Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail Çöp Kutusunu Boşalt

Google Gmail , gelen kutunuzda, istenmeyen postaları sildiğiniz de, bu postalar çöp kutusunda bekler. Sildiğiniz bu postaları çöp kutusund...

...
Gmail çöp kutusunu şimdi boşalt seçeneği
Google Gmail, gelen kutunuzda, istenmeyen postaları sildiğiniz de, bu postalar çöp kutusunda bekler. Sildiğiniz bu postaları çöp kutusundan tek tıklama ile yok edebilirsiniz.
Google Gmail, kullanımının yoğunlaştığı bu dönemde, Gmail kullanıcılarına bilgi olması açısından gelen e-maillerini, çöp kutusundan nasıl boşaltacakları hakkında kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum.

1. Sildiğiniz tüm postalar Gmail çöp kutusunda birikir. Yanlışlıkla silseniz dahi çöp kutusundan geri alabilirsiniz. Çöp kutusundan geri alabileceğiniz bir süre mevcuttur. Bu süre 30 gündür. 30 gün içinde hiçbir işlem yapmazsanız, çöp kutunuz otomatikman boşalır.
2. Sildiğiniz dosyaları, çöp kutusundan belli bir süre içinde silmedi iseniz bunları tek tek silmek yerine topluca silebilirsiniz.

Gereksiz postaları sildikten sonra çöp kutusundan toplu olarak nasıl kaldıracaksınız?

    Gmail çöp kutusu postaları
  • Temanızın seçimine göre çöp kutunuza tıklayın 
  • Çöp kutusunun sol üst kısmında kare içine tıklayarak seçim yapın. Tüm postalar seçili konuma gelecektir. 
  • Diğer bir alternatif, kutunun yanında bulunan ok işaretine tıklayın Tümü seçeneğini işaretleyin 
  • Her iki seçenekle seçiminizi yaptı iseniz sol üst kısımda Kalıcı olarak sil seçeneğini kullanabilirsiniz. 
  • Hiçbir seçenek seçmeden tüm postaların tek tıklama ile silinmesi için silinmiş postaları üst kısmında mavi renkle belirtilmiş “Çöp Kutusu’nu şimdi boşaltın” yazısına tıkladığınızda Tüm iletiler silinmiş olacaktır.

2 yorum

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.