Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bloguna Radyo Kanalı Ekle

Blogger bloglarınıza Radyo Kanalı veya Playlist ekleyerek izleyicilerinizin blogunuzda gezinirken Müzik dinlemesi sağlayabilirsiniz.He...

...
KanalTürk radyo kodu

Blogger bloglarınıza Radyo Kanalı veya Playlist ekleyerek izleyicilerinizin blogunuzda gezinirken Müzik dinlemesi sağlayabilirsiniz.Her ülkede kendi radyolarını dinleyebileceği bir servis vardır.Tek yapılacak iş bu kanala girerek embed kodunu almak ve bloguna adebte etmekdir.Kod ekleme işi Dünya üzerinde tüm servisler için aynıdır.Değişen tek konu Dil farklılığıdır.Dil farklılığını da Google eklentileri zaten çözmüş durumda.Peki yapılması gereken nedir? Anlatılan konuyu takip edip kodların alınması ve bloglara
eklenmesidir.Benim Ülkem Türkiye’dir.Türkiyede bir Radyo kanalını nasıl eklediğimi adım adım analatacağım.Sizde bu adımları takip ederek aynı işlemi yapabilirsiniz. Blogunuzda ne yaparsanız yapın blogunuzun yedeklemesini kesin alın. Sonradan geri dönülmez bir yola girmiş olabilirsiniz.Ve bu yolun çözümüde yoktur. Bloglarda iki çeşit yedekleme olduğunu kesinlikle unutmayın.
Uygulamaları adım adım yapalım ;
Örnek servisimizin adı : KanalTürk (Türkiyede Radyo ve Tv servis hizmeti vermektedir.) Biz Radyo alanı ile ilgilendiğimizden KanalTürk sitesine giriş yapıyoruz.
Sağ üstte Sitene Radyo ekle yazan yere tıklıyoruz.Hemen açılan pencerede sizi karşılayan bir müzik eşliğinde kodu veriyor ve kullanım açıklamalarını anlatıyor.

Blogger kumanda panelinden ; 
Tasarım ⇒ Yerleşim ⇒ Gadget ekle tıklıyoruz  ⇒  HTML/JavaScript Yapılandır ⇒  Aldıgımız kodu yapıştırıyoruz ⇒ Kaydediyoruz.
Radyo çalarımızın görülmesini istediğimiz yere faremizle taşıyoruz.

 HTML/JavaScript Yapılandır
Açılan pencerede bizi uyaran yazılar :
1. Kanaltürk Radyo Player'ı ile yüksek kalitedeki müzik yayınını dinleyebilmeniz için bilgisayarınızda Flash Player 9.0.115 veya üzeri bir program yüklü olmalıdır.
2. Bu güzel player'ı sitenize eklemeniz için tek yapmanız gereken aşağıdaki kodu sitenize kopyalamaktır;
3. Adreste "oto=1" yerine "oto=0" yaparsanız radyo otomatik olarak çalmaya başlamaz.
4.  Adreste "ses=6" ise ses seviyesini gösterir, bu rakamı 1-10 arası değiştirebilirsiniz.

Yaptığımız uygulamayı klasik blogum Blog Adnan' dan izleyebilirsiniz.
Bloglarınızda ses otomatik açıksa blogunuzun açılışında yavaşlamaya neden olabilir.Bu konuyu göz önünde bulundurun.
Arama motorları örümcekleri blogunuzu dizine eklemeye çalıştığında açılmayan yada geç açılan blogları dizine eklemez pas geçer.Bu önemli bir konudur.Dikkat edin.Yarın birgün blogum neden internet aramalarında görülmüyor diye üzülebilirsiniz. Görülmemesinin nedenlerinden biride bu anlattığım konudur.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.