Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuza Popüler yayınlar ekleyin

Popüler Yayınlar ismini birçok sitede görmüşsünüzdür. En çok izlenen yazılarınıza verilen bir link bağlantısıdır. Blog’unuza oldukça şık ...

...
Popüler Yayınlar ismini birçok sitede görmüşsünüzdür. En çok izlenen yazılarınıza verilen bir link bağlantısıdır. Blog’unuza oldukça şık bir görünüm verdiği gibi, aynı zamanda yazılarınıza bağlantı oluşturması  nedeni ile okuyucu kitleniz için, ana sayfanızın bir bölümünde 10 ad. yazı bağlantıları görülür. Okuyucuların ilgisini çeken konulara bakması sizin okuyucu kitlenizin artmasını sağlayabilir. Blogger bu eklentisi oldukca dikkat çekicidir. LinkWithin gibi benzer sayfalar oluşturmaya yarayan araçlar grubunda olup, Blog kurulumunda ilk akla gelen eklentilerdendir. Popüler Yayınlar gadget’ini çok basit bir şekilde blogger blog’unuza kurabilmeniz için ilgi adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Yeni blog açan yazarlar için önerilen gadgetler arasındadır.
Popüler Yayınlar gadget’ini kurmak için ;
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Yerleşim sekmesine tıklayın.
3. Gadget ekle seçeneğini açın ve pencere içindeki Popüler Yayınlar ismine tıklayın.
Eklentinin görüntüsünden de anlaşıldığı gibi birçok seçenekleri mevcuttur. Yazınızın yan tarafına resim ekleyebilir veya yazılarınızı parçalanmış şekilde gösterebilirsiniz. (snippet)
Görüntü üzerinde denemeler yaparak beğendiğiniz görüntüyü kaydetmeniz yeterli olacaktır. Snippet seçimi ile yazılarınızın kısa görünümü sağlanır. Snippet kaldırırsanız yazınızın sadece linki görülür. Tüm seçimlerinizi tamamladığınızda, gadget’inizi kaydedin ve yerleşim panelinde maus ile sürükleyerek görülmesi gereken yerde konumlandırın.
 Popüler yayınlar ekleyin

8 yorum

  1. Adnan Bey,
    Popüler yayınlar eklentisinde, tümü seçeneğini aktif ettiğimde çıkan yayınlar neden hatalı oluyor? Örneğin 500 defa okunan bir yazı listede yer almazken, 100 defa okunan bir yazı listede oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Koyutürk
      Bey merhaba, popüler yayınlar feedburner atom beslemelerinden içerik çeken bir uygulama. Bazen bu hataları yapabiliyor.Bence 30 gün olan yayınları alın.En doğalı ve yenisi yayınlanmış olur.Bu konuya etken olan nedenlerden biride blogger yapılanması.

      Sil
  2. Adnan bey, örneğin ben bir kaç paylaşımınızda sorularımı ilettim, ancak cevaplarınızla ilgili bir bildirim gelmedi. Acaba bilmeden Adnan Bey'i kırdım mı diye dahi düşündüm inanın. Şimdi bakınca yanıtınızı gördüm, su-i zannımdan dolayı üzüldüm. Bu yanıtlarla ilgili bir bildirim mekanizması yok mu? Zira sorular çoğalınca unutulabiliyor sizin de bir karşı sorunuz olsa burada cevap vermemiş gibi olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Koyutürk
      Bey yorum yazdığınızda verilen vevapları otomatik almak için önizleme sekmesinin sağ tarafında eposta yoru ile abone ol sekmesine bir kere tıklamanız yeterli.Verilen tüm cevaplar emailinize gelecektir.Tıklamazsanız yazılan cevapları ancak bloga baktığınızda görebilirsiniz.Buda zor bir çalışma olur.Unutursunuz.Evet farkındayım çünki yazdığım cevapları görmediğinizi farkettim bende.Konuyu açmanız iyi oldu.Tüm site, blog, forumlarda sistem aynıdır.Yorumu yazın eposta yoluyla obone ol tıklayın gönderin. Cevaplar gelecektir.Teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

      Sil
  3. Cevabının vermediğiniz konu yok aslında, sadece iyice araştırmadan soruyoruz. Meğer 1 yıl önce bu konuyu cevaplamışsınız. Saygılarımla.

    http://guney59.blogspot.com/2012/11/blog-yorum-geri-bildirimi-hakknda.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Koyutürk
      Bey genelde yapı gereği cevapları aksatmam.Bu konuda çok hassasiyet gösteriyorum.Hiç sorun değil her zaman tekrar cevap yazarım.Yorum için teşekkür ederim.Görüşmek üzere.
      saygı ve Sevgilerimle..

      Sil
  4. Adnan bey Bu yazını gerçekten güzel olmuş özelliklede yeni başlayanlar için.Hocam benim bir sorum olacaktı,resimlerin ön izlemesi küçük bir icon şeklinde gösteririyor bu iyi birşey ama seo analizlerinde bu küçük resimlerin alt etiketi bulunmuyor diye bir uyarı veriyor.Biraz inceledim ama resimler ortalıkta yok nasıl ekleyebilirim alt etiketini bu resimlere?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Eyüp Erdoğan
      Bey merhaba teşekkür ederim. Eklediğiniz resimlere tıkladığınızda resim özellikler kısmı bulunur.Google arama sonuçları ve Google İMG tarayıcı ayrı ayrı çalışırlar.Bu konuda geniş bilgiyi "Blogger Seo İçin Yapılması Gerekenler "başlıklı linkimden inceleyerek uygulayabilirsiniz.http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-seo-icin-yaplmas-gerekenler.html
      Bazı yazılarım direk resim özniteliği şeklinde değilde SEO konulu kategori niteliğindeki SEO etiketinde yazılıdır.SEO hakkında yazdığım her yazı bizzat yaşayarak takip ederek ve 7 senelik bir tecrübe sonucu oluşmuştur.Yani ondan bundan alma değildir.Gönül rahatlığı ile inceleyin SEO olarak nereye geldiğiniz görecek siz de şaşıracaksınız.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.