Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Tarayıcınızda Gmail Hesabı Oluşturma

Google Chrome Tarayıcısını ilk defa kurduysanız, oturum aç sekmesi görmüş olmalısınız. Google Chrome tarayıcısını en iyi şekilde kullanabi...

...
Chrome Hesabı Oluşturma
Google Chrome Tarayıcısını ilk defa kurduysanız, oturum aç sekmesi görmüş olmalısınız. Google Chrome tarayıcısını en iyi şekilde kullanabilmeniz için, Google Ürünlerinde Gmail hesabı almanızı öneririm. Tasarımın sadeliği, tarayıcı açılış hızı, birçok Google Ürünlerini kullanabilme özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Chrome tarayıcısını kurduğunuzda sizlere yardımcı olabilmek adına, yapılması gereken küçük ipuçlarını aşağıda yazıyorum. Bu uygulamaları takip ederek tarayıcınızı maxsimum derecede kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. Chrome tarayıcınızı kurdunuz. Henüz kurmadı iseniz tarayıcıyı kurmak için buradan başlayabilirsiniz.
2. Açılan pencerede Chrome İndirin’e tıklayarak yeni tarayıcınızı kullanabilirsiniz.
3. Tarayıcınızı kurulduktan sonra, kişisel bilgilerinizi girin. Bu bilgiler arasında, cep telefonu girmenizi isteyen bir sekmeye geldiğiniz de tereddüt etmeden giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unuttuğunuzda cep telefonunuzla onay almanızı kolaylaştıracak bir güvenlik sistemidir.
4. Robot olmadığınızın anlaşılabilmesi için verilen doğrulama rakamlarını girin.
5. Google Hizmet şartları adındaki her iki kutuyu işaretleyerek sonraki adım ile devam edin. Tüm soruları tamamladınız. Artık Google Ailesine Hoşgeldiniz. Diğer konulara geçebiliriz.
6. Google Hesabı sadece Gmail hesabından ibaret olmadığını hatırlatmak isterim.
Gmail hesabı açtığınızda, görüntülü konuşma, sohbet etme, Proje üzerinde ortak çalışma, tek hesap ile Google+, You Tube giriş yapabilir, tüm içerikleriniz tamamen yedeklenmiş olduğundan istediğinizde geçmişe ulaşabilirsiniz. Sadece bunlar mı ? Hayır yazımı okumaya lütfen devam edin.
7. Google Chrome yeni sekmenize ekleyeceğiniz icon'lara tek tıklama ile birçok siteye giriş yaparak zaman kazanabileceğiniz ve elinizin altında bulunan özel bir sayfa oluşturabilirsiniz. Chrome Sayfanıza Site İconlarını Nasıl Ekleyeceksiniz başlıklı yazımı okuyarak istediğiniz iconları eklemeye başlayabilirsiniz.
Bu iconların neler olduğunu merak edebilirsiniz? Hemen aşağıda bazı iconların listesiniz veriyorum. Siz daha fazlasını eklemek isterseniz, Google Web Store , mağazasından istediklerinizi seçebilirsiniz.
Facebook, Wordpres.com, Picasa, You Tube, Google Dökümanlar, Alexa

8. Google Chrome'u tekrar yüklemek isterseniz, aşağıdaki adımları uygulayın başlıklı yazımı inceleyin. Herhangi bir nedenden dolayı Chrome’u kaldırıp tekrar sağlıklı kurabilmeniz için size rehberlik yapacaktır. İlgili yazının alt kısmında gereken açıklamalar mevcuttur.
9. Google Chrome tarayıcınızı, her açtığınızda, beğendiğiniz iki veya dört Ana Sayfanın açılmasını sağlayabilirsiniz.Google Chrome tarayıcınıza tıkladığınızda, Facebook, Twitter, pinterest sayfasının aynı anda açılması için yapmanız gerekenler çok basit adımları buradan inceleyiniz.
10. Chrome yer işaretleri, birçok kullanıcının merak ettiği hatta bilmediği bu konuları öğrenmek için, ilgili bağlantıyı açıp, konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
11. Chrome tarayıcınız kurdunuz fakat birçok siteye giriş yapamıyorsunuz. Bu işlem tarayıcı hatası olmadığını öncelikle hatırlatmak isterim. Bazı ülkelerde internet kısıtlamaları mevcuttur. Bu nedenle birçok siteye giriş yapamayabilirsiniz. Diğer sitelere giriş yapabilmeniz için bilgisayar modem DNS girişini çok basit bir şekilde özelleştirerek giremeyeceğiniz site kalmayacakdır. Aşağıda verdiğim linke tıklayarak Google DNS rakamlarını 8.8.8.8 , 8.8.4.4 yazmanız yeterlidir.
Google DNS ayarları nasıl yapılır, inceleyiniz.
12. Google Chrome dışında bu yazımı yazmadan geçemeyeceğim. Tarayıcınızda firefox kullanıyorsunuz. Bazı resimleri videoları açamadığınız mutlaka olmuştur. Devamlı uyarı alıyorsunuz, şunu yükle bunu yükle. Nerde ne yapacağınızı da bilmiyorsunuz. Mutlaka bu konuları yaşamış olmalısınız. Nedenini biliyor musunuz? Mozilla Firefox tarayıcı yan uygulamalarının güncellenmesinden kaynaklanmaktadır. Mozilla Firefox tarayıcı kullanıcılarının bu konuyu çok fazla bilmediğini biliyorum. Mozilla Firefox tarayıcı Yan Uygulamaları nasıl etkinleştirilir bağlantıya tıklayarak öğrenin.
12. Google ürünlerinden olan Google Drive ile ücretsiz barındırma alanı sahibi olabileceğiniz gibi, Google Drive Dökümanlarla da birçok işlemi bir arada yapabilirsiniz. Örneğin, Dökümanlar ile açacağınız bir foruma Blog Editörüm yazarak yazılarınızı yazabilir, resimlerinizi düzenleyerek blogunuza kaydedebilirsiniz.
Bu işlemi nasıl yapacaksınız ? Blog Editörüm adlı yazımı okuyarak başlayabilirsiniz. Blog yazılarınızı nasıl yazacaksınız, bu konuda yazdığım farklı bir anlatımıda inceleyebilirsiniz.
Sizleri fazla sıkmak istemiyorum. Bu yazdıklarım sizlerin bayağı yol almanızı ve birçok bilgi edinmenizi sağlayacak ipuçlarını vermektedir. İlgili yazıda bağlantıları tıklayarak o konu hakkında daha fazla detay bilgileri alabilirsiniz. Konuyu beğendi iseniz yorum yazarak ifade edebilirsiniz. Konu hakkında farklı düşünce ve önerileriniz belirtin lütfen.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.