Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger İle Acemi Blog Kurulumu (1)

Google Ürünlerden Ücretsiz Blogger açmak için yapacağımız işlemler çok basittir. Google Ürünler bağlantısına tıklayarak, Web dünyasın...

...
Blogger Blog kurulumu
Google Ürünlerden Ücretsiz Blogger açmak için yapacağımız işlemler çok basittir. Google Ürünler bağlantısına tıklayarak, Web dünyasına ilk adımı atabilirsiniz. Açılan pencerede Blogger yazısına tıklayın.Google Gmail üye kaydınız yok ise aşağıda maddeler halinde verdiğim konuları dikkatlice okuyarak beş dk. da bir blog sahibi olabilir, yazı yazmaya başlayacak konuma gelebilirsiniz. Blogger’un yazı editörünü kullanmak çok basittir.

Gadgetlerle blogunuza eşsiz görünüm verebilirsiniz. Yazımızın bir sonraki aşamasında diğer konuları belirteceğim. “Blog nasıl kurulur yapılacak işlemler nelerdir" adlı,bir önceki yazımda konuyu geniş olarak ele almıştım.Ancak yapılan yorum ve iletişim sorularından sonra çok hızlı bir anlatım olduğunu farkettim. Bu nedenle konuyu ilk başlayan, blog hakkında hiçbirşey bilmeyen biri gibi adım adım sizlerinde bir blog sahibi olmanızı sağlayacağım.


Sizden istediğim bir kaç konu olacak. Blog yazılarımın devamını e-mail bilgilerinize gelmesini sağlamak amacı ile yapılacak birkaç işlemi aşağıda belirtiyorum.Bu işlemleri yapın.Hem bana destek vermiş olacaksınız, hemde konular hakkında hızlı olarak gereken bilgiye ulaşacaksınız.
Bu işlemler neler : (Arzu ettiğiniz kısımları seçebilirsiniz)
1. E-mail kaydını başlatın. Sağ taraf da açılan menüde en altta mevcut olup, adı Subscribe’dir. Tıklayın email adress yazan kısma emailinizi yazın ve Submit’ tıklayın.
2. Diğer takip şekli : Google Reader tıklayarak sayfanıza ekleyin.
3. RSS feed ile abonelik işlemini başlatın.bağlantıya tıkladığınızda Google İcon’nuna tıklamanız doğrulama kodunu girmeniz yeterli olacaktır.


Subscribe Abonelik işlemleri

4.Bana destek vermek için sağ üst açılır menüde Google+Followers ile beni takip edebilirsiniz.Açılan sayfaya kendinizi eklediğinizde lütfen “A Blogger” yazarak bana yorum gönderin. Sizin için oluşturacağım özel bir çevre olacak, bu çevrelerde, yorumlar dışında, her türlü sorunu paylaşabileceğiz.


Google+ Followers

5. Google ile oluşturduğum Gruba girebilir, geniş bir yardımlaşma çevresinde de olabilirsiniz.Gruba Giriş için tıklayın ve bilgilerinizi güncelleyin.


Google Guney59 Grubu

6. Bilgi almak istediğiniz ilgili konu altında yorum yapmayı unutmayın.Yorumların tarafınıza hemen ulaşmasını sağlamak için, yorumların sağ tarafında bulunan “ E-Posta Yolu İle Abone Ol “ tıklayarak yorumlarınıza verilen cevapları hızlı bir şekilde, emailinize gelmesini sağlayabilirsiniz.


E-Posta yolu ile Abone ol
7. Google E-Mail kaydınız yoksa buradan nasıl yapıldığını inceleyin.
Arkadaşlar yukarıda anlattığım konulara uymak zorunluluğunuz yok. Abone olduktan sonrada istediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz. Anlattığım konular sizin hızlı bilgi almanızı sağlayan konulardır.
Yazımı uzun tutmamın amacı, sizleri bilgilendirmek. Anlattığım konular tüm bloglar için geçerli konulardır.Yarın blogunuzda ileri dereceye geldiğinizde sizlerde bu konuların yapılması için çaba göstereceksiniz.Alt tabanınız ne kadar sağlam olursa, bilgi dağarcığınız ve uygulamaları yapmanız da o kadar hızlı olacaktır. Bu yazdıklarımı E-Book Zip Dosyalar halinde para ile satıyorlar.Ben size Google Hizmetlerini ücretsiz ne şekilde kullanmanız gerektiğini, anlatmaya çalışmaktayım. Karar ve yorum, hükmü siz değerli okurlarıma aittir.

HEMEN KONUMUZA GEÇİYORUZ ;
1. Google Ürünler bağlantısına tıklayarak, Giriş yapın. Blogger tıklayın.


Google Ürünleri ile Blogger  açmak
2. Draf Blogger ile yeni blog işlemi başlayacaktır.
3. Blog Listesi, Yeni bir Blog Oluşturun yazısı çıkacaktır. 

Burada yapılacaklar ;
Başlık : Blogunuza vereceğiniz isimden ibaretttir.Sonradan değiştirebilirsiniz.
Adres : Adres kısmına yazacağınız isme dikkat edin.Bu alan adıdır.(Etki alanı) Bu kısma vereceğiniz isim, size önerim kendi isminiz veya blogunuzu hangi konuda yapılandıracaksanız (Blog içerikleri) yapılandıracağınız ismi vermeniz.
Nedeni : Google Arama Motorları (SEO) ile uygun olmasıdır. SEO ile ilgili bilginiz olmayabilir.Anlattığım konu yarın sizin alt yapınız olacaktır. Özen göstermeye dikkat edin.
Şablon : İlk baştaki Dinamik (Dynamic Views)görünüm şablonudur. Diğerleri klasik görünümü içermektedir.Dinamik ve Klasik görünüm şablon ne olduğunu bilmiyorsanız aşağıda verdiğim linklere tıklayarak karar verebilirsiniz.
http://adnanguney.blogspot.com/   (Klasik Blog örneği)
http://guney59.blogspot.com/       (Dinamik Blog örneği)
Seçiminize karar verdikten sonra, Blogu oluştur tıklayın.
Blogger ile blog açtığınızda ilk görünecek görselimiz aşağıda resim ile gösterilmektedir. Resimi büyüterek inceleyebilirsiniz.Resime tıklayın farklı sayfada izlenime açılacaktır. Anlatılan işlemler çerçeve içine alınmıştır.

Yeni Blog Oluşturun
Blogumuzu oluşturduk. Boş olarak karşımıza çıktı.Merak etmeyin yapacak çok işimiz var.Her bir uygulamayı gerçekleştirdiğinizde daha çok zevk alacak ve blogunuzu bırakamayacaksınız.
Blogumuzun kontrol panelindeki görünümü.Bizi bloga davet ediyor.

Guney3 adında yeni oluşturduğumuz blog

Bir sonraki yazımızda blogumuzun yapılandırmasını bölüm bölüm anlatmaya devam edeceğim.Başlık yazımda konuyu (1) olarak belirttim. Sonraki yazım (2) olarak devam edecek. İzlemeye devam edin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.