Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Tema Değişim Sorun ve Çözümü

Blogger Blog kullanıcıları olarak, blog Tema değişimlerini çok seven ve uygulayan bir yapıya sahibiz. Blogunuzda tema değişimi yaptığınız...

...
Blogger Temalar
Blogger Blog kullanıcıları olarak, blog Tema değişimlerini çok seven ve uygulayan bir yapıya sahibiz. Blogunuzda tema değişimi yaptığınızda birçok kodun da özelleştirmiş olduğunu bir anda unutuyoruz. Sırf görsellik uğruna bir süre sonra yazdığınız yazıların görülmemesi, başlıkların yanlış çıkması gadgetlerin çalışmaması ve görsellerin istenilen yerde görülmemesi gibi sorunlarla karşılaşılıyor.
Yaptığınız tüm emek boşa gidiyor. Kod bilgisi hakkında araştırma yapmayan, kendi temasını kendi tasarlayamayan hazırcı bir zihniyetle yapılan işlemlerin sonu ne yazık ki hüsranla bitiyor. 

Bu aşamadan sonra, arayış, çabalar, zaman kaybı ve bıtgınlıklar başlıyor.Çare bulunamadığında tek çözüm blogger şablonlarına dönmek oluyor.Peki bunca koşturma zevkle yapılan çaba ve  araştırmalar, emekler ve boşa harcanan zaman. Sizce önemsiz mi ? Maalesef işin bu tarafı pek düşünülmeyen bir kavram oluyor. 

Bir araç kullanıyorsanız ? Aracın motorunu, şanzumanını, diferansiyelini, elektrik ve koparta gibi işlemlerini yapamayabilirsiniz.Çok doğaldır.Ancak Aracı kullanan kişinin gösterge tablosundaki, motor sıcaklığı, yağ göstergesi , suyun bittiğini ifade eden ikazı ve diğer ikazları bilmesi gerekir. Kullandınız blogun da bundan bir farkı yoktur. 

Aktarma organları (Blogunuzun Teması olarak düşünün) olarak belirtiğim (şanzuman, diferansiyel) konuları bilemiyebilirsiniz. 
Ancak Gösterge tablosu olarak belirtiğim araçları ( bunları da blogunuza eklenen eklenti kodları olarak düşünün) mutlaka bilmek zorunluluğundasınız. 

Hadi işin içine biraz mizah katalım ve Google’u da trafik kuralları yöneticisi olarak belirleyelim. 

Google’u neden, trafik kuralları yöneticisi olarak belirledim. Ne alaka diye düşünen arkadaşlarım olacaktır. Böyle düşünen arkadaşlarıma da, Google'un Web Kriterlerine uyulmadığında, blogunuzu devre dışı bırakabilecek bir güç olduğunu hatırlatmak amaçlı bir senaryo olduğunu belitmek, herhalde yeterli olacaktır. 
Yaptığınız her hata ister blogunuz olsun, isterse aracınız, hiç farketmez. Yaşam dışı kalabilir.


Uzun bir yazı yazmayı sevmiyorum. Uzun yazılar insanları sıkabiliyor.Fakat uzun yazmayınca da anlatılmak istenen konu anlaşılmıyor. Burada sizlere anlatmak istediğim aslında birkaç cümleden ibaret. Konunun özüne dönerek, Tema değişimi yapan arkadaşlara çok önemli bir konuyu hatırlatmak istiyorum. Eminim bunu çok kişi yapmıyor, unutuyor yada bilmiyor.


Blogger Özgün Temanızı Değiştirmek istediğinizde ve değiştirdiğinizde yapmanız gereken kesin işlemler nelerdir ?


1. Blogger ile blog kurduysanız, ilk bilmeniz gereken işlem blogunuzun yedekleme işlemidir. Bu işlemi iyi biliyormusunuz? Blogunuza birçok yerden kod alırken size önerilen tek konu blogunuzun Tema ( Şablon ) Yedeğini alın yazısıdır. Aldığınız kodu eklerken yada silerken Data verilerini, postları yanlışlıkla sildiniz. Daha önceden aldığınız tema (şablon) geri yükleme işlemi sizi kurtaracak mı ? Kesinlikle hayır. Blogger’un iki tür yedekleme sistemi vardır. Verilen linkten Yedekleme konusunu inceleyebilirsiniz. Blogger konusunda çok fazla bilgiye sahip değilseniz bu yazımdaki yedekleme konusunu okumanızı tavsiye ederim. Her ne olursa olsun kesin blogunuzun iki türlü yedeğini alın.
2. Pek kimsenin bilmediği farklı bir konuyu da sizlerle paylaşmak istiyorum.
Şu anda kullandığınız bloğunuzu yeni bir blog açarak, boş bir tema üzerinde ayarlar kısmından, Google aramalara kapatarak bloğunuzun Tam bir yediğini aktarabilirsiniz. 


Bunu nasıl yapacaksınız.
* Farklı bir isim vererek, Yeni bir Blog oluşturun
* Başlangıç için herhangi basit bir tema seçin (İlk başlangıçta Dinamik Blog yüklenir unutmayın) Örnek harikalar temasını kurun.
* Blog ayarlar kısmından Google aramalara kapatın. Reklamları kapatın.
* Blogunuzu sadece kendi kullanımınıza açık olarak ayarları yapın ve sonra;
* Ana blogunuzun tam yediğini alın ve yeni kurduğunuz bloğa aktarın
* Ana bloğunuz her türlü arıza gördüğünde biraz önce anlattığım, tam yedeği geri yükleyin. Hiçbir ayarın kaybolmadan eski haline geldiğini göreceksiniz.


Ana Blogunuz ile yeni açtığınız blog arasındaki güncellemeyi nasıl yapacaksınız?
* Belirli zaman diliminde ana blogunuzun yedeğini yeni açtığınız blog üzerine kaydedeceksiniz.
* Her yeni kayıt da ana blogunuzdaki tüm yazı ve güncellemenizde kaydedileceğinden, eliniz de artık ana bloğunuzun bir yedeği olacaktır. Blogunuz çalınsada yanlışlık ile bozulsada geriye yükleyebileceksiniz.
* Bilgisayarınızın çökmesinden çekiniyor, yedeklerim silinebilir, kaybolabilir, virüs girer diye endişeniz mi var ? Hemen basit bir şekilde onu da anlatalım.
* Google Drive bizlere 5 GB alan yedeklemesini ücretsiz sunmakta

Neden kullanmıyorsunuz ? Birçok yedekleme siteleri var, onlarıda kullanabilirsiniz.


Yazımı buraya kadar okuduysanız, teşekkür ederim. Fakat çok kişinin buraya kadar okumayacağını biliyorum. E, okuyan ile okumayan arasında bırakın da fark olsun.


Ben bir yazı yazdığımda belki on yazı okuyorum. Sizde okuma alışkanlığınızı geliştirin. Hayat paylaştıkca güzeldir. Hayatımda hiç sevmediğim şey emeğe saygı duymayan, bencil, kaprisli insanlardır. Hiçbiri ile de işim olmaz. 

Umarım bu yazı birçok arkadaşımın sorununa çözüm olur. Konu hakkında sizde fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Blogumda ilgili konular hakkında yazı yazabilir, insanlara faydalı olabilirsiniz. Yazar yazı konuları, Ana Sayfada Pages, sekmesi altında ve sağda açılan pencerede, Kategoriler içinde yer almaktadır. Benim konumu içermiyor diye düşünmeyin. İnsanlara faydalı olan her konuda yazabilirsiniz. Google aramalarda yazarlık profil resminiz ve konu başlığınızın görülmesini isteyebilirsiniz. Blogger, blog profil ve yazarlık ile ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz.

4 yorum

  1. ilginize şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abidin sarıhan Bey ;
      Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. sayın adnan bey. yedek alma konusunda sıkıntı yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim. ben bi kaç tane blog açtım, ve bir tanesini özene bözene blogger içinde tasarladım, kendi logomu koydum, tamamen blogger tema ve araçlarıyla. dışardan tema vs almadan. benim sorunum. tasarımını tamamen bitirmiş olduğum blogun herşeyini diğer bloglarada uygulamak istiyorum, blog adresi dışında. yani içerik aynı olacak fakat adres farklı olacak. ama bu olmuyor. blog tasarımını dışa aktarıp yeni bloga uyguladığımda sadece arka plan değişiyor, hazırladığım sayfalar linkler başka birşey eklenmiyor. benim istediğim blogu tamamen yedeklemek. ayarlar kısmında diğer seçenekteki dışa aktarıp öylede denedim ama tamamladığım blog gibi olmuyor. sayfaları yeniden eklemem gerekiyor. yani sadece arka plan rengi değişiyor biten blog üzerindeki yaptığım ayarlar yeni blogda uygulanmıyor. bunun bi çaresi varmı acaba yani blogun tam yedeğini almak mümkünü acaba. blog adresim http://sogutucugazlari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abidin sarıhan Bey;
      http://guney59.blogspot.com/2012/03/blogunuzu-iki-sekilde-yedekleyeceginizi.html
      Blog yedekleme ile ilgili yazıyı birde bu linkten inceleyin lütfen.Blogun tam yedeğiniz aldıysanız bu yaklaşık 13/15 mb tutar.Tabi blog yazılarınızın fazlalığına göre değişir.Zannedersem siz blogun tema yedeğiniz yüklüyorsunuz.Yeni açtığınız ve isimlendirdiğiniz blogunuza yedek aldığınız diğer blogunun verilerini seçerek içe aktar dediğinizde blogun tüm içeriklerini aktarır.Olmaması için bir neden yok.Wordpress blog da da aynı konu geçerlidir.Blogger blod da aynıdır.Verdiğim linki bir kontrol edin lütfen.Halen bir hata alıyorsanız başka bir konu var demektir.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.