Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Arka Plan Resmi Değişimi

Dinamik Blogger, Blog arka plan resmini değiştirmek isteyebilirsiniz. Zamanla blog temalarından sıkılır değişim yapmak isteriz. Sizde Blog...

...
Dinamik Blog Arka Plan Resmi
Dinamik Blogger, Blog arka plan resmini değiştirmek isteyebilirsiniz. Zamanla blog temalarından sıkılır değişim yapmak isteriz. Sizde Blog temanızı değiştirmek istiyorsanız, tema değişimi için yapmanız gereken işlemler nelerdir aşağıda inceleyelim.

Dinamik Blogger arka plan resmi değişimi :

1. Blogger Paneline giriş yapın
2. Şablon → Özelleştir → Arka Plan → Arka Plan resmi yazısının üzerindeki ok simgesine tıklayın.
3. Açılan pencerede birçok kategoride resim galerisi bulabilirsiniz
→ En üst kısımda, kendi bilgisayarınızdan ekleyebileceğiniz resim ekleme seçenekleri mevcuttur.Tıklayın ve bilgisayarınızdan beğendiğiniz bir resmi ekleyin.
→ Hemen alt kısımda bulunan kategori galerisinden beğeneceğiniz arka plan resmini de ekleyebilirsiniz.
4. Resim ekleme işleminiz bittiğinde blogunuzu kaydedin ve Blog’u görüntüle sekmesi ile yaptığınız şahaseri inceleyin.
5. Resimleri beğenmezseniz aynı yöntemle seçimlerinizi yenileyebilirsiniz. 
Sonra
Arka plan resim örneği aşağıda verilmiştir inceleyiniz.

Önce
Dinamik Blog  Arka Plan Resmi

Sonra
Dinamik Blog  Arka Plan Resmi

17 yorum

  1. Adnan Bey,
    bu uygulamalar zaman zaman kaybolabiliyor mu? Tekrar yapsamda çıkmadığı oluyor. Tıpkı sayfaların da sık sık üst sekmede görünmediği gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ahmet Koyutürk
      Bey, merhaba, sorun bu yazıda anlatılan değil.Ana sayfa görüntüsünün kaybolmaması için verdiğim linkteki anlatımı uygulayın lütfen.Açılıştaki değişimleri artık yaşamazsınız.
      http://guney59.blogspot.com/2013/07/blogger-dinamik-gorunum-hatas-ve-cozumu.html

      Sil
  2. adnan bey selamlar..blog görüntüleme sayısında benide sayıyor..bunu düzeltmeye çalıştım fakat yapamadım.yardım ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Lari
      Merhaba blog'unuz hayırlı olsun. sayacın olduğu yerde kendi tıklamanıza dahil etmeyin seçeneği olacak oraya tıklayarak sayılmamasını uygulayabilirsiniz.Bu çok önemli değil.Google Analistik için kayıt olup tekil ve çoğul sayımları gerçek zamanlı olarak alabilirsiniz.Gerçek rakamlar orda çıkacaktır.Birde Google profiline geçiş yapın.Zannedersem şu anda blogger profilinizdesiniz.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. @stuttgarttaaricilik
      Tamamlasaydınız keşke.Sizinde yazdığınız çok çok eksik olmuş.

      Sil
  4. Hocam bloggerin sunduğu arka plan resimlerini ayarladığım da arka plan resimi gözükmüyor. Daha önce gözüküyordu. Yani soyut sant gibi seçenekler var ayarlıyorum uyguluyorum ama arka plan resimi gözükmüyor. Bende görsellerden denemek için bir tema seçtim yükledim oldu. Lakin bloggerin için de olan resimleri kullanamıyorum. Çok düşündürücü. Sorun ne olabilir. Böyle şeyle olduğumu çok fazla yazmak düşüncem uzaklaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sami bey merhaba, bu durum uzun zamandır var. Tema yapımcının sitesine baktığımda tüm arka planların kredili yaptığını gördüm.Ücretli yani.Google ve Blogger bu tür uygulamaları çalıştırmaz.Büyük ihtimal yeni alternatif çıkana kadar eklentiyi kaldırmıyorlar.Bende Gim proğramından bir arka soyut resmi seçerek kendi arka planımı yaptım.NOrmailde 1800x1600 px olması lazım ancak 300 KB kabul ettiğinden görüntüyü 1800x1600 olarak istersen yapıp sonrada resmi sıkıştırmak için 900 px çektim. Resim sıkıştırma için tabi bazen şu linki kullanabilirsin. http://www.webresizer.com/resizer/
      Küçük resim arka planda 4 veya 5 parça olur.Bazı konular size yeni ufuklar açar.Düşüncelerinizden uzaklaşmayın.Onlar size yön veren araçlardır.Teşekkür ederim, görüşmek üzere.

      Sil
    2. Hocam anladım. Bende siber bir sorun olduğunu düşündüm. Çünkü resime ilk tıklanıldığında arka planda gözüküyor. Akabinde bloğu görüntüle kısmına tıklandığında açılan sayfada tema gözükmüyor. Hocam cevap için teşekkürler.

      Sil
    3. Merhaba Sami bey, Google'a öyle saldırı yapacak adam biraz akli dengesinin bozuk olması lazım diye düşünüyorum.Bir resim bulursanız Paint ile sizde yapabilirsiniz.Teşekkürler görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba benim blogger da şablonum "soyut" arka planı blog sayfası seçeneklerinden biri olarak seçiyorum, tasarım sayfasında arka plan görünüyor fakat yayınladığımda görünmüyor. neden olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ada'yla Güzel;
      Verdiğim likte konuyu anlatıyorum.http ile olmadığında birde https ile deneme yaparsan kesin çözüm olacaktır.Kolay gelsin.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/03/blogger-arka-plan-resmi-calsmyor-cozum.html

      Sil
  7. http yazarak denedim arka planı, olmadı. sonra yorumlarda https yi gördüm onu denedim oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ada'yla Güzel;
      Https konusunu yukarıda size yazmıştım.Dikkatinizden kaçmış olmalı.Bazı bloglarda (s) olmadan çalışıyor.Bazılarında çalışmıyor.Yazı içinde bu konuya değinsem herhalde daha iyi olacak teşekkür ederim.

      Sil
  8. s yazdığım halde oldu , kaydettim ana menüme girdim sonra sayfayı yenileyince arkaplan geri gitti ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Işıl Yetim; hanım eklediğiniz resim linki yanlış.Aşağıda resim linkini nasıl alacağınız ile ilgili link veriyorum.Anlatılan şekilde resim linki almaya çalışın ve bu linki kullanın. s harfi eklemeden de çalışır.Resim linki almada zorlanırsanız bilgi verin ben size linki gönderim.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/02/blogger-resim-linkleri-nasl-alnr.html

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.