Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Arama Açıklamalarında yapılan hatalar

Blogger , bloglarımız da kumanda panelinde Arama Açıklamaları kısmında 30/40 kelimeden fazla kullanmayın. Yazılarınız da reklam niteli...

...
Blogger, bloglarımız da kumanda panelinde Arama Açıklamaları kısmında 30/40 kelimeden fazla kullanmayın. Yazılarınız da reklam niteliği taşıyan bu bölüm Google arama motorları tarafından okunan ve web arama sonuçlarında görülen bölümdür. Yani kısaca SEO dediğimiz ve Google'un çok önem verdiği bir alandır. Bloglarınız da dikkat edin g+1 butonu ile paylaşım yaptığınızda karşınıza çıkan pencerede ;
Arama kelime sayısı
1. Yazınızın kısa linki, yazınız uzunsa yanında ( >> ) devamı belirgeçi görülür.

2. Sol kenarda resminizin büyüklüğü ve yerleşimine paralel olarak küçük resim alır.

Resminiz enine uzunlıkta ise çerçevenin yarısı boş kalır. Dikine uzun bir resimde çerçeveyi resminiz doldurur. Tabiki bu tam bir doluluk olduğundan şık ve net bir görünüm verir.

3. Arama açıklamaları kısmı yaklaşık 28 kelime almaktadır.Ortalama 30 kelime olarak hesaplarsak yazınızdaki cümleyi tamamlayarak 40 kelime olacak şekilde cümlelerinizi kurmaya bakın.

4. Arama açıklama kısmına roman yazmayın.

5. İnternette arama yaptığınızda karşınıza çıkan yazı çerçevesine dikkat edin ve inceleyin. Yukarıda yazdığım konulardan ibaret olduğunu göreceksiniz.

6. Yukarıda SEO'nun önemini anlatmaya çalıştım. Tüm yaptığınız bu işlemlerin tabanı yani temeli olan Etiketler kısmıdır. Etiketlerinizi doğru yapılandırmaya bakın. Etiketler yazınızı arama motorlarında ön sıraya çıkaracak, etkenler olduğunu unutmayın.Etiket kısmını çöplüğe dönüştürmeyin. Yazı içeriğinize bağlantılı ve ilişkili olmasına dikkat edin.

7.Etiketlerden bahsetmişken size kısa bir tiyo vereyim. Yukarıda yazdığım cümleler arasında önem teşkil edebilecek ve yazımın içinde geçen kelime olması nedeni ile koyu renkle belirttim. Yazımı yazarken etiketler kısmına ne yazmam gerektiğini belirledim. Bu etiketler çok fazla olabilir, ancak içlerinden seçim yapıp etiketler kısmına koymama yardımcı olan bir çalışma şeklidir. Sizlerede önerim bu şekilde bir çalışma yapın.Biraz çıtayı yükseltin.

8.Blogger henüz yazı kelime sayısını gösteren bir ölçekleme sistemi henüz yapmadı. Ancak yapmayacağı anlamınada gelmemeli. Yazımı okuyan blogger Develepor (Geliştiriciler) belki aklına gelirde yaparlar. Hatta çok önemli bir konu daha var; blogger üzerinde çalışma yaparken bizleri uyaran 8x8 piksel ebatlarında, çalışan adam iconu koyarlarsa, bizde blogger da birşeylerin yapıldığını anlarız ve Televizyonumuzu habire karıştırmaz, kurcalamayız.

Bu durum geri bildirim sayısını da azaltarak kaliteyi ön plana çıkacağına eminim.

Yapılan geri bildirimler çok olduğundan okumak için hem zamanlarını yok etmezler hemde ölü zamanı değerli zaman haline çevirebilirler. Yazdıkca yazıyorum asıl konumuzun resimli açıklamasını sona bırakmak zorunda kaldım.

Örnek yazı :

a. Aramalarda gösterilen kelime sayısı yazı başında görüldüğü gibi R. 'dan sonrası yok. 28 kelimeden oluşuyor.

b. Resim enine büyük olduğu için küçük bir alanı kaplıyor.

c. Yazınızın linki uzun olduğundan devamı şeklinde okla gösteriliyor. ( >> )

Ana sayfada gördüğünüz yazımızın paylaşım anında görüntüsü ile arasındaki farkı anlamanız için aşağıda verdiğim resmi incelediğinizde farkı anlayacaksınız. Çerçeve içine alınmış alanları mukayese edin. Yazı linki, yazı resmi, altta yazımız mevcut. G+1 butonu ile yaptığımız paylaşımda sarı renkle işaretlenen yerde yazımızın paylaşımı bitiyor. İşte bu noktadan sonra yukarıdaki link'imiz devreye giriyor.
Aramalarda gösterilen kelime sayısı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.