Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yorum Yazarken Nelere Dikkat Etmeli

Blogger ve sitelerde anlaşılmayan konular için yorum yazılır. Amaç bilgi almakdır. Yorum yazarken yorumların hemen yan kısmında bulunan ...

...
Blogger ve sitelerde anlaşılmayan konular için yorum yazılır. Amaç bilgi almakdır. Yorum yazarken yorumların hemen yan kısmında bulunan e- posta yolu ile obene ol cümlesi neyi ifade eder.
E-posta yolu ile abone ol :

Çoğu kişi bu yazılanı görmez. Görenlerden bir kısmı bu yazıya tıklamaz, korkar. Yazının anlamını bilenler, yorum anında bu yazıya tıklayarak yaptıkları yoruma verilen cevabın 
e-maillerine geleceğini bilir. Bu işleme teknolojiyi kullanma diyebiliriz.

Yorum anında bu alana tıklanarak yaptığımız yorumun cevabını e-mail olarak gelmesi çok doğru bir davranıştır.
Bu alanı işaretlemeseydik ne olurdu ?
Blog yazarı yorumumuza cevap verdiği halde, ona kızardık. Neden yazdığımı cevaplamadı ? Neden haber vermedi? gibi düşünebilirdik. 
Aslında yapılan yorum cevaplanmıştır. Hata bizim yorum anında yaptığımız eksiklikten kaynaklanmaktadır.
Yazımızı toparlarsak özet olarak yorum anında yapılacaklar nelerdir :
1. Yorum yazarken : Bilgi almak istediğimiz konu ile ilgili alana sorumuzu yazmalıyız. Yazdığımız yazıda, yazara neyi anlayamadığımızı net bir şekilde anlatmalıyız.
2. Sorumuz direk ilgili yazı içeriğinin konularını kapsamalı.
Örnek: Bilgisayarla ilgili bir konuyu site anlatımı kısmında yazmamız etik değildir.
Web dünyasında da pek kabul görmeyen bir tarzdır.
3. Bazı site sahipleri yorum alanlarını sitesinin reklamını yapmak için kullanırlar. Bu da yanlış bir konudur. Unutulmaması gereken bir konuda Google arama motorları bu yorumları da değerlendirmekte hatta ayrıştırmaktadır. Pr değerlerini düşürebileceği gibi, sitelerine ceza da alabilirler.
4. Yorumlarda (?, ‘,!,) gibi işaretleri fazla kullanmamak gerekir. Bu tür işaretler spam algılanacak nitelikler taşımaktadır. Size e-mail gönderen kişi spama düştü ise inceleyin. Bu işaretlerden göreceksiniz.
5. Yorum yazan kişiler gizli kodlarla sizi yönlendirecek kodlar bırakabilirler.
Örneğin : normal okuduğunuz ve farkında olmadan onayladığınız bir yorumdaki linke farklı bir okuyucu tıkladığında adult sitelere yönlenebilir. Bu da hoş bir konu olmasa gerek.
İlgi duyduğunuz faydalı site yada blog'larda izleyici olarak katılmaktan, sitelerine abone olmaktan çekinmeyin. Hatta favorilerinize de ekleyebilir RSS ilede abone olabilirsiniz.
Kısaca Yorumları anlatmaya çalıştım. Ayrıca Yorumların bloglar üzerindeki etkileri ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.