Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google AdSense Site Nasıl Eklenir Videolu Anlatım

Google AdSense'ye sitenizi nasıl ekleceksiniz? Blogger bloglarımızdan Google AdSense’ye giriş yaparak sitenizi nasıl eklemeniz gerekti...

...
Google AdSense
Google AdSense'ye sitenizi nasıl ekleceksiniz? Blogger bloglarımızdan Google AdSense’ye giriş yaparak sitenizi nasıl eklemeniz gerektiğini ve performans raporlarınızı görmenizi sağlayacak anlatımları adım adım izleyelim.
1. Google AdSenseye giriş yapıyoruz
2. Reklamlarım sekmesine tıkladığınızda İçerik >URL kanallarınız göreceksiniz
3. (+) Yeni URL Kanalı tıklıyoruz
4. Açılan sayfada URL’mizi yazıyoruz Örnek : guney59.blogspot.com

Resim 1: Yeni URL kanalı ekleyin
Google AdSensede URL kanalınızı ekleyin
5. Eklediginiz URL kanalı altında “raporu görüntüle” tıklayın
Sonuç: Blogunuzu yeni kurduysanız rapor sonuçlarını görüntülemeniz bir süre geçikebilir, belli bir içerik yayınına sahipseniz kısa zamanda sonuçları göreceksiniz.
Resim 2 : Performans raporları
Google AdSense performans raporlamaları
6. Google AdSense'ye blogunuzun kazançlar sekmesinden de girebileceğinizi unutmayın
Yaptığımız işlemleri Google AdSense, Site Nasıl Eklenir Videomuz da izleyelim

17 yorum

  1. Merhabalar, bloguma adsense hesabi ekledim. Size soyle bir sorum olacak. Blogger tasarimda kazanclar sekmesine tikladigimda 2 gun once sag tarafta "Ozet yayin akisinda reklam goster" secenegi vardi. Ben blogum icin evet'i secmistim. Fakat bugun Kazanclara tikladigimda sag taraftaki bu secenek kalkmis yerine su uyari cikiyor :

    Blogunuzun yayını http://feeds.feedburner.com/blogspot/MkMNdadresine yönlendirildiğinden AdSense için Özet Akışları kullanılamıyor. Bu yayına erişmek için izniniz yok veya bu bir FeedBurner yayını değil.

    Bu durumda ne yapmam lazim ? Ben blogumu boyle bir adrese de yonlendirmedim.
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bilginanneler; Yorumunuz için teşekkür ederim.Bu uyarı ayarlar Kayıt İçerik Takibi yeniden yönlendirme URL si kısmındaki soru işaretinizi tıkladığınızda açılan balon açıklamasında mevcut.Yanlış bir link yazımı reklamlarla bağlantılı olduğundan Kazançlar sekmesinde sizi uyaran bir döngü mesajı iletir.Yönetici ataması yapmış olabilirsiniz.Yöneticiniz bu ayarları değiştirmiştir.Bu nedenle ileti aldınız.

      Sil
    2. Ayrıca bu adres silinip kazançlar blog anasayfası yenilenip reklamları görüntüleme şeçeneklerinde birini seçerek kayıt yaptığınızda reklam gösteri uayrısının düzeldiğini göreceksiniz.
      http://feeds.feedburner.com/blogspot/MkMNd
      Ayrıca feedburner linkini tarayıcımda kontrol ettim ve yapmış olduğunuz gizli yorum için tekrar teşekkür ederim.İnanın bende şaşırdım.Güzel bir yazı içeriği olmuş.
      Tüm blog okuyanlarıma takip etmeleri gereken bir link vermek isterim.
      Yorumların blogunuz üzerindeki etkileri ile ilgili bir yazı.Webmastırların Yorumlar kısmında hiçbir art düşünce düşünmeden yorum script bırakmadan yazı ile ilgili yorum yapmaları inanın Dünya üzerinde Alexa trafiğinizi büyük derecede etkiliyor.Tüm arkadaşların linki tarayıcısında açarak okumalarını tavsiye ederim.
      http://guney59.blogspot.com/2012/04/yorumlarn-blogunuz-uzerindeki-etkileri.html
      Kolay gelsin görüşmek üzere.
      Saygı ve sevgilerimle

      Sil
    3. Google analiz kodunu siteme eklemeniz icin atama yaptigim tek yonetici sizdiniz. Cevabinizdan anladigim kadariyle bu linki kaldirdim. Fakat gizli yorum demekle neyi kasdettiniz anlayamadim ? :)
      Tesekkurler, kolay gelsin

      Sil
    4. Merhabalar ; Yorum için teşekkür ederim.
      Gizli yorum derken feeds.feedburner ile aldığım bir övgü yazınızdı bu linkde yorumunuzu gördüm ve sitenize baktım.Anlatılmak istenen buydu.Anlatım belki farklı algılanbilir.
      Diğer konu için size email gönderdim.
      Görüşmek üzere.
      Saygı ve sevgilerimle.

      Sil
  2. Videoda anlattiginiz konu gayet acik ve basit. Bende buraya kadar herseyi uyguladim. Fakat reklamlarim kisminda da ayrica reklam olusturdum 3 adet butun bunlari ise soyleyen "google adsense yardim" (adsense'te reklam olustur, kodu al, bloga yapistir). Ama google adsense te kesinlikle bu isin sadece gadget eklenerek yapilabilecegi ve kod yapistirilmadan da calisabilecegine dair bir yazi bulamadim ve dolayisiyla hep bir seyleri eksik yaptigimi dusundum. Evet tamam reklamlar blogta goruntuleniyor fakat google adsense yardim illa da kodlarin girilmesi gerektigini soyluyor. Hatta kodlarin HTML de nereye nasil eklenecegine dair google da search yaptigimda bununla ilgili baska bloglar tarafindan yazilmis yazilarda blogspota kodlarin eklenmeden once cevrilmesi gerektigi ve bununla ilgili link verenler var. Fakat kimse bu kadar ugrasmak yerine reklamlarin gadgetlardan eklenebilecegini anlatmiyor. Durum boyle olunca da her ne kadar blogta reklamlar gozuksede sanki birseyler eksik ve yanlis yapilmis intibasi doguyor. Size zahmet reklamlarin blogspota nasil eklendigini anlatan bir video hazirlamaniz ben ve benim gibi dusunen tum blogspot kullanicilari icin bir klavuz ve belki google yardimin kulagina kupe bir video olacaktir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Videoda anlatılanları yaptınız.Buraya kadar tamam ancak yeni uygulamadan bilginiz yok anladığım kadarı ile Google yeni bir uygulama başlattı Affilate adında.Bu bazen blogunuzda olduğunuz zaman üst kısınmda küçük bir uyarı ile çıkıyor.Uygula dediğinizde affilate proğramına sizi dahil ediyor.Bu proğram da kazançlar kısmına girdiğinizde orada yazıyor.Sizden istediği proğramda beğendiğiniz reklam için bir kod veriyor.Bu kodu aynı bir resim ekler gibi gadgetlerden HTML Java Script seçip bu kısma yapıştırıyorsunuz.Ve kaydettikten sonra bu banner yada resme tıklama olduğunda Google adsense haricinde kazanç sağlıyorsunuz.Bu konuda yazı yazacağım yeni olduğundan bende deniyorum.Temamı yeni değitiğimden henüz koymadım ama bakacağım şimdi reklam şu 4WD araçlarla ilgili bir banner.Sizde aynısını yapabilirsiniz.Broblem olursa yazın lütfen.Görüşmek üzere.
      Saygılar.

      Sil
  3. Merhaba Adnan bey, adsense hesabını bloguma ekledim hizmetleriniz için teşekkürler,Blogumda artık reklam yayınlanmaya başladı ve izlenme oranlarında ciddi artışlar oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ibrahim akkaya Bey ;
      Yorum için teşekkür ederim.Reklamların görülmesine sevindim.Blog yazılarında anlatılanları takip etmeniz yeterli.Birçok konuda size yol gösterecek, ipucları ile dolu.Ayrıca yazıların altında RSS abonelik yazısı mevcuttur.Abonelik işlemi sonucu Yazılan her yazı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
      Görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
  4. benim sitem tok google adsense üye olabılır mıyım peki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ Recep Duman: Bey Tabiki ekleyebilirsiniz.Tok kelimesini anlayamadım.Siteniz derken bu blog mu ? Sitemi ?
      Görüşmek üzere..

      Sil
  5. Adnan bey tekrar ben geldim..adsense hesap oluştur sayfası çıkıyor demiştim size ve ben bu sayfada istenen tüm bilgileri ekledim ve kabul ediyorum diyerek onayladım ...şu anda hesap etkin değil sayfası çıkıyor, başvurunuz incelenecek diyor... ...yani sizin üstte vermiş olduğunuz sayfaya henüz ulaşamadım ..yani şu anda bildiğiniz üzere blogumda yayın yapılıyor ama...ne yapmam gerekiyor bu durumda ..
    http://hazanmevsimi58.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EYLÜL, hanım birşey yapmanız gerekmiyor.Size anlattıkları yapdı iseniz sorun yok.Bekleyin yeterli.Sitenizi bilgirimde bulundunuz mu? Link vermiştim.İddia konusu yani.Blogunuzun bildirimi (iddia) denilen konu ile birlikte çalışmakta.Web yönetici araçlarına gireiş yaptınız mı ? Onlarında linklerini verdim.Hatta birçok linkleride yardımcı olması için yazmıştım.Onlardan hiç bahsetmediniz.Ayrıca yorum yazdıktan sonra sol tarafda ki eposta ile abone ye tıklayın verilen cevaplardan haberin olması için.

      Sil
  6. benim 5 tane sitem bir tane adsense hesabım var
    http://y-emektarifim.blogspot.com/
    http://izlehane.blogspot.com/
    http://merakhaneci.blogspot.com/
    http://bilgibirikti.blogspot.com/
    http://tabirhane.blogspot.com/
    bir tane adsense hesabımsa site yönetimime bu siteleri ekledim acaba sitelerimde reklamlarımın gösterilmesini mi engelledim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdanur Tüfekçi Hanım tek hesapla birçok blogunuzu Adsenseye ekleyebilirsiniz.Sadece Google Adsense içerik prosedürüne dikkat edin yeter.Reklamlarınıza sakın tıklamayın.Evde bir başkası da tıklamamasına dikkat edin.En büyük ihlal nedenidir.Tüm reklamlarınız kapanabilir.Birçok arkadaşın bu nedenlerle reklamları ihlal nedeni olabiliyor.

      Sil
  7. Selamlar. Google Adsense hesapım var zaten. Ama kayıtlı olduğum hesapımda eski ,kapanan blogum kayıtlı.Yeni blogumu ekleye bilmiyorum. Yardımcı olu8rmusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Samir Zamanov
      Bey ; A.S. Kazançlar sekmesine giriş yapın, adsense hseplara giriş yapmaya çalışın size hasap saracaktır bu hesabla ile devam edin.Sol seçenekteki. Adsenseye yöneleceksiniz.Geri kalan kısmı yukarıdaki yazıdan takip edebilirsiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.