Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yazılarınız sitenizde haber akışı gibi izlensin (Resimli Anlatım)

Blogunuzda bulunan Feeds.feedburner bağlantınızın işlevini kullanarak RSS içerik takibi gedget'i ile, bloğunuzda yazdığınız yazıla...

...
Blogunuzda bulunan Feeds.feedburner bağlantınızın işlevini kullanarak RSS içerik takibi gedget'i ile, bloğunuzda yazdığınız yazıları kenar çubuğunuzda haber akışı gibi izleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken site URL'nizi bu gadged'e yazmak ve kenar çubuğunuzda istediğiniz alana sürükle bırak işlemi ile sonuçlandırmak.Artık yazdığınız yazılar otomatikman kenar çubuğunuzda haber akışları gibi görülecektir.Ancak şu anda gadgetimizde 5 ad. yazınızın içeriği görülebilmekte. Örnek test bloğumunda yaptığım bir RSS akışını resimli olarak görelim.
Örnek:
Test blog adımız : http://guneytest.blogspot.com/
Blog Başlığım : Deneysel blogum
İçerik gösterim bağlantı link sayısı : 5 ad.
İçerik alt bilgi yapılandırması :
3 ad (Öğe tarihleri, öğe kaynakları/yazarları, bağlantıları yeni pencerede aç)
Yapılandırma :
Adım: 1
Bu gadget alt kısmından istediğinizde site URL sini değiştirebileceğiniz (İçerik Takibi URL'sini Değiştir) bağlantısı bulunmakta.Bu kadar geniş kapsamlı bir gadget.Herşey düşünülmüş arkadaşlar.
İçerik Takibi
Haydi şimdi bu gadged Nasıl yapılır, yazılarımızı bu gadget'le Nasıl göstereceğiz, Ne yapmamız gerekiyor ? Bu soruların cevabını aşağıda tek tek resimlerle açıklayalım.Çok sevdiğimiz blogumuza bu gadgeti ekleyelim. Lütfen yazılanları adım adım takip edin..
Adım: 2
Tasarım > Yerleşim > Gadget ekle tıklayarak devam ediyoruz...Karşımıza Gedget ekle menüsü geldi. Kaydırma çubuğunu aşağıya doğru kaydırarak İçerik Takibini buluyoruz.Resimde sarı ile belirtilmiştir.
Bağlantı listesi
Adım: 3
İçerik Takibine tıklayın gelen menüde resimde gösterildiği gibi örnekte verdiğimiz sitenizin URL'siniz yazın.
İçerik Takibi
Devam tuşunu basın.Adım birde bahsettiğim göster altındaki 3 seçeneği işaretlemek yada işaretlememk size bağlı.Hangisi hoşunuza giderse o şekilde uygulayabilirsiniz.Ben aşağıda kendime göre yaptım ve yazılarımın RSS akışını gadgate aldım.Şimdi Resmi izleyelim.Ve kaydet dediğimizde gadgetimiz blog şablonumuzda görülmüş olacak.
Not: Adım 1 ve 2 de göster altındaki seçenek seçim mukayesini resimleri inceleyerek yapabilirsiniz.
İçerik Takibi
Bu kadar uğraştan sonra sonucu görmek. Yaptığınız işten zevk almak Sizce nasıl bir duygu acaba? Yorumlarınızla belirtirseniz bende mutlu olurum.. İŞTE SONUÇ görüntü....
Blog akışı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.