Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Tek Sayfada Dört İçerik Yayınlama

Google Drive , kullanarak tek sayfada dört, beş içeriklerinizi yayınlayarak okuyucularınıza daha fazla seçenek sunabilirsiniz. Bu işlemi y...

...
Google Drive
Google Drive, kullanarak tek sayfada dört, beş içeriklerinizi yayınlayarak okuyucularınıza daha fazla seçenek sunabilirsiniz. Bu işlemi yapmanız için Google Drive’in bilgisayarınıza yüklü olması gerekmektedir.Google Drive,ı henüz yüklemedi iseniz burdan yükleme işlemini yapabilirsiniz.Bu işlemi nasıl yapacaksınız.Çok basit iki yazımı okumanız ile işe başlayabilirsiniz.
1. Blog yazılarınızı Google Drive, dökümanlarla nasıl yazacaksınız
2. Blog yazılarınıza, yan yana sıralı resim nasıl ekleyeceksiniz
Yukarıda belirttiğim yazıları okuyarak aşağıda gördüğünüz şekilde alt alta resimli, olarak istediğiniz kadar yazı ekleyebilirsiniz. Yan yana, satır içinde blog genişliğiniz müsade ettiği kadar resim koymanızda mümkün. Bunları yaparken kod kullanmıyorsunuz. Maus’unuzla genişlik ayarı ve yazı kalınlıklarını belirlemeniz yeterli. Şu anda tüm yazılarımı bu forum içinde yazıyor ve şekillendiriyorum. Sizde kullanmaya başlayarak, kendinize blog yazı editörü yapabilirsiniz. Kafanıza takılan sorunuz mu var ? Hemen aşağıda yorum kısmından belirtin. Sorunuzun cevabını, yorum sağ tarafında bulunan e-posta yolu ile abone ol kısmına tıkladığınızda verilen cevap e-postanıza gelir. E-postayı almak istemediğinizde iptal sekmesini kullanmanız yeterli olacaktır. Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Blog Profil Resmi Google Aramalarında Gözükmüyormu
Blogger Blog ile yazdığınız yazılarınızı, tarayıcıda arattığınızda yazınızın yanında resminiz görülmüyor mu ? Arama motorları tarafından endexlenen blog yazılarınız aramalar da çıkıyor ! Ama resmim neden yok ? Diye üzülüyor musunuz ? Bu ve benzeri soruların cevabı evet ise, hatayı arama motorlarında değil, kendiniz de aradınız mı ? Google Plus, profillerinizde bazı değişiklikler yapmadı iseniz arama motorlarında çıkan yazılarınızda resminiz görülmeyecektir.
Yazının Devamı >>

Klasik Bloguna Facebook Hayran Kutusu Ekle
Blogger Klasik Blogunuzda Facebook’un Sosyal eklentilerinden olan Hayran kutusunu ( Line Box) Gadget yardımı ile Blogunuza ekleyebilirsiniz. Hayranlarınızın Blog sayfanızı beğenmesi sonucu, Sosyal Medyada yer alabilmeniz için yapılacak kısa işlemler nelerdir inceleyelim.Facebook Hayran kutusunu (Like Box) eklemek için yapılacak işlemler :
Yazının Devamı >>

Blogunuzu Yeni Açtınız Ne Yapacaksınız
Blogunuzu kurdunuz iş bitti mi ? Hayır asıl bundan sonra Blogunuzu yapılandırma, tasarlama, vitrininizi düzenleme işlemlerinize devam edeceksiniz. Acele etmeyin. Önce blogunuzun tasarımını ayarlayın. Ama hepsinden önce, Blog ayarlarınızı yapmanız gerekmekte. Blogger İle Acemi Blog Kurulumu (1) yazımdan sonra, blogunuzda kurulum anında bir tema seçmediyseniz, ilk gelen tema Dinamik temasıdır.Yani klasik ve dinamik temalar farklı çalışırlar. Her iki görünümü bir önceki yazımda belirtmiştim.Yukarıda (1) ile belittiğim linke tıklayarak temalar arasındaki görüntüyü tekrar inceleyebilirsiniz.
Yazının Devamı >>

Blog Nasıl Kurulur Yapılacak işlemler Nelerdir
Blogger ile Blog Nasıl Kurulur.Blogunuzu kurduktan sonra hangi eklentileri kurmanız gerekmektedir. Kategori, Paylaşım düğmeleri, blog sayacı, izleyiciler, Alexa widgeti, blog ayarları, Benzer yazılar, Blog Web mülkü, Adsense reklamları, Favico, Dil çevirisi, G+1, Google+ Badge rozet, popüler yayınlar, müzik kutusu, Twitter takip et kuşu, Bağlantı listeleri ve birçok eklentilerin nasıl yapılacağını bu yazımda bir araya toplayarak yapılacak işlemleri kolaylaştırmayı düşündüm.Blog ile ilk tanışan insanlara kolaylık sağlayacak bu yazıda tüm konuları, adım adım takip ederek sıfırdan bir blog kuracak ve ne yapmanız gerektiğini birçok sitede ordan oraya koşturmadan blogunuzu hazır hale getirebileceksiniz.
Uygulamayı nasıl kullanacaksınız ;
Yazının Devamı >>

Google Drive ile içerik yayınlama
Google dökümanlar ile ilgili konuları inceleyerek daha fazla işlem yapın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.