil
    2. birader ben bunu yapamadım https://sites.google.com giriyorum sayfaya baglanılamıyo diye uyarı gelıyo

      Sil
    3. @etrali bela
      Aşağıda verdiğim Google DNS ayarlarınızı yaparsanız giriş yapabilirsiniz.Bu ayarları yaptığınızda giremediğiniz tüm sitelere giriş yapabileceksiniz.

      http://guney59.blogspot.com/2013/01/google-dns-ayarlar.html

      Sil
  5. sites yazısını bulamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @muzaffer eldemir;
      Bey teşekkür ederim.Linki ekledim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.