Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dikey Kaydırma Çubuğu Dinamik Blog Eklentisi

Dinamik Blog kullanıcıları için, Sidebar seçeneğinde dikey kaydırma çubuğu eklentisi nasıl kurulur ? CSS eklentisi olan dikey kaydırma ç...

...
Dinamik Blog Sidebar Scrollbar
Dinamik Blog kullanıcıları için, Sidebar seçeneğinde dikey kaydırma çubuğu eklentisi nasıl kurulur ? CSS eklentisi olan dikey kaydırma çubuğu kodu nasıl eklenir ? Dinamik Blog Gelişmiş ayarlardan CSS özelliği çalışmazsa ne yapabiliriz ? CSS Dikey kaydırma çubuğunu blogumuza farklı şekilde ekleyip kullanabilirmiyiz ? Yukarıda anlatılan konular için Dikey Kaydırma Çubuğunu (Scrollbar) Blogunuza nasıl kurulması gerektiğini Dinamic Blog Sidebar Yazılar için Scrollbar yazımda belirtmiştim.
Ancak yazı başlığı pek anlaşılır olmadığından konuyu yeniden ele almak istedim. 
Ayrıca Dinamik bloglarımızda Gelişmiş Özelleştirme kısmından, CSS kodlarının eklenemediği konusunda bildirim aldım. Konuyu değerlendirdiğimde doğruluğunu teyid ettim. Evet arkadaşlar her nedense bloglarımızda, zaman zaman, bazı eklentiler çalışmaya biliyor. Bu düşünce ile araştırma yaptım. Şablonumuzda CSS olarak eklediğimiz, kodun Blog şablonlarımızda bulunduğu bir yerin olması gerektiğini, düşündüm. Yaptığım araştırma sonucu CSS kodlarının yerini buldum.  Peki bulduğumuz bu yerde kodlarımız çalışacak mıydı ?Hemen test blogumda denemeler yaparak CSS kodlarını test ettim.
Sonuç : Başarı oldu.

Dikey kaydırma çubuğu (Scrollbar) nedir?


Dikey kaydırma çubuğu (Scrollbar), isminden de anlaşılacağı gibi, yazdığınız yazı başlıklarının hemen sağ yanında yer alan yazıların aşağıya ve yukarıya kaydırılmasına yarayan bir eklentidir.

Sidebar Nedir?

Blogunuzda sağ ve sol olmak üzere, Gadget ve  eklentilerin kurulduğu alandır.İngilizce çeviri tam yapılamadığından “yan çubuk” olarak da isimlendirilir.
Dinamik blogumuzda sol tarafda yazılarınızın başlık isimlerini gösteren linklerdir.
Dikey kaydırma çubuğunu (Scrollbar) neden kurmalıyım ?
Bu konuyu kendi bloguma uygularken şöyle bir düşündüm.Bu eklentinin bana ne faydası olabilir di ? Dizüstü bilgisayarlar, İnternet, çağımızda çok kullanılan bir araçtır. Masa üstü bilgisayarlar da çok kullanılan araçlar arasındadır. Unutmadan cep telefonları atlamayalım.
Mausunuzu bir an yok sayın ve manuel olarak bilgisaylarınızı kullanmaya çalışın.
Mausa alışkınsanız manuel kullanımının, sizi bunaltacağını, hatta zaman dilimi olarak engelleyeceğini  göreceksiniz. Maus kullanmadan yapacağız işlemler yavaş olacağından seri işlem yapamayacaksınız. Boş vaktiniz varsa o ayrı tabi. Diğer bir neden de ! Dinamik blog sidebar görselini kullanan birçok okuyucu mevcuttur.
Okuyucularınız, Sidebardaki yazılarınızı okumak için aşağıya doğru kaydırma gereksini duyduklarında manuel kullanımda zorlanacakları için yazınızı okumadan blogunuzu terk edeceklerdir. Size soruyorum ? Okuyucu kaybetmek istermisiniz?
%5’ lik bir okuyucu kaybını, Dünya üzerinde, internet okuyucu rakamları ile hesapladığınızda kayıplarınızı görebilirsiniz.
Herhalde bu eklentiyi güncel tutmam ve yazıyı gündeme getirmemde ki neden için bana hak vereceksiniz.
Blogger’un böyle bir eklenti veya Gadgeti yoktur. Eklenti çok basit bir koddan oluşmakta olduğundan, blogunuzdaki hızı etkilemeyecektir. Kod yapısına bakarsanız JavaScript yoktur. Herhangi bir host’dan yüklenmemektedir.Tamamen dikey çubuk, yerleşim yeri ve boyutlardan ibarettir.
Dinamik bloglarımızda Gelişmiş CSS Özelleştirme bölümü, çalışmadığı için kurulumu nasıl yapacağız nereye ekleyeceğiz, aşağıdaki yazıyı okuduğunuzda çok kısa süre içinde yapabileceksiniz.
Aşağıda anlatılan konuyu blogunuza uygulayın
1. HTML şablonuna girin
2. CTRL + F arama kutusu ile aşağıdaki kodu bulun.



/* END CUT */
3. Aşağıdaki CSS kodlarını eksiksiz kopyaladıktan sonra bu kod’un hemen altına yapıştırın. Şablonu kaydedin. Resmi daha büyük izleyebilirsin.



Ayrıca: Adnan Güney Dinamik Blogger’u açın, ana syfa üzerinde CTRL + U klavye kısa tuşlara tıklayın. ve CTRL + F ile “/* END CUT */” CSS etiketini aratın. 136’ıncı satırda göreceksiniz.





.sidebar #sidebar, .ss{
margin-top: 12px !important;
overflow-y: scroll !important;
}

Dinamik blog Dikey kaydırma çubuğunuzu kurdunuz. Sidebar da yazdığınız yazı linklerinizin biraz daha geniş okunur görülmesini istiyorsanız, hemen aşağıdaki kodu da biraz önce eklediğiniz kodun alt kısmına ekleyiniz. Her iki kodu da eklediğinizde sidebarda ki yazılarınızın başlıkları biraz daha okunur hale gelecektir.


.sidebar #sidebar{ width : 250px !important ; 
} 
.sidebar #content{ margin-left : 250px ; 
}

Önemli NOT:
1.Kodlar üzerinde değişim yapmayınız.Temanızın belirli standart ölçüleri vardır.Rakamlarla oynayarak bu ölçüleri değiştirmeyiniz.

2. Temanızı değiştirdiğinizde CSS kodlarının da değiştiğini ve çalışmadığını unutmayın. Yeni tema seçiminden sonra CSS kodlarını yukarıda anlattığım şekilde tekrar eski haline getirebilirsiniz.

31 yorum

  1. Merhaba, Adnan Bey, sayenizde site hızımı da sayfa görüntüleme sayımı da çok fazla arttırdım. Daha düne kadar günlük sayfa gösterim sayım 700 küsur iken şimdi 11.30'da bile 400'ü buldu. Muhtemelen 1000 civarında olacak. Yarın, tam bir istatistik vereceğim. Güzel bloğunuzdaki değerli yazıları okumaya devam ediyorum; gördüğüm güzel uygulamaları da ekliyorum; fakat "bunlar da ilginizi çekebilir, linkwithin" ile ilgili bir açıklama bulamadım. Linkwithin'i ekledim; ama sağ sidebarın en altına geldiği için sayfa altında çıkmıyor. Önceki temamda linkwithin eklentisi en alttaydı. Şimdi dinamik bloggerde bu eklentiyi en alta getiremiyorum. Başka sıkıntılarım da var. Yavaş yavaş çözmeye çalışıyorum. Aklıma gelmişken birini daha söyleyeyim: Ana sayfada 5 yazı gözükmesi için ve "devamını oku" kısmını eklemek için ne yapmam lazım? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim
      Hanım merhaba,
      Başarılı olmanıza sevindim. Dinamik blog farkını gördüğünüze sevindim.Birçok farklı blogunuz olduğundan Eski Sevgilim dinamik blogunuzu inceledim.Birçok uygulamayaı yapmışsınız tebrikler.Linkwithin şu anda dinamik blogunuzda mevcut zaten.Ve 5 yayında görülüyor.Linkwithin veya başka bir konu hakkında fikir almak için arama kutusuna “Linkwithin” yazın enterlemeden bekleyin çıkacaktır.Diğer aramalarıda aynı şekilde yapmanız aradığınıza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

      Sil
  2. Değerli hocam bir önceki sorularımdan birine şuradan cevap buldum:http://www.adnanguney.com/dinamik-blog-linkwithin-widgeti-ekle-videolu-anlatim/

    Bu konudaki izahınız çok güzel, teşekkür ederim. Diğer sorularıma henüz yanıt bulamadım. Hem arıyorum hem de sizden yanıt bekliyorum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim
      Hanım merhaba, evet o sitemdir.Teşekkür ederim.Diğer sorularınıza cevap yazdım aslında.Hangi blog için hangi soruyu soruyorsanız lütfen blog linkini verin ve sorunuzu o blog üzerinden değerlendirim.Birçok blogunuz var.Dinamik blog için çogunu yapmışsınız zaten.Sorunlu olan blog ve soruları listelerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
    2. Adnan Bey, hoşgörünüze sığınarak size biraz yük oldum. Kusura bakmayın. Benim şu anda dinamik bloggere dair birçok noktayı öğrenmem ve bu temanın hem çok hızlı olması hem de ziyaretçi sayısını (doğrusu sayfa gösterim sayısını) muazzam derecede arttırması beni çok sevindirdi. Öyleki 22. 30 itibarıyla sayfa gösterim sayım 2106 olarak görünüyor. Halbuki dün, bu saatlerde 600 civarındaydı. Muazzam bir fark değil mi? Bu temanın sade olması ve kullanım kolaylığı ile okuyucuyu maksimum düzeyde sitede tutması çok etkileyici. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Yakında diğer bloglarımda da bu temayı kullanacağım. Ayrıca diğer temalarla ilgili hiçbir sorunum yok. Sorduğum tüm sorular dinamik blogger hakkındadır. Fakat hala çözemediğim 2 önemli sorun var.

      1. Diğer temalarda ana sayfada 5-7 yazı görünüyordu. Şimdi bu temada sayfa sayısını 5 olarak ayarladım; fakat sadece son yazdığım yazı var. Diğerlerini de göstermenin bir yolu yok mu?

      2. Devamını oku, özelliğini hiçbir yazıda kullanamıyorum. Bu da dinamik bloggerin bir özelliği mi acaba? Teşekkürler...

      Sil
    3. @Meltem Nesim
      Hanım tabi daha öncede size söylediğim gibi farkı yaşayarak daha iyi anlayacaksınız demiştim.Gördünüz işte 4000 rakamını yakalama şansınız dahi olacak merak etmeyin.
      1.Dinamik temada sayfa sayısı ayarı yoktur.Son yazı ilk yazı olarak görülür.Klasik bloglarda sayfa sayısı vardır.Diğerleri derken son yazıdan itibaren alt kısma doğru sıralanırlar.Klasik blogdada aynı sistem vardır.Dinamik blogda sonsuz alt kısma uzanma mevcuttur.Açılışda ilk sayfayı okuduğundan çok hızlı açılır.Bu özelliğinide dinamik olmasından alır.
      2. Dişanamik blogda devamo oku da yoktur.daha iyi ya geniş bir alan ve yazı şekli ile zengin bir görünüm.
      Bakın şu andaki ilk yazımdaki resim boyutu ne kadar büyük.Bir sonraki yazıdan sonra boyutu biraz küçülteceğim.İlk yazı yeni olduğundan çok dikkat çeker.Sonra resmi küçültebilirsiniz.

      Sil
    4. Teşekkür ederim geri bildiriminiz için. Bu tema gerçekten mükemmel. Sade ve kullanışlı. Tek sıkıntım Google Chrome'un bazen donması. Belki de bu durum benim PC'den kaynaklanıyor. Her ne ise, bu çok önemli değil. Müsaade ederseniz bir sorum daha olacak. Mobil şablon olarak "varsayılan" dinamik blogger teması olduğu için yine bu temayı kullandım ve "Analytcs"ten birçok test yaptım. En optimize tema mobil için de dinamik tema. Diğerlerinde % 60'lara kadar inen puanlama bu temada mobil olarak % 98'lere kadar çıkıyor. Fark, çok büyük. Fakat bir sorunum var: Androiddeki hızlı tarayıcılardan biri olan "Opera Mini" bu temayı açmıyor. Gerçi bu durum çok önemli değil; ama yine de kafama takıldı. Tekrar teşekkür ederim Adnan Bey.

      Sil
    5. @Meltem Nesim
      Hanım bende azminizden dolayı çok teşekkür ederim.Chrome donmaz büyük ihtimal PC de olabilir.kaldırıp yeniden kurun.Opera kullanmadığım için pek bilgim yok üzgünüm.
      Chrome kaldırma ve yükleme için sorun yaşarsanız bu yazıma bakın lütfen. Yardımcı olabileceğini düşündüm.Görüşmek üzere kolay gelsin.
      http://guney59.blogspot.com/2013/03/chrome-tarayc-kaldrlma-yukleme-sorun-ve.html

      Sil
    6. @Meltem Nesim
      Hanım bir eksik kalmış resimleriniz kenarındaki beyaz çzigileri kaldırın lütfen.Bağlantıyı verdim.

      http://guney59.blogspot.com/2013/03/dinamik-blog-resim-snr-cizgisini-kaldr.html

      Sil
    7. Tekrar teşekkür ederim, sayenizde beyaz çizgileri de kaldırdım. Daha güzel oldu. Hocam, bu beyaz çizgilerin kaldırılması görüntü dışında bir avantaj sağlıyor mu bize? Bir de bu CSS kodlarının artması site hızı anlamında olumsuz bir etkiye sahip mi? Gerçi hepi topu 3 CSS kodu oldu ama yine de sormak istedim. Teşekkür ederim emeğinize.

      Sil
    8. @Meltem Nesim
      Hanım sadece görsel bir görünüm veriyor.CSS kodları site hızını o kadar etkilemez.Yorum için çok teşekkür ederim.Rahat olun dinamik blog kolay kolay yavaşlamaz.

      Sil
  3. Adnan Bey, yeri gelmişken şunu da belirtmek isterim: Bloğumda birçok eksik olduğunu biliyorum. Genel hatlarıyla düzeltmem gereken bir husus var mı? Ana menüde etiket değil de direkt link eklemeyi bilerek yaptım. Çünkü etiket ekleyince okunmasını istediğim yazı altlara kayıyor ondan öyle yaptım. Bir de sağ sidebara fazla gadget eklemek yine site hızını düşürür mü dinamik bloggerde. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim
      Hanım, Zaman içinde eksikler giderilir yerini bir yenisi alır çok doğaldır.Link konusunu bilerek yaptı iseniz sorun yok.okunmasını istediğiniz bir yazı için sağ tarafda sidebarda bağlantı gadgetini kullanabilirsiniz.Bağlantı gadgetine birçeok link ekleyerek sıralamanız mümkün.Menüdeki etiketler ilgili yazılarınızın bir kategori altında sidebarda toplanması sağlar.buda güzel bir seçenektir.sağ tarafa fazla gadget zaten ekleyemessiniz.Dinamik blog için gadgetler kısmında dinamik blog eklenebileceği yazısı çıkar.Diğer gadgetler görülmez.Dinamik blogda istediğinizi yapın hız düşmez.Yorum için ayrıca ben çok teşekkür ederim.Birçok yazar arkadaşa yol göstermiş oldunuz.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. @Tıkırov cw
      Kodu hangi temada kullanacaksınız ? Klasik? Dinamik ?
      Blog linkinizi yazabilirsiniz.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Adnan Bey, müsaadenizle birkaç hususa değinmek istiyorum: öncelikle sayfa gösterim sayısındaki artışla başlayayım. Bir önceki gün 700 küsur olan sayfa gösterim sayım, dün 3.037 olarak görülüyor. 4 kattan fazla bir artış var. Bu, çok güzel. Acaba okuyucuların sitede kalma süresinin artması, uzun vadede bloğumun bazı aramalarda daha üstlere çıkmasına vesile olur mu? Eğer böyle ise, bu tema (dinamik blogger), SEO anlamında diğer temalara nispeten mukayese bile edilemeyecek kadar avantajlı.

    Bir de soru(nu)m var: Diğer temalarda yorumlar kısmında yapılan "Anonim" yorumlar, "Anonim" adıyla görülüyordu. Şimdi ise "Anonymous" olarak gözüküyor. Bunu değiştirip yine "Anonim" yapmanın bir yolu var mı acaba? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim
      hanım merhaba,eski rakamları artık unutun.3000 sayısı 4000, 5000 lere kadar çıkacaktır.Dinamik blogger kullanmanın faydaları. Bu özelliği kabul edemeyen arkadaşlar bu yazınızı okuduklarında ne düşündüklerini çok merak ediyorum açıkcası.Konuyu birkaç gün içinde yaşadınız ve gördünüz. Yazılarımda neden dianmik bloga çok önem verdiğimi herhalde şimdi daha iyi anlıyorsunuz.Aramalarda üst kısımlarda çıkmak için yazdığım birçok yazıyı da zamanı gelince göreceksiniz.zaten.Bu konuda hız almak için kategoriler sekmesinde web araçları, seo, blog yazarları için 20 altın değerinde önerilerede bakabilirsiniz.Sonuç olarak Google içerik kriterleri ön plandadır.Bu yazdıklarımı da ilerleyen zamanda daha iyi çözümliyeceksiniz eminim.Yorum ayarlar sekmesinde bir alt seçeneği işaretleyin.Anonymous yazısı çıkmaz.Artık herkesin bir hesabı var ve bu hesabı nasıl kullanması gerektiğini bilmesi gerekir.Bilmeyenler için Anonymous olarak çıkar.
      Görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
    2. Değerli hocam, tekrar merhabalar. Ben, bu sabah keşfettiğim ve biraz canımı sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. Dinamik Görünümler'deki "sayfa gösterim sayısı"ndaki artış beni uzun süredir (3 gün) düşündürüyordu. Bu istatistikte bir sorun olabilir diyerek biraz inceleme yaptım. Chrome'dan istatistikler bölümünü açtım. Firefox'tan ise dinamik bloğumu. Açtığım blog, sadece 3-4 yazı olan ve henüz hiç kimsenin giriş yapmadığı bir blogdu. Firefox'tan bu bloğun ana sayfasını tıkladım ve Chrome'dan istatistiklere baktım. Sadece ana sayfayı tıklayınca "sayfa gösterim sayısı" bazen 3, bazen 2, bazen de 4 rakam artıyordu. Mesela 17 iken, bir tıklamada bu rakam 20 oluyordu. Fakat bazen de 5 kez tıkladığım halde (ana sayfa ya da diğer sayfalara) rakam değişmiyordu. Kısacası bazen 1 tıklamaya 3-4 artış bazen de 4-5 tıklamaya 0 artışla karşılaştım. Durumu biraz araştırayım dedim ve şu yazıyla karşılaştım: https://support.google.com/blogger/answer/1662435?hl=tr

      Bu konuda sizin ne düşündüğünüzü merak ettim. Gerçi istatistiklerin bu garip seyri, dinamik blogger'in avantajlarına gölge düşürmez. Sonuçta sade yapısı ve en önemlisi muhteşem hızı sayesinde hem kısa hem de uzun vadede birçok temadan çok daha avantajlı olduğu ortada. Ayrıca dinamik görünümlerin, sol sidebardaki yazıların tıklanma olasılığını ve bu şekilde okuyucunun sitede kalma oranını da arttırdığı aşikar. Ama yine de bu istatistik oranı beni düşündürdü. Bütün bilgilendirmeleriniz için teşekkürlerimi sunarım... Sağlıcakla...

      Sil
    3. @Meltem Nesim
      Hanım Merhaba; hiçbir sorun yok. Klasik blog ile dinamik aynı sistem ile çalışır.Tıklama sistemidir. her sayfa bir tıklama olarak algılanır.Sonuç olarak bir sayfa bir tıklama ile açılır.Aynı sayfayı 2 kez tıklayarak açamazsınız diy mi ?. Bu tıklamaların tarayıcı ile hiçbir ilgisi yoktur. Tüm bilgiler blog şablonunuz da bulunan datalar tarafından veri akışı sağlar.Dinamik blog yapısı ve görünüm itibari ile okuyucuya çok fazla sayfa açma imkanı sunar.Bir kişi 10 sayfaya baksa ve 30 kişi blogunuza giriş yapsa bu sayı 300 olur.Ortalama 3000 tıklama görünümü 300 kişi yapar.Bu bir tahmindir.En iyi bilgi akışını Google analistikten tekil olarakta görebilirsiniz.Google analistik'e kayıt yaparak an ve an izlemede yapabilirsiniz.Tekil, çoğul girişleri, coğrafi ve tarayıcı gibi detay bilgileri almanızda mümkündür. Hatta haftalık rapor e-mail’inize de gelebilir. Blog yazılarınızı güncel tutmanız okuyucu potansiyelinizi artıracaktır. Dinamik blog hızlı olduğundan Google Arama Motorlarınca da hızlı index alır.Görüşmek üzere yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Merhaba Adnan Bey, nasılsınız? Gerçi yeri burası değil; ama yine de buraya yazacağım. Benim ufak bir sıkıntım var: İki aydır Blogger Dinamik Tema'ya geçtim ve gayet memnunum. Son birkaç gündür "sayfa gösterim sayısı"nda muazzam bir düşüş yaşadım. Şöyle ki 7.000'den 3.500'e kadar düştüm. Fakat dikkat ettiğim bir husus var: Analytics'ten incelediğimde sayfa gösterim sayısı, diğer günlerle nerdeyse eşit. Ama Blogger Sayacı'nda düşüş görünüyor. Mesela 25 Ekim'de Blogger Sayacı 5.500, Analytics ise 800'ü gösterirken 30 Ekim'de Blogger Sayacı 3.500, Analytics ise yine 800'ü gösteriyor. Burada Analytics verileri daha sağlam ve güvenilir olduğuna göre Dinamik Tema sayfa gösterim sayısında bir değişiklik mi yapıldı acaba? Bu konuda bilginiz var mı? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim :Hanım merhaba geç cevap yazdığımdan dolayı özür dilerim. İstediğiniz kısma yazabilirsiniz.
      WP sitemde sorunuzu cevapladım.Ancak bu kısmada sorunuzu yayınladığınız için tekrer teşekkür ederim.Aynı yazıyı yayınlıyorum.Görüşmek üzere.
      “Dinamik blog’unuz hayırlı olsun. Sayfa düşüşlerinde sorunları düzenlemek için Web Yönetici Araçlarını kullanmanız gerekir.Kesin hatalı URL veya dış bağlantılarda problem göreceksiniz. Analytics verileri daha güzenlidir. Birde Blogger geliştiricileri bazı çalışmalar yapıyorlar. Buda etken olabilir.Sayaca aldırmayın kısa sürede bu düzelir.Bazen yorum sayısındada bu sorunu yaşayabilirsiniz.Ama düzelir merak etmeyin.Örneğin toplam sayfa görünümü 50 bin iken bir gün sonra 100 bin olarak da görebilirsiniz.Bunlar geçici sorunlardır.Yorum için teşekkür ederim. Dinamik blog menüsünden blogunuz için yapmanız gereken birçok yeniliği izlemeye devam edin lütfen.”
      Dinamik blogger konusunda sorun yaşarsanız, ilgili konu olması sorun değil herhangi bir yazı altına yorum yazsanız da olur. Bugün biraz sunuzlarda sorun yaşadım bu nedenle geç yazdım.Kusura bakmayın lütfen.

      Sil
    2. Adnan Hocam, merhaba, dün bir yorum yazmıştım. Galiba vaktiniz olmadı. Müsaade ederseniz bir sorum daha olacak. Bu blogda veya adnanguney.com'da kendi siteme bir link çıkışı olacak şekilde 400-500 kelimelik bir makale (eski sevgili konulu) yazmamın bir sakıncası olur mu? Birkaç ay önce konuk yazarlıkla ilgili bir yazınızı okuduğumu hatırlıyorum; tabi yanlış hatırlıyor da olabilirim. Teşekkürler...

      Sil
    3. @Meltem Nesim :
      Hanım merhaba, yorumları genel olarak hemen cevaplarım.Şu anda bir yorumunuz daha var henüz bakmadım onada bakacağım şimdi.adnanguney.com kapadım.Ama bu blog'tan düşündüğünüzü yapabilirsiniz.Bilgi vermeniz yeteliydi.Misafir yazarlık evet yazı yazmıştım.Blog konusu ile uyumlu yazı yayınlayabilirim.
      http://guney59.blogspot.com/2013/05/misafir-blogcu-ol.html
      Söylemiş olduğunuz yazı linkini yukarıda veriyorum. İstediğiniz zaman da yazı gönderebilirsiniz.Kurallara uygun olması yeterli olacaktır.

      Sil
    4. Hocam, şu izlenemedi hatasını bir türlü çözemedim. Her seferinde Google gibi getir, deyip olumlu sonuç alsam da birkaç gün sonra, yine aynı sayfalar aynı hatayı veriyor. Ama normalde bu sayfalar açılıyor. Acaba ne yapsam? Bir de bu durumun, bloğa bir saldırı olma olasılığı ile bir ilgisi var mı? Teşekkürler...

      Sil
    5. @Meltem Nesim :
      Hanım merhaba, Bu durumu bende büyük ihtimalle çok kişi daha yaşıyor ama yorumlarda yazmadılar. Çok teşekkür ederim.Bir haftadıe bu konu üzerinde araştırma yapıyorum fırsat buldukca.Hata büyük olasılıkla Google sunucularında.Bir gün önce indexlenen sayfalarım 2 gün sonra 500 hata gibi 200 kod karşıma çıktı.Konuyu çözemek için bir yardım konusu veya açıklama yok. kendi yöntemlerim ile sorunu çözdüm.Ancak 2. sonucu beklerken siz konuyu açtınız.Sorunu çözmeme yetmiyor tabi. Okuyucuların da sorunu çözmesi için bekledim.Bu konuda bugün yada yarın sonuca bağlı yazıyı yayınlayacağım.Şu anda birşey yapmayın.Gelen hataları yopluca silin.Birde hata kodunu yazmamıssınız bu çok önemli ! 200 mü 404 mü 503 mü ?

      Sil
    6. Efendim, "izlenemiyor" hatalarının hepsi 200 hatası.Sizden başka bu işin üstesinden gelecek hiç kimseyi tanımıyorum açıkçası. Belki vardır; ama ben karşılaşmadım. Emeğinize sağlık. Merakla bekliyorum. Teşekkürler...

      Sil
    7. @Meltem Nesim : Hanım merhaba, yazımı yazarken misafirim geldiğinden yarım kaldı.200 değeri sunucu hatası.Daha önce yazdığım gibi Google sunucularında bir problem varherhalde.Bizde olması mümkün değil.Sunucular bizde değil Google dabarınmakta.İşteletim otomatik olduğundan dolayı bizlerede yansıyarak hatalı URL olarak geri dönmekte. İki yazı göndereceğim. Bunları takip ederek yapabilirsiniz.
      Yorum ve gürüşleriniz için çok teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

      Sil
    8. Adnan Bey, çok teşekkür ederek müsaade ederseniz wordpress ile ilgili önemli bir soru sormak istiyorum. Wordpress konusunda oldukça acemi ve deneyimsiz biriyim. Ücretsiz bir wordpress blog açtım; ama özellikle yazı kesme konusunu hiçbir yerde bulamadım. Birçok site eklentiden söz ediyor ama ben eklentiyi nasıl kuracağımı bulamıyorum. Acaba ücretsiz olduğu için mi böyle?

      Bir de sizin wordpress ile alakalı tüm yazılarınızı okuyamadım; zira kategorilerden wordpress kategorisini seçtiğim halde, dikey kaydırma çubuğu olmadığı için tüm yazıları okuma olanağı bulamadım. Mümkünse dikey kaydırma çubuğunu aktif hale getirebilir misiniz?

      Not: Wordpress ile ilgili hiçbir şey bilmediğim için sırası ile her şeyin birer birer ve adım adım izah edildiği bir yazı (veya yazı dizisi) önerebilir misiniz? Teşekkürler...

      Sil
    9. @Meltem Nesim
      Hanım yeni açtığınız WP hayırlı olsun. Yazı kesme bir eklenti değildir. Yeni yazı yazdıktan sonra kesmek istediğiniz yeri belirleyin yukarıda ABC yazısının sol tarafında icona mausu yanaştırın “İnsert more Tag” yazan yer yazı kesmedir.
      Ücretsiz WP de eklenti yoktur. Bileşenler vardır.
      Bu konuyu yazdığınız iyi oldu. Bu konudada bir yazı hazirlim.Ayrıca dikey kaydırma çubuğunu eklememişim ekledim.Teşekkürler.
      WP için şu kategoriye bakabilirsiniz. Bu konuda (ücretli) (ücretsiz) blog ve siteler için birçok yazı yazacağım.Şu anda en 10 yazı var kafamda not aldıklarımda ayrı.Şu linkten şimdidlik takip edebilirsiniz.tekrar görüşmek üzere başarılar dilerim.Her hangi bir sorun yaşadığınızda Wordpress kategori yazıları içinden yorum atın cevap yazarım size.
      http://guney59.blogspot.com/search/label/Wordpress

      Sil
    10. Değerli Hocam, yazmayı planladığınız yazılarınızı dört gözle bekliyorum. Sayenizde çok şey öğrendim. Bir yazıdan sonra acaba “İnsert more Tag” imgesine tıklasam mı diye düşündüm; ama blogcuda buna benzer bir işlem yapıp yazdığım yazıyı kaybettiğim için endişelendim; yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ettim. Ama sayenizde bu işi de öğrenmiş oldum. Bir sorum daha olacak; fakat dediğiniz gibi bunu da Wordpress ile ilgili kategoride yer alan yazılardan birinde sorayım. Teşekkürler...

      Sil
    11. @Meltem Nesim .
      hanım WP içinde iken her yere tıklayabilirsiniz.Sadece tıklarken neye tıkladığınız ve değişim sonucu geri almayı anlamak için iyi izlemek gerekir. Kayıp türü endişeyi azaltmak için size Google Drive dökünam açmanızı öneririm.Ben dökümanları yazı editörü gibi kullanıyorum.Bir exel, word gibi herşey var.Resim aracı ve özel amblemler gibi.Bir örnek bunu burda yapamazsınız. → Bunu şu anda dökümanda yapıp buraya taşıdım.Yorum konusu neden önemli ? Yorumlar bir içerik kadar değerlidir.Birçok insan ana yazıyı okur ve tartışmaları alt kısımda okuyarak fikir edinerek sorunu sorar.Google buna çok önem vermektedir.Tama taşı gibi her taşın yerine oturması site yada blog kalitesini yükseltir.Yerinde olmayan yazı ile alakası olmayan yorum yerine 2 anlamlı ve taşların yerine oturmuş yorumu Google arama sonuçlarında dahi gösterebilir.Bu da size bağlantı yani backling demektir.Bu nedenle ilgili yazı altından yazmanızı önerdim.Yapılan yorumların size değr katmasını istedim.Mesala arada blog için bir link bırakmak ama ana sayfa linki bile iyidir.Size okuyucu çeker.Çok bırakırsanız spam'a düşersiniz. Kurallı olması lazım.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.