Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yorumların blogunuz üzerindeki etkileri

Yorumlar birçok blogcuların sitelerin, forumların tek silahıdır. Bu aracı faydalı kullanıma çevirebilmek sitenizin hit'ini artıracağı ...

...
Sosyal Medya ve Yorumlar
Yorumlar birçok blogcuların sitelerin, forumların tek silahıdır. Bu aracı faydalı kullanıma çevirebilmek sitenizin hit'ini artıracağı gibi PageRant değerinizi de yükselteceğini biliyormuydunuz? Sitenizin, blog'unuzun hit'ini öğrenebilmenin bir çok yolu vardır. Ancak ben herkesin bildiği fakat uygulama yapmadığı bir konudan bahsetmek istiyorum.

Bu konulara kısa başlıklarla göz atalım ;

1. Blog'unuz da yazılarınızın altında görülen Yorumlar (Coment) butonu,
2. Yazdığımız yazıların altında görülen Yorumlar (Coment) butonları,
3. Alexa hit değerlerini sorgulama
4. Sitenize Alexa sayacı eklediyseniz alexa sitesinde sitenize yapılmayan yorumlar
5. Birçok site, blog ve sosyal medyada gördüğümüz beğendiğimiz konulara yapılan yorumlar
6. Yazınız ile ilgili bir okuyucunuzun site, blog'unuza yaptığı yorumlar
Günlerce emek vererek yazdığınız yazılarınıza bir kişi dahi yorum yazmamıştır. Bu konu çok doğal olarak sizi üzecektir. Ancak Dünyanın sonuda değildir. Peki siz birinden yorum beklerken, blog yada sitesine yazı yazan diğer yazarlara yorum yazıyor musunuz?
Eğer vereceğiniz cevap HAYIR ise sizede yorum yazan insanlar çok az olacaktır. Birçok bloglar yorumlarda site linkinin bırakılmasını sevmez. Çok da doğaldır. Yaptığınız yorum ile yazı arasında bir ilişki içermeyen bir yorumu site sahibi kabul etmeyebilir. Bende etmem. Yapacağınız yorum, yazı ile ilişkili ve gerçeği yansıtması gerekmektedir. Site linkinizi bıarakacaksanızda linkiniz sadece ana sayfanızı yansıtması gerekmektedir. Yoksa yorumunuz onaylanmayabilir. Burada önemli olan amaç ile aracı karıştırmamak gerekmektedir. Yorum yazın, karşı blogu da sitenize davet edin. Sonuç olarak her iki tarafta kazanmış olacaktır. Her iki tarafta da link olacağından doğal link paylaşımı yapılmış olur.
Arama motarları yazılarınızı incelediğinde kasıtlımı değilmi zaten anlayabilmektedir.Yapılan yorumun değeri bırakma şeklinizdeki sadeliğe bağlıdır.
1. maddede açıkladığım konuya paralel olarak sitenizin gelişmesi istiyorsanız, hemen yorumlarınızı yazarak, sitenize, blog'unuza yorum yapılmasını sağlayabilirsiniz.
2. Alexa hit değerlerini sorgulama
Hit trafiğinizi sorgulama aracı olarak Alexa trafik aracını blogunuz da kullanabilirsiniz. Bağlantıya tıkladığınızda tarayıcınıza eklemeniz gerektiğini belirten bir uyarı alıyorsunuz. Gizlilik ilkeleri kurallarına uygunlugunu onaylayarak tarayıcınıza kurabilirsiniz. Bu işlem size ne fayda sağlayacak. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızda maus'u trafik sorgulama iconunun üzerine getirdiğinizde blog'unuzun yada sitenizin Dünya üzerindeki web uygulamanızın hangi safhada olduğunu göstermektedir. İcona tıkladığınızda siteniz ile ilgili detaylı bilgilere ulaşıyorsunuz.
Alexa Trafik Rank Sorgulama
3. Tarayıcınıza Alexa icon'unu eklediniz işimiz bitti mi? Hemen cevaplıyorum hayır. Alexa iconuna tıkladığınızda alexa sitesine giriş yapmış oluyorsunuz. Siteye giriş yaptığınızda sizi direk Trafik istatistikleri menüsüne götürüyor buradaki menüde Revievs (Yorumlar) yazan yere tıkladığınızda hiçbir yorumun yapılmadığını görüyorsunuz. Benim de bugüne kadar dikkat etmediğim bir konu. Ancak farkettiğim bu konuyu sizde farketmemiş olabilirsiniz. Burada ilk yorumu siz yapın. Açıklamalar mevcut. Fazla şişirmeden sade ve net bir açıklama olsun. Bu yorumlar sizin sitenize yapılan müracatları göstermekte. Burada yorumlar bütün Dünyada web üzerinde sergileniyor. Ne kadar çok yorum yapılırsa sitenizin değerini artıran bir alan. Yorum yapılması için arkadaşlarınıza önerebilirsiniz. Hadi ilk yorumu benim bloguma yaparak benimde sizin blogunuza yorum yapmamı sağlayın. Her yorum yapan diğer bloglara da yorum yapacaklarından kısa zamanda yorumlar dengesi de kurulmuş olacak ve zincir halinde büyüyecektir. Resimde dikkat ederseniz yorum 1 görülmekte. E, benim gibi sonradan fark edenler için görülecek olanda budur. Merak ettinizmi bu 1 yorum kime ait, tabiki bana. Birçok sitenin incelemesini yaptığımda bu rakamın çok düşük olduğunu gördüm. Demek ki çok kişi farkında değil bu konunun. İlk farkedenlerden biri olmak için başlayabilirsiniz.
Alexa Trafik Rank
Sitenize Alexa trafik widgeti eklemek isterseniz yazımızı oluyarak işlemlerinize devam edebilirsiniz.
4. Birçok site ve sosyal medyada gördüğümüz beğendiğimiz konulara yapılan yorumlar ;
Bloglarımız dışında yaptığımız araştırmalarda sitelere beğendiğimiz konularda beğenilerimizi ifade etmek için yorumlar yazarız. Yazdığımız yorumların arama motorlarınca okunduğunu unutmayın. Bu nedenle yorumların önemini çok daha iyi anlamış olacaksınız.
Örneğin : Google arama ile bir konu aradığımızda daha önceden yaptığınız bir yorum karşınıza gelirse saşırmayın. Bu nedenle sitelerde veya sosyal medyada yapacağınız yorumlar her zaman seviyeli ve sitenize link verecek şekilde olması sitenizi bir kademe daha ileriye taşıyacağını unutmayın.
5. Yazılarınız ile ilgili, okuyucularınızın site, blog'unuza yaptığı yorumlar ; Blog, site de yazılarınıza okuyucularınız yorum yazdıklarında size e-maille geri bildirim olarak bilgi gelir. Bu bilgileri okuyarak, yapılan yorumun amacını tespit edin. Farklı amaçlarla yorumlar yapılmış olabilir. Blogunuza yazdığınız yazı ile ilgili olmayan bir yorum ve link, blogunuza gelen okuyucuları farklı sitelere çekmek için hazırlanmış bir tuzak olabilir. Yorumu onaylama aşamasında bu konuya dikkat edin. Amaçlı bir yorum ise yorumu silin. Siteniz spam yönlendirici bir site adını almaktansa böyle bir yorumun olmaması en doğru karar olacaktır.
Kumanda panelinizdeki blog yorum kısmını denetleyin. Yeni bir blog açtıysanız ve yazımızı okuyorsanız yeni blogger kumanda paneli ayarlar ile ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederim. Blogger da yapılan yenilikleri inceleyerek arama motorları (SEO) ayarlarınızı mutlaka tamamlayın. Hemen yorumlara şimdi başlayarak, bir alt yorum yapan kişiyi bir üst blog adresinden takip ederek yorum zincirinizi oluşturun.

25 yorum

  1. Ahmet bey, verdiğiniz bilgilerden ötürü sizi gerçekten tebrik ediyorum.YAzan,araştırmacı,detaycı bir görünüm sergiliyorsunuz.Bu yüzden benzer özellikler taşıyoruz.Yazılarınızda hem öğretici,hemde konuların teknık analizini nasıl yapılırı öğreniyorum.Sitenizi faydalı buluyor ve sıklıkla takip edeceğim.
    Benimde bloguma beklerim:
    http://sonsuzlukhecesi1.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Araştırma ve geliştirme konusunda evet benzerlik gösteriyoruz.Keşfiniz için ayrıca teşekkür ederim.Blogunuzu tabiki ziyaret edeceğim.Siz lütfedip yazı yazmıssınız, biz blogcular araştırmacı olduklarından görmeden yapamayız.İnsanlara karşılıksız bilgi aktarmak ve bir yorumla dünyayı bağışlanmasını hissetmek çok mutlu bir olaydır.Görüşmek üzere..

      Sil
  2. ayrıca bu yazınızı blogumda yer vermek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki Onur bey ; memnuniyet duyarım.Beğendiğiniz her hangi
      bir yazıma yer verebilirsiniz.Web prosedürleri gereği yer verdiğiniz yazıda yazının kaynağını belirtirseniz memnun olurum.İzinli yapılan işlemin misafir blogculuktan hiçbir farkı yoktur zaten.Misafir blogculuk güzel bir olgu.Ancak çay demlenmeden içilirse zevk vermez.Doğa kanununun önüne kimse çıkamaz diymi.Zaman en iyi öğretmendir.Zamanın demini almasını bilmek gerekir.Bana katılacağınıza eminim.Yorumlar için teşekkürlerimi iletirim.

      Sil
  3. yazınızı blogumunn konuk yazar kısmında lınkınızı vermek kosulu ıle yayınlayacağım teşekkür ederım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayışınız için ben teşekkür ederim Onur bey ;

      Sil
    2. Ayrıcı belırtmek ısterım kı.Dun sıralama ılgılı herhangı veri olmazken bu gun turkıye sıraalamasında bır anda 82,498 cıkmıs ve dunya tarafık rank ıse 15 mılyondan 10,790,258
      Alexa Traffic Rank ulastı.Bence muazam bır ılerleme soz konusu.2 sıteye yapmış olduğum yorum bu kadar cıkıs yakalaması bence harıka.Teşekkrüler Adnan bey

      Sil
    3. ayrıca bu yorumu sıtemde yayınlamak ıstedım ama yazıyı kopyaladıktan sonra bır haylı karısık cıktı.sorunun ne oldugunu cozemedım.

      Sil
    4. Yaptığın çalışma ve araştırma sonucunu görmene sevindim.Diğer sevindiğim konuda sonucu aldığında burada tekrar paylaşman oldu.Paylaşmayabilirdin.Demekki adımlarımız doğru.Hayırlı olsun Onur bey.Yorum için teşekkür ederim.Yorum yazarken yandaki eposta yoluyla abone ol kısmına tıkladı isen bu yazdığımı göreceksin.Bakalım bu konuyu atladınmı.Merak ettim.

      Sil
    5. Yazıyı nereden kopyaladın onu anlamadım.Yorumlar kısmından kopyalamış olmalısın farklı bir şey çıkması söz konusu değil.Şu anda deneme yaptım ve yazı arka plan rengi farklı çıktı, buda doğal kopyaladığım yer koyu renk.HTML koduna baktım farklı bir şey yok.Yazı özelliklerini veriyor.Biraz adaha açıklama yaparsan memnun olurum.Teşekkürler.

      Sil
  4. bugunku ıstatıksel bılgılerı verıyorum.

    dun turkıye sıralama 82 bınden 67,627 dunya sıralama bır basamak daha ınerek 9,121,933 oldu sonunda tek hanelıye ınemeyı basardık.yorumların gucu adına.Sadece yorumlar bu kadar oynama yapıyorsa super.ama benım sıtemle bır suru sorunum var eksıklerıme rağman budurumdayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Onur, Yorumlar ve yapılan her adım doğru atıldımı gidemeyeceğin yer olamaz.Her şey yerinde ve zamanında olmalı.Bak sana heyacan verdi ve araştırmalara devam ediyorsun.Birde Web yönetici forumlarına katıl.Çok şey daha okudukca anlayacaksın.Yazım kuralları, etiketler, yorumlar, meta etiketleri,özgün yazı vs çok daha fazla sıralanbilir.Hepsi virgülüne kadar eti eden unsurlar.İlerlemen iyi sorunları çözeriz.

      Sil
  5. kullandığım temayı nasıl kurtarabılır adnan abı bana yardım edermısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığın tema sana daha önce yazdığım host sitesinde yüklü.Yani bir anlamda sana ait değil.Siteye birşey olsa senin temada gider.Bilgiyi oradan alıyorsun.Bu da sitenin geç açılmasına neden olan faktör.Sağlam tema ve host sitesi seçmeni hatta blogger temalarından vazgeçmemeni önerebilir.Mutlaka tema istiyorsan wordpress'in blogger için yaptıkları temalara göz at.Yardım konusunda her zaman olurum tabi.Bundan şüphen olmasın.

      Sil
  6. Bu konuyla ılgılı olarak yıldızlar yanı yorum kısmındakı 1 nedemek ve 4 yıldızın analamı nedir?bu yıldızlara ulasında ne oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog ayarları yerleşimim giriş yap, Blog kayıtlarını aç ve yıldız derecelendirmesindeki onayı kaldır.Yıldız puanlama durumu.Pek kullanan yok zaten.Sende kullanmasan olur.

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Adnan bey bu yazıyıda okuduktan sonra yorumlara daha çok önem vermek gerektiğini anladım ve yorum yazmaya devam edeceğim çok önemli. saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ibrahim akkaya Bey merhaba ;
      Yorumlar Dünya üzerinde Web sitelerinin olmazsa, olmazlarıdır.Siteler, bloglar forumlar, hepsi bu yorumlar ile yakta duru ve kendilerini geliştirirler.Herhangi bir yazıya hile katılmadan organik bir yorum yazmak, tüm okuyucuları ve izleyenleri de bilgilendirir.Yazıda ufuk bir detayı atlayan okuyucu, yorum kısmından anlayamadığı bölümü çözer.Kendi yazılarını düzeltir ve kendisini daha fazla geliştirir.Dipsizbilgi kuyusunda bu döngü devam eder.Etmek zorundadır da.Ancak ne yazıkki bu konuya pek değer verilmiyor.Bakmak ile görmek arasındaki farkı sökebilen konunun önemini anlayabiliyor.
      Görüşmek üzere.
      Saygılar..

      Sil
  9. Merhaba Adnan Bey. Yorumlarla ilgili belirttiğiniz nokta çok doğru bir tespit olmuş. Yorumlarla blog yazısını hem güncel tutmuş oluruz hem de içeriği zenginleştirebiliriz. Farketmemi sağladığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emirhan Aydın
      Bey, Merhaba;
      Yorumların önemli olduğunu hissetmenize sevindim.Umarım birçok blogcu arkadaşlar da konuyu kısa zamanda farkeder.
      Yorum için teşekkür ederim.Görüşmek üzere başarılar dilerim.

      Sil
  10. yine güzel bir yazı elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Serkan Mutan
      Bey teşekkür ederim. Tüm yazılarım iyidir.Bizzat yaşayarak yazarım.Tıpkı roman yazarları gibi.

      Sil
  11. İnce detaylar içeren etkileyici bir çalışma olmuş. Tebrik ediyorum sizi.
    Açmış olduğum yeni blog sayfamı inceler misiniz ?
    http://muhammettumer.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Muhammet Tümer :
      Bey merhaba, yeni blog'unuzu hayırlı olsun.Başlangıç için iyi bir çalışma olmuş. Çok daha güzel olacağına inanıyorum.Blog yazılarınıza bakarken hemen aklıma gelen ve uzun zamandır yazmayı düşündüğüm, ancak blog'unu gördüğümde çağrışım yapan yazımı şu anda hazırlıyorum.Bu yazımı okumayı ihmal etmeyin lütfen.Menüde blogger ayarlarlar, seo ve web araçlarını kesin inceleyin.Henüz bir yazınız mevcut.İlerleyen zamanda çok fazla yazı olacağını biliyorum.Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.Anlaşılmayan bir konu ile karşılaştığınızda yardım almaktan çekinmeyin lütfen.Tekrar başarılar dilerim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.