Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pinterest Nedir

Pinteres nedir? Benimde şimdiye ilgi ile takip etmediğim, ancak hızla ilerleyen, geleceğin Sosyal Medya Devleri arasına girebilecek alt ya...

...
Pinteres nedir ? Benimde şimdiye ilgi ile takip etmediğim, ancak hızla ilerleyen, geleceğin Sosyal Medya Devleri arasına girebilecek alt yapısını tamamlamış bir site arkadaşlar.
Pinteres nedir? Benimde şimdiye ilgi ile takip etmediğim, ancak hızla ilerleyen, geleceğin Sosyal Medya Devleri arasına girebilecek alt yapısını tamamlamış bir site arkadaşlar. İnsanların değişik ortamlar aradığı Dünyamızda, Facebook, Twiter gibi Sosyal Medya Ağları ile mukayese ettiğimde kişisel düşüncem çok çok ilerde. Bu kanıya nereden vardığımı ise siteyi incelemek için girdiğimde çok şaşırmış aval aval bakmıştım.

Bana alışık olmadığım bir site izlenimi vermişti. İlk izlenim düşüncem, Dünya alışveriş merkezi buraya mı kuruldu şeklinde oldu. Biraz daha inceleyince görseller ve konular hoşuma gitti. Herkes bildiklerini pazarda görücüye çıkarmış allayıp pullamış bir sergi niteliğindeydi.

İnternet de konuyu biraz irdelediğimde çok kısa sürede katılım oranlarının çok yüksek olduğunu gördüm. Sayısal verilere fazla girmeyeceğim. Bırakalım da o verileri kendileri aralarında halletsinler. Benim için önemli olan görselikti, bana kazandıracağı içerik nevi, cinsi, sitede gezinirken zevk duyabileceğim ilginç konulardı. Giyimden, yiyeceklere, mobilyadan, otellere kadar ne ararsanız bulabiliyorsunuz.
Görselleri inceliyor, konu hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Bir örnek vermek gerekiyorsa ;
Yeni evlenecek birinin ev mobilya döşemesinden, giyimine kadar her yenilik sunulmuş. Bir lokanta sahibinin dahi belki hayatında bilmediği konulara değinilmiş.

Çok merak ettiğim konulardan biride, bayanların neden bu kadar ilgi duydukları olmuştu.
Durum böyle olunca, alışverişi seven bayanlar durur mu? Ne ararsanız mevcut. Size fikir verebilecek birçok ürün var. Sadece ürüne bakmak değil, düşüncelerinizi geliştirebilecek yeni buluşlara kapısını aralayan fikirleri de okuyorsunuz.

İşte o zaman çok değerli bayanların bu katılım oranındaki yoğunluğuna hak vermemek elde olmuyor. Beğendiğim konulara katılım yapmayı seven biri olarak hemen kolları sıvadım ve ilk olarak Pinterest'in çalışma şeklini anlamaya çalıştım. Burada sizlere Pinteres’in kullanımını anlatmayacağım. Konuyu merak edenler buradan giriş yaparak ilk görselliği görmelerini, sonrada buradan giriş yaparak da neyi nasıl yapmaları gerektiğini anlayabilirler.

Blogger kullanıcı arkadaşlara da tavsiye edebileceğim bölümler de var. Öncelikle giriş yaptığınızda üyelik işlemleri tamamlamalarını ve profil resminin üzerine tıklayıp, Ayarlar kısmına girerek kişisel bilgilerini tamamlamalarını tavsiye ederim.

Yazılarınızı göndermek için Hakkında kısmında bulunan BUTON Pin’e tıklıyorsunuz tarayıcınızın yer işaretleri kısmına sürükleyerek Pin İt (O Pin) düğmesini taşıyor ve içeriğinizde açıklama niteliği taşıyan kısmı seçerek Pin İt düğmesine basıp, (kategori oluşturabilirsiniz) paylaşım sağlıyorsunuz. Nasıl paylaşım yapacağınızı, YouTube video’su ile izleyebilirsiniz.

Pinteres sayfama bakmak isterseniz bağlantıya tıklamanız yeterli. Beni eklerseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. Bir sonraki gelişmelerde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.