Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Çeviri

Google + akışınızda birçok ülke dilleri mevcut olduğu için birçok insan ne yazıldığını anlamakta zorlanıyor.Bir yorum yapıldığında, yorum ...

...
Google + çeviri
Google + akışınızda birçok ülke dilleri mevcut olduğu için birçok insan ne yazıldığını anlamakta zorlanıyor.Bir yorum yapıldığında, yorum yapan kişi dilinizi anlamadığı hakkında geri bildirimde bulunabiliyor.İşte bu noktada yardımınıza google web magazasındaki eklentiyi kullanarak dil sorunundan kultulmanız ve yazılanları çevir tuşu ile anlamanız mümkün. Eklentinin adı (Google + için Google Çeviri ) ( Google Translate )
Eklentiyi kurduğunuzda tarayıcınızın köşesine yerleşiyor.Siz google + da gezerken beğendiğiniz bir yazıya farenizi yaklaştırdığınızda ÇEVİR düğmesi aktif oluyor.Tıkladığınızda birçok ülkenin dilini bilmesenizde kendi ülkenizin diline çeviriyor.

İşte bu noktada yazdıklarınıza gelen cevap “dilinizi bilmiyorum” olduğunda sizinde önerebileceğiniz çok kullanışlı bir eklenti.
Çağımızda teknolojinin getirdiği nimetlerden yararlanmamak bana çok garip geliyor.Teknolojiyi bilmeyebilirsiniz.Ancak bileni dinlemediğinizde ve uygulamadığınızda buna nedir? İsmini siz koyun.
Dinimizde peygamberimizin “Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum” söylediği söz bazen kulaklarımda çınlıyor.
İnsanlarında bazen kulaklarında çınlaması için blogumda yazma gereğini duydum.
Eklentiyi kuramayan olursa yorum kısmından yazarak yardım alabilir.Tabiki herkes bildiği için herzamanki gibi yorum yazan olmayacaktır.E medeniyet denilen konuyu iyi bilmek ve değerlendirmek lazım diymi? Medeniyet ve teknoloji bizim ayağımıza gelmez.Biz onun ayağına gidip öğrenmeliyiz. 


01 03 2012 tarihinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.