Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Sitene Online Sayac Ekle

Klasik görünümlü Google Sites web sitenize, Online Trafik Sayaç Kodu ekleyerek, web sitenizin Online ziyaretçi, toplam ziyaretçi sayınız...

...

Klasik görünümlü Google Sites web sitenize, Online Trafik Sayaç Kodu ekleyerek, web sitenizin Online ziyaretçi, toplam ziyaretçi sayınızı takip edebilirsiniz.

Online Trafik Sayaç eklentisi Google Sites web sitenize nasıl yerleştirilir ile ilgili adımları takip edebilirsiniz. Google Sites web sitenize ekleyeceğiniz farklı kod uygulaması ile tüm istatistik bilgilerini görebilirsiniz. Demo: 
AdnanGuney59



Google Sites ile kurulan sitelerde JavaScript kodu kullanılmadığını biliyoruz. Bu nedenle yapacağımız uygulama mutlaka farklı olacaktır. Online Trafik Sayaç eklenti kodları nasıl alacağız, nereye koyacağız aşağıda görelim.

Google Sites Online Trafik Sayaç Ekleme:

1. Buradan Histats sitesine giriş yapıyoruz.

2. Açılan sayfaya önce üye olun. Üye iseniz devam edin.

3.  İlgili adımları takip edin. 

4. Kayıt → Bir Web sitesi ekleyin → Google Sites URL’nizi yazın.

5. Alt kısımda Saat dilimi→ Kategori → Site başlığı → Site açıklamasını yazın.
6. Saat dilimi için zorlanabilirsiniz “Türkiye” seçimi, O anda saat kaçsa, onu seçin. 

7. Sağ tarafta , Asya/İstanbul seçin, Site ziyaret sayısını, sayfa görüntüleme sayısını biliyorsanız yazın, yoksa devam edebilirsiniz. 

8. Kullanım Şartlarını kabul etmiş olarak göreceksiniz. Alt kısımda görülen doğrulama karakterlerini yazın. Diğer seçimleriniz tamamlandı ise devam butonuna tıklayın.
9. Yeni açılan sayfada eklediğiniz siteniz görülecektir. Web sitenize tıklayın.
10. Sitenizin İstatistik bilgi sayfası ile karşılaşacaksınız. 

11. Sayfanın sağ üstünde Sayaç Kodu yazan yere tıklayın. Açılan sayfada yeni bir sayaç ekleye tıklayın. Yeni bir sayaçlar listesi karşınıza gelecek.



12. Bu sayaçlar listesinden Online sayaç'a tıklayın ve beğendiğiniz sayaça simgesine tıklayın. Yeni veri sayaç bölümü karşınıza çıkacaktır. 

Bu alan ile ilgili açıklamalar;

1.Her zaman üste: Sabit kaymayan bir görünüm sağlar (Diğer sitelerde de kullanılabilir) Sayfa aşağı geçişlerde sayaç görülür.
2.Sayfa Kaydırma: Sabit kayan bir görünüm sağlar (Diğer sitelerde de kullanılabilir) Sayfa aşağı geçişlerde sayaç görülmez.
3. Yukarıda yapılan açıklamaya dikkat ederseniz, sayfa görülür-görülmez olarak anlatılmıştır. 

4. İlgili açıklama sonucu seçiminizi yapın ve kaydedin. 

5. Sayaçlar sekmesine geleceksiniz. Seçim yaptığınız numaraya tıklayın. Sağ tarafta seçiminizin ön izlemesi göreceksiniz. Alt kısımda renk paletinden istediğiniz bir renk seçebilirsiniz. Bu kısımda yapacaklarımız.

6. No Java Script tklayın.
7. Google Translate açıksa, mutlaka orjinal konuma alın. İlgili açıklama resmi.

Google Sites Sayaç Kodlarının Eklenmesi:

1. Google Sites giriş yapın. Google Sites de birçok yöntem ile aldığımız kodu ekleyebiliriz.
2. Metin kutusunu açarak.

3. HTML kod penceresini açarak.

4. Gövde kısmında HTML'e tıklayarak nerede görülmesini istiyorsak kodu o alana koyarak. 
Benim seçimim, Sol Sidebar, Google Badge icon'unun alt kısmı.

5. Google Sites çok yakında yönetim menülerinde Yeni bir uygulama başlattı. Bu sekmeye tıkladığınızda, yönetim paneline girmeden direk yazılar alanından yada ana sayfadan işlem yapabiliyorsunuz. Bu alanı kullanarak kod nasıl ekleniyor.

6. Diğer sekme ismine tıklayıp açın.

7. Site yerleşimini düzenle → Sidebar üzerine mausu getirin →(+) tıkla, açılan pencerede → “Yeni” tıkla → Metin, Sitenizin kenar çubuğuna metin ekleyin, → Ekle butonu tıklayın.


8. Metin ekleyeceğiniz pencere görünü aşağıda verilmiştir. 


9. Eklemiş olduğunuz Metin penceresini mutlaka arayacaksınız. Sidebar en alt kısma bakın. Metin kutusunu tutup yukarı Google Plus Badge veya düşündüğünüz bir yere taşıyın. Taşıma zorluğu çekiyorsanız ok tuşlarını kullanın. Metin kutusuna tıklayıp açın.

10. Açılan pencere içine almış olduğunuz HTML kodunu, HTML gösteri seçip "H" yapıştırın ve Güncelleyin.

Artık online izleyicilerinizi buradan görebilirsiniz. Genel istatistikleri de resme tıkladığınızda Histats web sitesine ulaşamayacağınızdan Histats web sitesine giriş yaparak sayaç trafiğinizi inceleyebilirsiniz. Not: Konun başında Google sites'e kod eklemenin zor olduğundan bahsetmiştik. Lütfen bu bilgileri unutmayın. Metin kutusuna Kod ekleme resmini inceleyin.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.