Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Yazı Paylaşım İpuçları

Dinamik, Blog ile yazılarınızı yazdığınız ve yayınladınız. Yazınızı paylaşabileceğiniz üç seçenek mevcuttur. Bunlar G +1 , Twiter ve ...

...

Dinamik, Blog ile yazılarınızı yazdığınız ve yayınladınız. Yazınızı paylaşabileceğiniz üç seçenek mevcuttur. Bunlar G +1 , Twiter ve Facebook Beğen, butonlarıdır. Dinamik Bog da, başka bir şeçenek yoktur. Dinamik blog, Klasik Blog’a oranla çok farklı bir yazılıma sahiptir. Blog Şablonunuzdan incelediyseniz bu farkı anlayabilirsiniz.

Üçüncü taraf Sosyal paylaşım butonlarının eklenmemesinin nedeni, blog açılış hızının yüksek tutulmasıdır. Dinamik bloga alışkın olmayan okuyucular, Ana Sayfaya ilk bakışlarında fazla birşey algılayamazlar. İyi planlanmış bir Dinamik Blog Ana Sayfasında yaklaşık 60 sayfa içerik yer alır. Bu rakam daha da arttırılabilir.

Dinamik Blog Paylaşım İconları
Sol taraf yazı sayısını, üst menü bağlantıları ve sağ taraftaki açılır pencere içindeki kategori ve bağlantılara bakın. Gerçek bir okuyucu tüm bağlantıları kurcalar. Ben okuyucu kitlesini ikiye ayırdım. Bakar görmez, görür bakmaz. Bakmak ile görmek arasındaki fark.

Konumuzu dağıtmadan, hemen ana konumuz olan Sosyal Paylaşım menümüze dönelim. Blogunuz da yorumlar sekmesinin üst kısmında bulunan paylaşım butonlarını her yazı yazdıktan sonra ilk paylaşan siz olun.

Birçok blogu incelediğimde paylaşım butonlarının bomboş olduğunu görüyorum. Siz ürününüzü dağıtıp, tanıtmazsanız, bu üründen kimsenin haberi olmaz. Sosyal paylaşım sitelerinde, Paylaşım butonları havalarda geziyor.

Siteleri açtığınızda, intro açılan menülerden karşınıza çıkan şey; Beni Beğen yazısı oluyor. Konu bu kadar önemli. Artık blogunuzdaki paylaşım butonlarını ilk siz paylaşın ve sonucu görün. Bitti mi? Hayır. Diğer paylaşım butonlarını kullanmayacak mısınız? Tabi hemen, ilk akla gelen nerde buton var ki paylaşalım! Cümlesi olacaktır.

Şimdi size bu sorunu çözecek bazı ipuçlarını verelim;

1. AddThis Share (Paylaşım), Uzantısını Bilgisayar tarayıcınıza kurun. Uzantının kullanım bilgilerini buradan okuyabilirsiniz. Direk kurulum için buradan giriş yapın. AddThis'e üye değilseniz, üyelik işlemlerinizi gerçekleştirin. Google Chrome tarayıcı kullanıyorsanız yukarıda resimde görüldüğü gibi , (+) artı işaretinden ibarettir. Tıklatığınızda Sosyal Paylaşım sitelerini ekleyebilirsiniz.

2. Dinamik blog içinde bu Buton nasıl kullanılır ;
→ Hiçbir Bog, Yazı başlık linkine tıklamadan, tam bir paylaşım yapamazsınız. Paylaşım butonları genellikle yazı başlık linklerinden veri alır.
Örnek : Yazı başlığınıza tıklanmadan paylaşım yapmaya kalktığınızda, buton, blog verilerini sizin meta etiketlerinden alır. Yazı ile alakalı bir şey çıkmaz.
Örnek Boş veri linki : https://guney59.blogspot.com/
Veri alınacak link görünümü :

http://guney59.blogspot.com/2012/06/addthis-share-uzantisi-resimli-anlatim.html

Kırmızı alan : Blogunuzun linki
Mavi alan : Blogunuzun yazıya verdiği link bağlantısı
Her ikisi birleştiğinde tam bir link oluşuyor. ( .html ) ‘lede yazınızın web ortamında görünmesini sağlayan kod parçası olarak işlemi tamamlıyor.

3. Uzantımızı kurduk, yazımızı yazdık, yazı başlık linkine tıkladık, tarayıcımızda URL’ miz çıktı. Sayfanızın boş bir kenarına farenin, sağ sekmesine tıklayın.
→ Aşağıdaki gibi bir görüntü alacaksınız.
AddThis paylaşımı Sekmesi
→ Sağ tarafta ki iconlara tıklayarak paylaşım yapmaya başlayabilirsiniz.
→ More sekmesine tıklayarak ilave etmek istediğiniz paylaşım sitelerini ekleyebilirsiniz.
→ Options kısmından ayarlarınızı görebilirsiniz.

Sonuç : Artık hangi siteye giderseniz gidin, ticari rekabetten dolayı buton eklemeyen sitelerdeki beğenilerinizi istediğiniz yere gönderebilirsiniz.

Konu hakkında anlayamadığınız yer olursa sormaktan çekinmeyin. Farklı bir uygulama biliyorsanız sizde bizimle paylaşın.

Dinamik Blog Yazı Paylaşım İpuçları ile ilgili anlatım video’sunu izleyin.

2 yorum

  1. Hocam merhaba , bloguma add thisten paylasma butonları ekledim , ancak istatistikleri nereden göreceğim onu bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Serbetci, Bey; AddThis sitesine giriş yaptığında ilk açtığı yer istatiklerdir.Karşınıza hemen o gelir.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.