Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Yazı Editörü kullanımı

Blog nasıl kurulur yapılacak işlemler nelerdir , yazımızda blogger da blogların nasıl kuracağını, blog ayarlarını ve gadgetlerin nasıl ku...

...
yazı editörü
Blog nasıl kurulur yapılacak işlemler nelerdir , yazımızda blogger da blogların nasıl kuracağını, blog ayarlarını ve gadgetlerin nasıl kurulması gerektiğini anlatmıştık. Bu yazımıza paralel olarak Blog temel tasarımlarını yaptıktan sonraki en önemli kısım olan yazı editöründe yazılarınızı nasıl biçimlemeniz gerektiği ile ilgili bilgileri paylaşalım. Sonuç olarak her iki konuyu birleştirdiğimizde blogunuzu tanımış olacaksınız. Artık blogunuzdaki yazıları bilinçli bir şekilde yazabileceksiniz. Bu işlemler size ne kazandıracak.

Hepsinden önemlisi bilinçli bir web oluşturmanızı, arama motorları ile uyumlu ve sağlıklı bir blogunuzun olmasını sağlamış olacaktır. Birçok forum ve yorumlarda mutlaka raslamışsınızdır. Blogum arama motorlarında neden çıkmıyor ? Google blogumu dizine neden eklemiyor. Alexa sıralamam neden düşük. PR değerim neden değişti. 

Bloguma neden ziyaretcim gelmiyor vs gibi konuları uzatabilirsiniz. Eğer bu tür soruları görmedi iseniz sizlere önerim Web Yönetici Araçlarına giriş yaparak yapılan sorgulamaları incelemeniz hatta formun bir üyesi olarak katılım sağlamanızdır. Birçok soru sorabileceğiniz gibi, soracağınız sorularında daha önceden verilen cevaplarını inceleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Aşağıda size rehberlik edecek linkleri açarak ilgili bilgileri inceleyin.
1. Blog editör kısmındaki butonların ne anlama geldiğini incelemeye başlayın.
2.Blogunuza zaman zaman kod eklemek isteyebilirsiniz. Bu kodları nasıl çerçeve içine alacağınızı inceleyin. Google Drive dökümanında kod çerçevesi yapımı yazımızı takip edin.
3.Blog yazılarınızı Google Drive Dökümanlarda nasıl yazacağınızı ve menüleri nasıl kullanmanız gerektiğini inceleyin.
4.Google Drive hakkında bilgiler.
5.Google Drive Dökümanlarda yan yana nasıl resim eklenir.
6.Windows Live Writer’ı blog editörü olarak da kullanabilirsiniz.
7.Blog yazılarınıza devamı eklentisi nasıl yapılır.
8.Başarılı bir site için 10 kural nelerdir.
9.Blogger yayın edit ayarlarınızı kontrol edin.
Yukarıda verilen linkleri takip ederek anlamaya çalıştığınızda blogunuzu bitirmiş ve yazılarınızı rahatlıkla yazabileceğiniz konuma geleceksiniz. Bir önceki yazımızı okumak için linki takip edebilirisniz. Blog Nasıl Kurulur Yapılacak işlemler Nelerdir

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.