Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogda yapılan yenilikler

Bloglarda yapılan yenilikleri gördünüzmü ? (Yerleşim, Abone, Arşiv) Blogger bloglarınıza dikkat ettinizmi? Klasik bloglarda yerleşim menüs...

...
Kenar çubuğu
Bloglarda yapılan yenilikleri gördünüzmü ? (Yerleşim, Abone, Arşiv) Blogger bloglarınıza dikkat ettinizmi? Klasik bloglarda yerleşim menüsü dinamik bloglarımızda görülmüyordu.Şimdi artık dinamik bloglarınızda yerleşim butonunuz görülüyor.Geç olsada iyi bir gelişme diyoruz. Geliştiricilere buradan teşekkür ediyoruz.
Resim :1 Edit ayarlarda yerleşim buton görüntüsü
Yerleşim
Durun daha bitmedi! Yeni uygulamalara eklenen bir eklenti de çalışmaya başladı.Bu büyük bir eksiklikti.Bloglarımıza yazı yazdığımızda önizleme yapamadan yayınla butonu ile yazılarımızı yayınlıyorduk. Bu sakıncaları olan bir durumdu.Neydi bu sakınca?

Yayınla dediğimizde şansınız varda arama motorları blogunuzu o anda endexlemedi ise sorun yok.Ancak tesadüf bu ya! Ya endex anında bu yayın yapıldıysa önizleme ile kontrolde yapmadık ne olacak? Doğal olarak içeriğiniz yayınlanacak.Ancak çok sonra webmastır araçlarına baktığınızda 404 yazısını göreceksiniz.Çünki önizleme yapamadan eksik bir işleme müdehale edemeden içeriğiniz yayınlandığından hata kotu verecek, döngü sağlamayacak. Neyseki bu olasılık artık yok.Rahat rahat önizleme yaparak hatalarınızı düzeltebileceksiniz.

Resim : 2 Yeni yayınlarda önizleme butonunun aktif hale gelen görüntüsü
Önizleme
Devam ediyoruz; Dinamik bloglarımızda bir yenilik daha yapıldı.Blogunuzun hemen sağında göreceksiniz.Blog arşivi ve blog abonelikleri adında küçük iconlar.Güzel başlangıç.Bu arada RSS bağlantısı uçtu.Bakalım yuvasına ne zaman dönecek.
Evet arkadaşlar bu işlemler 01.03.2012 tarihinde Türkiye saati ile 05,00/ 05,30 arasında yapıldı.Blogum karardı soldu görüntüsü değişti ve sonra kalbi normal atmaya başlayarak hayata döndü.Ve karşımda biraz önce bahsettiğim yenilikler geldi.Fırsat bulup ancak yazabildim. Çok kişi bu değişikliği görmüş olmalı.Göremeyenlerde baktıklarında farkedeceklerdir.Yenilikleri takipdeyiz.
Resim : 3 Blog arşivi ve Abone icon görüntüsü
Kenar çubuğu

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.