Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yorum Geri Bildirimi Hakkında

Blogger bloglarınızda yazılarınıza yapılan yorumlara , yorum cevabı verildiğinde okuyucuların birçogunun ulaşamadığı olmuştur.Okuyucular o...

...
Yorumlar ve Cevaplar
Blogger bloglarınızda yazılarınıza yapılan yorumlara, yorum cevabı verildiğinde okuyucuların birçogunun ulaşamadığı olmuştur.Okuyucular okudukları ile ilgili sorunları yazdıklarında kendilerine cevap verilmediği sanarak, sordukları sorunun cevabını emaillerine geleceğini düşünürler. Sonuç olarakda kendilerinin gale alınmadıklarını sanırlar. Aslında konunun özü çok farklıdır.
Hepimiz bir yazar ve okuyucu durumundayız. Konuyu bir okuyucu açısından ele aldığımızda sorunumuzla ilgili yapılan yorumların hemen sol altta bulunan e-posta yolu ile abone ol yazan cümlenin farklı algılanmasından kaynaklanmakta olduğunu bilmeliyiz.
E-Posta ile Abone Ol nedir :
Herhangi bir yazı hakkında yazılan yorumlara, yazar tarafından cevap yazıldığında E-Posta ile abone ol kısmına tıklanılırsa, yazınıza yapılan yanıtın otomatikman email adresine geleceği anlamını geleceğinin artık bilinmesi gerekmektedir. E-Posta ile Abone Ol kısmına tıklamassanız , yorum sayfasını siz ziyaret edene kadar cevabını göremeyeceksiniz.
Yapılması gereken konu nedir ;
Her türlü sorun ve bilgi amaclı yaptığınız yoruma cevabın e-mailinize gelmesini istiyorsanız “E-Posta ile Abone Ol” seçeneğine tıklanması gerektiğini unutmamalısınız.
Yorum yazdınız ve bu alana tıklamayı unuttunuz ne yapılacak ;
İlgili yorum alanını silin yada tekrar bilgi vererek bu alanı işaretleyin.
E-Posta ile Abone Ol seçeneğine tıkladınız sonra vazgeçmek istediniz ne olacak ;
Size gelen postanın alt kısmından Abonelikten çık'ı tıkladığınızda bir daha size bu yazı ile ilgili hiçbir cevap gelmeyecektir.
E-Posta ile Abone Ol yazısı nasıl algılanıyor ;
Bu seçeneği okuyucular bir forum sitesi yada normal bir siteye üyelik gibi  algılamaktadır.

Bu yanlış bir düşünce tarzıdır. Blogger bloglarda üyelik sistemi zaten pek kullanılmaz. Hatta okuyucular rahat bir şekilde yorum yazabilmelerini sağlamak için blog yazarları harf doğrulamalarını bile kaldırmışlardır. Bunun yerine yorum denetimleri aktif durumdadır. Yorumlar kısmında bu yanılgılara düşmemek için okuyucularınızı aydınlatın. Onlara konu hakkında gereken bilgileri yazın. Yazar da olsanız, mutlaka bir başka bloga yorum yazın. İnsanları yazdıkları konu ile ödüllendirin. Biz blog yazarlarının en büyük ödülü yorumlardır.
Siz yorum yazın ki onlarda size yorum yazsınlar. Blogunuzun Web, İnternet Dünyasında değer kazanmasını, okunmasını istiyorsanız bu konulara gereken önemi verin. Konu hakkında sizde değişik fikirlerinizi belirtin. Blog yazılarınızda yazdığınız yazılarınıza yapılan yorumlar ile blogunuzdaki hataları düzeltebilir, hatta en önemliside yazılarda her hangi alanı anlayamayan diğer okuyucular yorumları okuyarak yazınızda anlatılmak istenileni çok rahat çözebileceğini hatırlatmak isterim.

İletişim Formu Kullanımı ;
Blog sorunlarınızda ilgili yazılar altına yorum yapın. İletişim forumları yorum kısmına yazmakta sorun olan yada çok özel konular için kullanılır.Blog yazarı forum iletişim metin kısmında sizi uyarıcı bilgilendirme yapmıştır.Bu bilgilendirmeyi dikkate alın.Sorunuza cevap verilemeyebilir. Sorunuz yazarın yazar içeriklerini kapsamalı. Sorununuzu en iyi şekilde yazı altlarında kullanılan yorumlar kısmı ile çözebilirsiniz.

                               
Yorum formu
Aşağıda Yorum Formu İletisi Örneği görülmektedir:
“Hemen yorum yapmak için Anonim seçeneğini seçebilirsiniz.
Her hangi bir konuda soru sorup veya yorum yaptıktan sonra verilen cevaplardan ve yorumlardan haberdar olabilmek için sağ tarafdaki açılır pencere Subscribe yazan kısımdan abone olma seçeneklerinden birine tıklayarak yapılan yorumlardan e-posta adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz. isterseniz daha sonra aboneliği iptal et yazan bağlantıyla tıklayarak o yazıya yapılan yorumların e-postanıza gelmesini engelleyebilirsiniz.
Yazılan yazıları blogunuzun kontrol panelini açtığınızda en altından  Add to Google Readertıklayarak faklı bir şekilde de takip edebilirsiniz.”

Bu örneği yorum formu ileti kısmına yazarak okuyucularınızı bilgilendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.