Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Tumblr Blogda Google Analytics Kullanma Videolu Anlatım

Google Analytics ne işime yarar ? Çok işine yarayabilir. Blogunu ziyaret eden kaç kullanıcı var? Kullanıcılar blogunu hangi sıklıkta ziy...

...
Tumblr Blog Google Analytics
Google Analytics ne işime yarar ? Çok işine yarayabilir. Blogunu ziyaret eden kaç kullanıcı var? Kullanıcılar blogunu hangi sıklıkta ziyaret ediyor? En popüler gönderilerin neler? Hangi arama terimleriyle blogun bulunuyor? Ziyaretçilerin nerelerden geliyor? Blog'uma nasıl Google Analytics eklerim? Bazı blog temaları "Tema kişiselleştir" sayfasının Görünüm bölümüne Google Analytics Kimliği yapıştırmana izin verir. Temanız bunu desteklemiyorsa aşağıdaki anlatımı inceleyin.

Google Analytics'e gidip Google hesabınla giriş yapın. Google hesabın yoksa oluşturmak hiç de zor değil. Yeni bir kullanıcıysanız "Bir hesap oluştur'a"a tıklayın. Hesabın varsa sağ üst köşeden "Yönetici"ye tıkladıktan sonra Hesaplar sekmesinin altından "+Yeni Hesap" seçeneğine tıklayın.

"Hesap Adı" alanına "Tumblr" veya Tumblr URL'ni gir (örn: "myblog.tumblr.com").
Açılır menüden "http://" seçeneğini seçip blog URL'ni veya blogunun özel etki alanını gir.
Ülke ve saat dilimini seç. Paylaşım tercihlerini seç. Kullanıcı Sözleşmesinin etkili olacağı bölge veya ülkeyi seç. Hizmet Şartlarını okuduktan sonra "Koşul ve şartları kabul ediyorum" seçeneğine işaret koyun. "Hesap Oluştur" öğesine tıkla. Sonraki sayfadan takip kodunu kopyala. Yeni bir pencerede Pano'nu aç ve en üstten veya liste simgesinden blog'unun adına tıkla. "Temayı kişiselleştir"e tıkla. Google Analytics kodunu "Açıklama" alanına yapıştırdıktan sonra "Kaydet"e tıkla. "HTML düzenle"ye tıklayıp kodu " head" açılış ve kapanış " /head" arasında bir yere de yapıştırabilirsin. Google Analytics penceresinde "Kaydet"e tıkla. Aşağıdaki video’yu izlediğinizde konuyu görsel olarak daha iyi anlayacaksınız. Kod yerleşim Konusu Blogger blogspot blogunuzdada aynı işlemle yapılmaktadır. HTML Şablonunuzdaki HEAD kapanış tagı’nı bularak üst kısmına aldığınız kodu yapıştırmanız yeterli. Google Analytics’ e dönerek kaydetmeyi unutmayın. Ayrıca Google Analytics Hesabı ile ilgili diğer yazımı inceleyebilirsiniz.

Tumblr Blogda Google Analytics Kullanma Videolu Anlatım

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.