Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger’da Zemanta Eklentisini Yükleme

Blog yazılarınızda size yardımcı olabilecek Zemanta eklentisini kullanabilirsiniz. Arama motorları için optimize edilmiş SEO dostu ze...

...
Blogger Zemanta Eklentisi
Blog yazılarınızda size yardımcı olabilecek Zemanta eklentisini kullanabilirsiniz. Arama motorları için optimize edilmiş SEO dostu zemanta eklentisi ile resimler, bağlantılar, makaleler, ve etiketleri ekleyebilirisiniz. Blog yazılarınızda geçen önemli kelimeleri algılar ve alt sekmede gösterir. Sunulan bu bağlantıya tıkladığınızda, yazı içinde bulunan kelimenize link olarak bağlantı vererek kelimenize eklenir. Sizin ayrıca URL aramanıza gerek yoktur. Zemanta, Blogger’a entegre edilebilir. Ayrıca Wordpress Blog’larında çok sık kullanılmaktadır.
Diğer kullanım alanları olarak Tumblr, TypePad, Movable Type, Drupal ve Posterous destekler.
Zemanta 300,000 haber beslemesi ve kaynaktan ;
● görüntüler: Getty, Flickr, Wikipedia
● bağlantılar: Vikipedi, IMDB, Rotten Tomatoes, Amazon, CrunchBase, Google Maps, Lastfm, YouTube, MusicBrainz, Snooth, Wikinvest, Cevaplar, Biyografi, Tarih,
● yazılar: BBC ve CNN gibi büyük haber kaynaklarından bağlantı sağlamaktadır.
Zemanta’yı yüklemek çok kolaydır. Google Chrome kullanıcıları için indirme link’ine tıklayın, uzantıyı Chrome ekle seçenini onayladığınızda hızlı bir şekilde kurulur. Chrome tarayıcınızın translate özelliği devreye girerek kendi dilinizde açılan pencerede yazılanları okuyabilirsiniz.
Firefox kullanıcıları zemanta eklentisini verdiğim linkten indirerek kullanabilir.
Buraya kadar anlattığımız işlemin Blogger Blog editör'ümüzdeki görüntüsünü görelim.
Resim 1 : Zemanta, yazılarımızdaki kelime bağlantı link görseli

Zemanta In Text Links
Diğer kullanımı ise, yazılarımıza ekleyeceğimiz etiketlerde bize yardımcı olmasıdır. Yalnız sizi bir konuda uyarmak isterim. İngilizce olan bu sürümün türkçe versiyonu yoktur. Zaten ingilizce olarak yapacağınız birşey de yoktur. Az çok size faydası oluyor. Kullandığınızda bunu anlayacaksınız. İlk kullandığımda tam olarak anlamadım ancak zaman içinde tam kavradığımda, bu proğramı bırakamıyacağımı anladım. Halen de kullanmaktayım. Peki yazılarımızı yazdık sıra geldi etiketleme kısmına. Etiketleme kısmında update sekmesine tıkladığınızda yazınıza en uygun olan kelimeleri sıralamaya başlıyor. Bunlar arasında beğendiklerinizi tıklayarak etiketlerinize ilave edebilirsiniz. Eklemek istediğiniz diğer etiketleri de manuel veya blog alt sekmesinde açılan etiketlerinizden seçerek tamamlayacaksınız. Bu eklentinin hemen görseline bakalım.
Resim 2 : Zemanta etiket bağlantı linki

Zemanta etiket
Resim 3 : Zemanta etiket üst görünümü
 Zemanta etiket üst bilgi
Yeni eklentinizi güle güle kullanın. Eklenti için hazırladığım kısa tanıtım videosunu inceleyebilirsiniz.Wordpress kullanıcıları burdan zemanta hakkında bilgi alabilirler.
Blogger’da Zemanta Eklentisini Yükleme Anlatımı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.