Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Analytics hesabı blogda nasıl yapılır

Yeni kurduğunuz blog'unuza Google Analytics Hesabı oluşturmak vereceğiniz en doğru karardır. Google da bir blogunuz varsa gmail hes...

...
Google Analytics
Yeni kurduğunuz blog'unuza Google Analytics Hesabı oluşturmak vereceğiniz en doğru karardır. Google da bir blogunuz varsa gmail hesabları ile ilgili bir sorununuz yok demektir. Tüm işlemlere yeni başlıyorsanız bir blog açmak için gmail hesabına ihtiyacınız olacaktır. Google gmail hesabı nasıl açılır başlıklı yazımızı inceleyerek hesap işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Google Analytics web tabanlı bir sistem yapısına sahip olup, blog'unuzun tüm verilerinin işlendiği bir sayaç sistemi olarak düşünebilirsiniz.

Google'un ücretsiz sunduğu bu hizmetler nelerdir ?

Günlük ziyaretci, Tekil ve çoğul ziyaretciler, Tarayıcı bilgileri, nerden geldiği, bilgisayar donanım bilgileri özeti ve birçok kapsamlı veri bilgisini kapsıyor (Ülkeler, haritalar v.s)
Bu uygulamayı kullanabilmeniz için blog'unuz veya sitenize Google tarafından hazırlanan küçük bir "Javascript" kodunu blog'unuza eklemek. Şimdi sırası ile bu konuyu inceleyelim.

1. Google analytics hesabınızı oluşturun

Google hesabınıza giriş yapın. Hesap yönetimi --> Yeni hesap oluştur bağlantısına tıklayarak açılan sayfada blog yada sitenizin adını (Farklı site ve bloglar açtığınızda ayırt edebilmeniz için gerekli) yazıyorsunuz. (Örnek : Guney59 Paylaşım)
Hemen altında yer alan Web sitenin URL'si kısmına "kutuyu açılır konuma getirin ve
(http:// ) seçiminizi yapın. Altta örnekte gördüğünüz gibi blogunuzun/sitenizin linkini yazın;
örnek : http://www.guney59.blogspot.com
Diğer ayarları ellemeden sözleşmeyi kabul edip işaretleyin ;

Hesap yönetimi
Hesap oluştur tıklayın.Açılan pencerede, aşağıda resimdei gördüğünüz verilen kodu sitenize yapıştırabilirsiniz. Ancak yeni blogger uygulamalarında bu işlem basitleştirildi. Resmin üstünde gördüğünüz izleme kimliğini kopyalayıp sitenizin ; Kumanda panelinde, Diğer -> Google Analytics web mülkü -> yazan kısmına yapıştırıp ayarlarınızı kaydedin.
Google Analytics İzleme kimliği
Google Analytics sayfasına dönerek Alt kısımda kaydedin. Kod, Html Şablonunuz da </head> kapanış etiketinin üstüne ekleneceğini unutmayın.

6 yorum

  1. Dediğim gıbı andan bey,htlm kodlarından analayaman benım gıbı arkadaslar cok.Bu yazı dılını vıdyoyo aktarmamız cok faydalı olacağı kanısındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Onur bey yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda konu değerlendirilecektir.Birde bu konuda html yolu belirtilmiş.Sadece ayarlarda web mülkü kısmına size verilecek kodu yapıştırarak Google Analytics'den yapılan işlemi kontrol etmek.Onay verdiğinde Google Analytics durumunuzu kontrol edebilirsiniz.Görüşmek üzere..

      Sil
    2. Merhaba Onur bey yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda konu değerlendirilecektir.Birde bu konuda html yolu belirtilmiş.Sadece ayarlarda web mülkü kısmına size verilecek kodu yapıştırarak Google Analytics'den yapılan işlemi kontrol etmek.Onay verdiğinde Google Analytics durumunuzu kontrol edebilirsiniz.Görüşmek üzere..

      Sil
  2. Merhaba Onur bey yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda konu değerlendirilecektir.Birde bu konuda html yolu belirtilmiş.Sadece ayarlarda web mülkü kısmına size verilecek kodu yapıştırarak Google Analytics'den yapılan işlemi kontrol etmek.Onay verdiğinde Google Analytics durumunuzu kontrol edebilirsiniz.Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  3. Adnan bey yazılanları takip ederek işlemleri yaptım ..çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ibrahim akkaya Bey ;
      Yaptığınıza sevindim.Diğer işlemleri de tamamlamanız ümidi ile.Görüşmek üzere..

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.