Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Sorunlar Köşemiz

Merhaba arkadaşlar Blogger sorunlar köşemiz kapasiteyi aşmakda bu nedenle sorunlar köşemizi Google Gruplar’a taşıyorum. Yazılan yazılar il...

...
Dinamik Blog Sorunların Çözümü
Merhaba arkadaşlar Blogger sorunlar köşemiz kapasiteyi aşmakda bu nedenle sorunlar köşemizi Google Gruplar’a taşıyorum. Yazılan yazılar ile ilgili sorunları/sorunlarınızı, lütfen ilgili yazı altında belirtin. Blog içinde bulamadığınız sorunlarınızı Kurmuş olduğum, Google Gruplarında sorabilirsiniz. GOOGLE GRUP GİRİŞ ; Lütfen giriş yaparak ilgili sorunuzu belirtin.Daha önceki sorunları incelemek için burdan giriş yapınız.
1. Blogger, Blog kullanıcıları sizler için açtığım bu menüde, tüm sorunları tartışarak çözüme ulaştırabiliriz. Dinamik veya Klasik blog hakkında sormak istediğiniz tüm soruları bu menü yazısı altında toplamayı düşündüm.
2. Yorumlar bölümünü kullanarak sorularınızın cevaplarını alabileceğiniz gibi, diğer katılımcı arkadaşların da yazdığı cevaplardan faydalanabilirsiniz. Bu başlık altında, Blogger yardım dosyalarında yer almayan birçok konuya ulaşarak çözüm bulacaksınız. Yorumlarınızda, amacına uygun sorularınızın netlik kazanması ve araştırılabilmesi için blog URL’nizi yazabilirsiniz.
3. Ancak reklam amaçlı yazı yazmaya çalışanlar için bir uyarım olacaktır. Kesinlikle amacı dışında Blog URL’si bırakmasınlar.
4. Amacı dışında yorum bırakanlar için yorum kısmı silinecektir. Bazen uyarılacaktır. Çok ısrar edici yapışkan bir durum alırsa, spam olarak iletileceklerdir. Lütfen temiz bir çalışma için hepimiz bu konuya dikkat edelim.
5. Amacımız, birliktelik sağlayarak blog'larımızı en güzel konuma taşımaktır. Tüm sorunları birlikte çözerek kendi aramızdaki dayanışmayı başarılı hale getirelim.
6. Bu yazımı sayfa olarak açmıyorum. Sayfalarda bazı işlemler kısıtlı olabiliyor. Blog yazısı olarak yayınlayıp, menü olarak blog başlık (header) kısmından göreceksiniz.
Blogger Sorunlar
7. Blog başlık menü kısmında fazla paylaşım yapamadığımdan, aradığınız konuları sağ tarafta, sidebar açılan menüde kategoriler sekmesinden ulaşabilirsiniz.
8. Bu listeye eklemem gereken bir konu varsa lütfen yorumlarda belirtin.
Bu konuyu yazmamda bana ışık tutan +Aheste Beste hanıma ayrıca teşekkür ederim.
Kategoriler

100 yorum

  1. Hocam merheba urlmin adresi şu http://eflal.blogspot.com/#axzz2MhO8Pqf5 hocam com dan sonraki ne anlama geliyor? hiç bir bilgim yok. Bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey Merhaba, Bu kod TYNT kodudur.Yani takip kodu.TYNT giriş yapın ve OUT UP kısmından kapatabilirsiniz.Ancak size zararı olmaz.URL nizi takip eden bir kod olduğundan bu çıkar.Problem değil yani.

      Sil
    2. Hocam çok teşekkür ederim, bu arada işim düştüğüm de yazıyormuşum gibi bir algı oluşmasın yazılarınızı özenle takip ediyorum.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey ben mutluyum.Merak etmeyin lütfen.Değerli yorumlarınızı her zaman beklerim.Bu arada blogunuzu gezdim biraz paylaştım.Yazılarınızı sizde yazdıktan sonra paylaşın.Tek ürünümüz onlar.Bizler tanıtmazsak kim tanıtır. Alexa Trafiğinizde bayağı değişim sağlamıssınız.Dinamik blog faydaları.İzleyiciler ve Google İzleyiciler gadgetini de eklerseniz okuyucularınız sizi takip etme şansını daha çok yakalar.Görüşmek üzere.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    4. Hocam teşekkür ederim önerileriniz sayesinde okuyucu kitlesine ulaştım ve malesef 3 tane siteyi kapattırdım uyarılarımı dikkate almadılar. Lakin biraz üzücü bir durum ve neden link belirtmezler hiç anlamıyorum ve aslında google bunu fark ediyor ama galiba çok fazla ciddiye almıyorlar. Hocam uyarılarınızı dikkate alarak site düzenlemelerime devam edeceğim, görüşmek üzere.

      Sil
    5. @sami eski
      Bey elinize sağlık.Emek vermeden link vermeden ... kişilerin sonu bu.Maalesef sizden aldıklarını kendileri yapmış gibi göstermek için link vermezler.Google ise tam tersi bağlantı paylaş insanlar faydalansın diyor.Ancak yazıyı aldığın yere link ver yazısınıda ekliyor.Alıntı yazıyı çok güzel çözen algoritmaları var, merak etmeyin. Mart ayından sonra panda ve penguanıda devreye geçiyor zaten.Tam arama ve sıralamaları düzeltecek.Siteniz gerçekten tam oturmuş sayılır.Yazılarınızı paylaşın lütfen.Google g+1 sekmesini bu nedenle kullanıyor.Sadece okuyucunun beğenmesi yada önermesi için değil.Yazı G+1 lendimi hemen arama motorlarında çokma şansı çok yüksek.Görüşmek üzere.Değerli yorumlar için teşekkür ederim.

      Sil
    6. Hocam merhaba ;
      Ben blogumun temasını dinamik görünümlerden " Magazine " olarak kullanıyorum , her yayınıma resim koyuyor olsamda , anasayfaya geldiğimde " İlk bakış " görüntülerinden sadece bir tanesinin resimi görünüyor. Neden sadece " o " belli bir tanenin resimi görünüyor sadece anlayamadım , ve resimi görünsün istediklerim var ama bulamadım.
      Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

      Blogum = http://hangisira.blogspot.com/

      Sil
    7. @Sıradan Bir İnsan
      Merhaba; Blogunuz hayırlı olsun.8 ad yayıyınız var.Bunlardan bir tanesinin resmi blogger içinden yüklenmiş.Diğer 7 resim kopya ve alındığı yerin host adresini gösteriyor.Bu nedenle resimler çıkmıyor.Yani resimleri masa üstüne kayıt ettikten sonra blog yazınız anında yükleseniz resimler çıkar.Şimdi kendiniz bir test yapın.Faryi resim üzerine getirin ve yeni sekmede aç komutu verin.Tarayıcıya bakın.Resmin URL sini göreceksiniz.Birde sınav sistemindeki resmi deneyin.Blogspot ile başladığını göreceksiniz.İşin başında iken hemen düzeltin.Bu hatalar daha sonra web yönetici araçların da karşınıza çıkacak.Görüşmek üzere.Blogumda üst kısımda Dinamik blogger yazısından diğer konuları inceleyebilirsiniz.

      Sil
    8. Evet farketmiştim o resimin adresini ama hiç öyle düşünmemiştim , çok teşekkürler yardımınız için , blogunuz'uda çok beğendim , çok yararlı ve güzel olmuş.

      Başka bir soru sormak isterim , ben blogumu magazine görünümünde seçtim ayarlardan , ama herhangi bir üye " ANASAYFA " yazısının yanındaki " MAGAZİNE " yazısına tıklayıp değiştirebilir. Ben " MAGAZİNE " temasını sabit kılabilir miyim ?

      Sil
    9. @Sıradan Bir İnsan
      Google bu tür kopya işlemlerine iyi bakmaz.Googl'un kara listesine girmenizi istemem.Özgün yazı yazın, yazılar size ait olsun.Birçok resim yapma aracı var.Word ofisdeki resimleri dahi kullanabilirsiniz.Blogum hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim.
      Seçtiğiniz görünüm sabit kalır.Diğer görünümlere tıklayan okuyucu o görselde izler.Temanızı siz seçersiniz.Kimse değiştiremez.Sadece görünümleri değişik izler.Ama sizin seçiminiz sabit kalır.Bilgisayarınıza Google Drive yükleyin.5 gb ücretsiz alan sağlar.Hem resim forum slayt birçok işlemlerde kullanabilirsiniz.Bu linkten inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/search/label/Google%20dökümanlar?max-results=10

      Sil
    10. Hocam birde ben yazı büyüklüklerini de ayarlayamıyorum , şablonlardan->Gelişmiş , ordan değiştiriyorum ama bir fark olmuyor , bir çözümü var mıdır ?

      Sil
    11. @Sıradan Bir İnsan
      Şu iki yazımı inceleyin lütfen.Dinamik blog ayarları ile ilgili ve resimli anlatım mevcut.
      http://guney59.blogspot.com/2012/10/dinamik-blog-gelismis-ayarlari-hakkinda.html?max-results=10

      http://guney59.blogspot.com/2012/10/dinamik-blog-temanizi-kendiniz.html?max-results=10

      Sil
    12. Az önceki yorumum gitmemiş sanırım , hocam kopya işlemi demenize takıldım , tam olarak yaptığım hangi davranışı özgün bulmadınız?

      Sil
    13. @Sıradan Bir İnsan
      Yazınızı okumadım.Sadece bilgi amaçlı yazdım.Ancak resim kopya.kaynağına baktığımda gördüm.Kaynak "everytongue" bu adres.Google robatları yazının veya resimin, virgülüne kadar tespit eden algoritmaları vardır.Yazınızıda şimdi okudum.Evet öz düşüncelerinizi yazmıssınız.Sadece resim başka bir sitenin.Görüşmek üzere kolay gelsin.Blogunuzda daha canlı renkler kullanın.

      Sil
    14. Hocam siz kullandığınız resimleri web'den bulmuyor musunuz mesela ? ben mi yanlış anladım.
      Tavsiyeniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler ayrıca.

      Sil
    15. Hocam yorumumu yollayamadım sanırım..

      Hocam siz de kullandığınız resimleri web'den bulmuyor musunuz anlayamadım ?

      Sil
    16. @Sıradan Bir İnsan
      Google görsellerden bazen seçiyorum.Herkes seçiyor.Ancak dikkat ederek kullanıyoruz.Bir youtube videosundan da resim çekebilirsin.Buna kimse bişe diyemez zaten komuya açıktır.Sizin aldığınız resimde de bir sitenin resmi.Ancak resmi siz olduğu gibi yayınlamıssınız.Yani adres belirtmissiniz.Masa üstüne kaydedin.isimlendirin yayınlayın sorun olmaz.Resmi aldığınız yer zaten kısıtlama getirmemiş.Orayada baktım.Anlattığım herhalde yanlış algılandı.Yorumlarınız için ayrıca ben teşekkür ederim.Yazılarınız da kötü değil.Kaç kişi anlar bilemiyorum.Ben anlıyorum.Biraz daha derli toplu yazarsanız tam anlaşılır.Anlatmak istediğiniz konular güzel, fakat çok dağılmış.kısa tutmaya bakın.

      Sil
    17. Peki tekrar teşekkürler , güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim tavsiyelerinizi dinleyecem. Yazarken kelimeleri özenle seçip sonradan defalarca okuyup derleme toplama gibi birşey yapmadım , blogu dün açtım , direk aklımda olan konuları bir oturuşta yazdım , elbette bir düzenlemeden geçiricem , önce blog sistemini çözmeye çalışıyorum kendimce. Kaç kişi anlar konusuna gelirsek , ben insanlar anlamaz demek istemiyorum da , umurunda olur diyelim , çünkü istatiklerden örnek vereyim , ikince makale Milliyetçilik ve din makalesi , son paylaştığım makale ise dizilerle alakalı olan , diziler daha çok görüntülenme almış mesela.
      Neyse efendim tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim...

      Sil
    18. @Sıradan Bir İnsan
      Acele etmenize gerek yok zaten.İçinizden geçenleri tabiy ki yazacaksınız.Kurallara uyduktan sonra yapıcı bir dille anlatımı herkes izler.Blogu yeni açtığınızı farkettim.İçiniz bayağı dolu.Blog da bu konular için iyi bir arkadaştır.Direksiyon sizde.iyi kullanmak, konuları lehinize çevirir.Birkaç tanesini okudum.Daha da ilgi odağı olabilir.Önce blogu yapılandırın.Bazı bilgiler edinin.Gerisi zaten gelir.Yorum için bende çok teşekkür ederim.iyi akşamlar.

      Sil
  2. Tekrar teşekkürler ama kopya işlem derken neyi kastettiniz anlayamadım ? Özgün olmayan ney gördünüz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sıradan Bir İnsan
      Yukarıda yazdıklarımda açıkladım.Herhalde gözünüzden kaçtı.Resimden bahsettim.

      Sil
  3. hocam bir sorum olacak ( çok sevdiğim bir yazarımızın blog ) undan sürekli yazı okumakta iken birden bu blog ( davetli kişilere acıktır) ikazı ile karşılaştım bu sorun bendenmi yazardanmı yoksa ( blog laradaki bir tedbirdenmi kaynaklanıyor ) bu blog yazılarını okumayabilmem için ne yapmalıyım.. saygıyla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EY VATAN
      Merhaba,okumayı seven birisiniz çok güzel.Konunun sizden olduğu sanmıyorum.Eğer bloglarından alınıtı yazısı yapan birileri varsa kuralsız alıntılar için kızıp blog ayarlarından onaylı girişi seçmiştir.Altınada sizin yazdığınız ( davetli kişilere acıktır) yazısını not almıştır.Diğer söylem ile üyelik sistemidir.Siz yazıları RSS akışına veya Google Reader kayıt olarak okuyabilirsiniz.

      Sil
  4. Ya ben kendime böle bi sayfa çatım Blog Sayfaları ile Menü Yapımı Resimli ve Videolu Anlatım videonuzu izleyip bir tane haber paylaştım altına bi tane daha ahber paylaşıcam onu nasıl yapıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Murat Paşalar
      Sayfalarda yeni yazı eklentisi olmaz.Sadece kategori ekleme konusununda yazılarınızdaki etiketlerden alt alta yazı gelebilir.Verdiğim linkten etiket nasıl yapılır bir bakın.
      http://guney59.blogspot.com/2012/09/blogger-ust-menuye-kategori-ekleme.html

      Sil
  5. iyi günler adnan bey.daha öncede belirtmiştim dinamik görünümlerden sidebar kullanıyorum.ancak sidebar sadece anasayfa için uygulanabiliyor.diğer sekmeler için nasıl uygulayabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Murat Kılınç
      Bey Ana sayfada sadece sidebar görülüyor.Diğer sekme diye birşey yokki dinamik blogda.Header ve sidebar mevcut.Diğer sekmeden anlatılmak istenen nedir anlayamadım.Ana sayfadaki etiketlerden bahsediyosanız açılır menüsü olmuyor.Hover menüden bahsediyoruz herhalde.Blog linkinizi bırakırsanız incelemeye çalışırım.Ancak istediğiniz gibi bir eylem yapılamıyor maalesef.

      Sil
    2. merhaba adnan bey."murattkilinc.blogspot.com" blog adresim.anlatmaya çalıştığım şeyi sizin siteniz üzerinden anlatmak istiyorum.öncelikle; anasayfanızda sol kısımda bulunan makaleler var.ayrıca diğer sekmelerden "dinamik blogger" sekmesindede sol kısımda makaleler görüyoruz.benim sorunum sol taraftaki yayınlanan makaleleri sadece anasayfada yayınlayabiliyo olmam.kendi bloğumda "güncel" ve "pc & teknoloji" sekmelerindede sol tarafta makalelerin gözükmesini istiyorum ilgilenirseniz sevinirim.

      Sil
    3. @Murat Kılınç
      Bey merhaba; Sol tarafda blogumda yazı içerikleri var.Üst menüde de dinamik blogger meünüsü var evet.Bundan sonraki anlattığınız konuyu anlayabilmem için diğer teknoloji blog URL sinide keşeke yazsaydınız.Sorunuzu ancak diğer blog üzerinden şunu yapmak istiyorum derseniz çok daha net anlayacağım.Sol tarafda da makale dediğiniz yazılar, içerikler diğer blonuzda görülmüyormu.Bu kısmı anlayamadım.

      Sil
    4. adnan bey sorunumu anlatamadım galiba.teknoloji adında bir blogum yok.demek istediğim şey üst sekme dediğiniz kısımdaki sekmelere anasayfadaki gibi yazı içeriklerinden eklemek istiyorum.yani üst sekmelerden teknoloji kısmına girdiğimde sol tarafta yazı içerikleri olsun istiyorum

      Sil
    5. @Murat Kılınç
      Bey merhaba sizin yapmak istediğiniz üst menüde kategori oluşturma.Menüde etiketleme yaparak tıkladığınızda sayfanın açılması ve yazdığınız konuların da o etiket altında toplanması için şu yazımı okuyun.
      http://guney59.blogspot.com/2012/09/blogger-ust-menuye-kategori-ekleme.html
      Klasik blog veya dinamik hiç farketmez sistem aynıdır.Sağ tarafda yaptığınız gadgetler etiketi işlemini benzeridir.Üst web ekleden yapacaksınız.Üst sayfada verdiğiniz etiket isimlerine tıklandığında sol tarafda sıralı olarak açılır

      Sil
    6. tamamdır adnan bey gerçekten çok teşekkürler hallettim sonunda.birşey daha sormak istiyorum.acaba bloggerda üyelik sistemi mümkünmü?

      Sil
    7. @Murat Kılınç
      Bey temel izinler kısmını inceleyin.Sizden sonra son yazdığım kategori yazımıda okudunuz m? Sizin için örnek vermesi açısından yazdım.
      http://guney59.blogspot.com/2013/04/dinamik-blog-kategori-nasl-yaplr.html
      Yorum için teşekkür ederim, işlemi yaptığınıza sevindim.Görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
  6. Hocam merhaba kendi adımı taşıyan bir blogspot oluşturdum ama yayınım hiç yok. Sorum şu; mevcut olan eflal blog spotum daki yayınları yeni açtığım blog spota aktarmamın ne gibi sıkıntıları olabilir? İkisini de kullanmak istiyorum şuan olmasa da farklı zamanlarda aynı yazılarımı farklı şablonlarda yayınlamayı düşünüyorum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey eftal blogadaki yazılarınızı blog tam yükleme ile aktarabilirsiniz.Hepsi aktarılır.Hiçbir sıkıntısı yoktur.Sonuçda sizin emekleriniz ile yapılmıştır.Bende aynı sistemi kullanıyorum.Biri dinamik diğeri klasik de olabilir.Farklı zamanlarda yayın yapmanız doğru bir düşünce.Yeni blogu geriden yapılandırın.Aynı anda iki yayın olmamasının faydası vardır.Her iki tür blog okuyucusu da farklıdır.Bu arada tekrar haırlı olsun.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. @sami eski
      Bey eftal blogadaki yazılarınızı blog tam yükleme ile aktarabilirsiniz.Hepsi aktarılır.Hiçbir sıkıntısı yoktur.Sonuçda sizin emekleriniz ile yapılmıştır.Bende aynı sistemi kullanıyorum.Biri dinamik diğeri klasik de olabilir.Farklı zamanlarda yayın yapmanız doğru bir düşünce.Yeni blogu geriden yapılandırın.Aynı anda iki yayın olmamasının faydası vardır.Her iki tür blog okuyucusu da farklıdır.Bu arada tekrar haırlı olsun.Görüşmek üzere.

      Sil
    3. Hocam çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere.

      Sil
    4. @sami eski
      Bey bende teşekkür ederim.Problem olduğunda görüşelim.kolay gelsin.Yapmam gereken birşey varsa bilgi geçmeniz yeterli.

      Sil
  7. Hocam merhaba eflal blogspotu 3 seçenekle doğruladım yaklaşık 2 ay önce ve web yöneticisi araçlarına girdiğim de çok enterasan bir tabloyla karşılaştım şöyle yazıyor doğrulama kısmın da;
    12 saat önce Yeniden doğrulama işlemi başarısız oldu.
    1 gün önce Yeniden doğrulama işlemi başarısız oldu.
    2 önce Yeniden doğrulama işlemi başarısız oldu.
    gibi uzayıp gidiyor ben böyle bir girişim de bulunmadım, sitenin tek sahibi benim ve kimseyi de eklemedim. Birisinin siteyi almaya çalıştığını mı anla malıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey, Yok web yönetici araçları sizin adınıza yaptığı bir işlem.Bir başkası olsa size email gelir ve sorar.Hepimizde yaşanan konular.Merak etmeyin.Siz istemedikten ve devretmedikten sonra biri siteyi alamaz ve kullanamaz.

      Sil
    2. Hocam çok teşekkür ederim. Sormak istedim size ki bütün etiketleri kaydettim mükl ve htmal gibi kodları muhafaza ediyorum. İyi çalışmalar.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey, bende teşekkür ederim.Kodlarda problem yaşarsanız bana yazın hepsini size tek kod olarak gönderim.Web mülk kodu, web yönetici araçlarında siz silmedikten sonra hiçbir zaman yok olmaz.Yanlışlıkla silseniz dahi tekrar ekeleyebileceğiniz bir alt yapısı vardır.Görüşmek üzere.

      Sil
    4. Hocam sitenin bana aitlğini meta etiketi,Google Analytics gibi seçenekleri kullanarak zaten doğruladım.Sorum şu;ben kimseye izin vermediğim sürece siztenin başkasına geçme ihtimali var mıdır?Yani telefona gelen bir mesajla siteye giriyorum ki google drivede buna gerek olmuyor.Yani bu konu da sorun yaşanılması olası mıdır?

      Sil
    5. @sami eski
      Bey Blogunuza giriş, yazar için izin verebilirsiniz.Sadec yöntici atama işleminde sizin tüm yetkilerinize sahiptir.Geçici bir süre siteyi sahiplenebilir.Ancak sizin yazacağınız bir yazı ile yine sahip siz olursunuz.Sitenizi kimse sizin isteğiniz dışında sahiplenemez.Mesajla girmenize gerek yok.Mesajı acil durumlar için kullanın yani şifre unutma gibi.Soryn yaşamazsınız.

      Sil
    6. Hocam teşekkür ederirim. Ayrıca iletişim formun dan gönderdiğini mesajı okudum ve telif başlıklı sayfayı düzelltim.İletişim formunu tekrar hazırlaycağım lakin 8 tane yazıdığım konular da aynı iletşim formun daki gibi hata raklamalrı gözüküyor başlıkları değiştirip tekrar mı yayınlayım yoksa başka seçenekler mevcut mudur?

      Sil
    7. @sami eski
      Bey evet yeni bir başlık ismi ile yapın.başka bir seçenek yok.Bu hatalar internet den de kaynaklanıyor bazen geç okuyor, tam okuyamıyor.Blogger bu aralar host da herhalde bir sıkıntı var bende zaman zaman aynı konuyu yaşıyorum.Yeniden başlık ismini değiştiğimde düzeliyor.Düzeltene kadar bu işlemi yapıyorum.

      Sil
  8. http://iyikivarbumatematik.blogspot.com/ bloğum kumanda panelinde gözükmüyor;her şey doğruyken hesap vs.
    chrome sildim yükledim olmadı mozilladan explorer dan denedim olmadı virüs taraması yaptırdım olmadı nolur yardım edin
    ((Blogunuzu şimdi oluşturun
    Henüz herhangi bir blogun yazarı değilsiniz, kayıt göndermeye başlamak için şimdi bir tane oluşturun! Blogunuzu bulamıyor musunuz? diyor başka bişi demiyor ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey merhaba verdiğiniz bilgilerden giriş yapamadım.Beni Google plus da eklermisiniz.Ayrıca verdiğim email ile sohbete gelin.Görüşelim.Blogunuz durumunu inceleyelim.Sorunlara bakalım.
      adnan.guney59@gmail.com

      Sil
  9. Hocam merhaba silinmiş bir yazıya tıklanılanıldığın da yazının yani url deki konunun gözükmemesi çok normal sorum şu;web yöneticisi araçların dan hatalar kısmında silinmiş url hatalarını kaldırırken hangisi seçilmeli?
    1-Sayfayı arama sonuçların dan ve ön bellekten kaldır.
    2-Sayfayı yalnızca ön bellekten kaldır.
    3-Dizini kaldır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey URL kaldırma olarak 1. seçenek en güzelidir.
      2. seçenek sayfanın sizin bilgisayar ve google önbelten kaldırır.
      3. seçenek yazı ve yazıya bağlı ve bu bağlantılara da bağlantı veren tüm listeyi kaldırır.3. seçenek tüm herşeyi tamamı ile kaldırmak isterseniz kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. @sami eski
      Bey blogunuzdan Google+ iconu ile normal yazı gönderebiliyormusunuz.Yoksa bir arızı var mı ? Bakabilir misiniz ? Yani link, resim, açıklama çıkıyormu ?

      Sil
    3. @sami eski
      Bey kusura bakmayın beklettim sizi.Yazınız çıkmadı herhalde blogger da yine bir çalışma yapıyorlar.Bu nedenle buradan yazıyorum.
      Okuduğunuz kitaplar hakkında direk yazacaksanız bir dizin gibi hazırlamanızı öneririm.Kendinizin bir yazısı varsa bunu da yazıcınız varsa farklı bir yolla tex yazısına döküp yeniden yazmadan direk yayın yapmanız için bir proğram var gönderebilirim.

      Sil
  10. Hocam okuduğum kitaplar hakkın da yazılar yazmak istiyorum yani okuduğum kitaplar hakkın da bilgiler vermek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey Kitap konularını içeren dizin yolunu izleyerek devam edebilirsiniz.Birçok kitap konusunu blogunuzda kategori olarak da konularına göre ayrıştırabilirsiniz.

      Sil
  11. Merhaba hocam.
    Blogumda dinamik şablon kullanıyorum. Eklediğim css leri gadget leri göremiyorum, yazı boyutunu değiştiremiyorum. Google da blogumu arattığımda bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    ozturk-erkan.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Erkan Öztürk
      Bey,Sayfa kapasitesini aştığından yorumları Google Gruplar sekmesine taşıdım.iletim ulşır mı emin değilim.Ancak sorunuza cevap verim.
      Blog da 2 yazınız var CSS kodların hangini eklemiştiniz.Özelleştirme CSS ekledi iseniz tekrar deneyin.Tema değişimi yaptı iseniz, CSS kodları silinir.Yeniden eklemeniz gerekir.Google aramalar da blog'unuzu görmeniz için fazla yazınız olması gerekir.Google ayarlarınızı yapılandırmanız ve site haritanızı göndermelisiniz.Verdiğim bağlantıyı lütfen inceleyin.
      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-arama-acklamalarn-yaplandrn.html
      Dinamik blog ile ilgili menü kısmına tıklayarak birçok yazıya ulaşabilirsiniz.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  12. Merhaba arkadaşlar sorunlar köşemiz kapasiteyi aşmakda bu nedenle sorunlar köşemizi Google Gruplara taşıyorum. Yazının başında belirtilen Sorunları bu grup içinde görsel ve yazı olarak daha rahat gönderebilirsiniz.Anlayış ve yaklaşım gösterdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. @Erkan Öztürk
    Bey,Sayfa kapasitesini aştığından yorumları Google Gruplar sekmesine taşıdım.iletim ulşır mı emin değilim.Ancak sorunuza cevap verim.
    Blog da 2 yazınız var CSS kodların hangini eklemiştiniz.Özelleştirme CSS ekledi iseniz tekrar deneyin.Tema değişimi yaptı iseniz, CSS kodları silinir.Yeniden eklemeniz gerekir.Google aramalar da blog'unuzu görmeniz için fazla yazınız olması gerekir.Google ayarlarınızı yapılandırmanız ve site haritanızı göndermelisiniz.Verdiğim bağlantıyı lütfen inceleyin.
    http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-arama-acklamalarn-yaplandrn.html
    Dinamik blog ile ilgili menü kısmına tıklayarak birçok yazıya ulaşabilirsiniz.Yorum için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Adnan Bey merhaba,bloğuma eklediğim takip et linkleri çalışmıyor.
    https://www.facebook.com/pages/Sevimli-Matematik/433097100112656?fref=ts
    adresine
    http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/ bloğumdaki takip et butonundan ulaşamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      halis bey tahmin etmiştim.AddThis giriş yapın ve ordaki kutuya sadece Sevimli-Matematik kelimesini ekleyin.Twitter de de aynı şekilde son ek kısmını ekleyin.Siz komple link eklemissiniz.Videoyu izlediniz mi bilmiyorum.İzleyin göreceksiniz.

      Sil
  15. Sayın hocam,takipçi sayımı artırmak,bloğumdan daha çok insanın haberi olması için ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey özgün yazı, ve okuyucu kitlesini ilgilendiren konuda yazmanız yeterli olacaktır.Daha önceden size verdiğim link de bu konuda başlangıç sayılabilir.20 altın kural.

      Sil
  16. Hocam merhaba takip et düğmeleri eklerken youtube user ım gerekti ancak bulamadım nasıl bulabilirim şimdiden teşekkürler saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey youtube giriş yapın seting ayarlara girin genel bakış sekmesinde email alında göreceksiniz.

      Sil
  17. merhaba adnan bey:
    sıkı takipçierinizde biriyim.merak ettiğim bir konu var.blogger kumanda panelinde "yeni blog" kutusu mevcut bu kutu ne anlama geliyor.yada ne işe yarıyor?(kendi blog sayfamız içinde yeni bir sayfa açmak faanmı?)

    birde tüm yayınadığım resimlerimin üzerinde adımın yazmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim..

    şimdiden teşekürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilcihan Ersöz
      Yeni blog yazısı sıfırdan bir blog kurmanız için kısayol.
      Resimlerin üzerinde adınızı ve farklı bir ismi girebilirsiniz. Verdiğim linkten lütfen takip edin.
      http://guney59.blogspot.com/2013/03/resimlerinize-blog-baslgnz-yazn.html
      Ayrıca takipcim olmanıza çok sevindim.Çok teşekkür ederim.
      Yazınızın cevabını bulamazsanız altta yorumları genişleterek bakmanız yeterli olacaktır.
      Tekrar görüşmek üzere saygılar.(Açık mavi sekme)

      Sil
  18. Hocam merhaba nasılsınız? Bloğuma içindekiler bölümü eklemek istiyorum nasıl yapacağım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey, içindekiler derken katgoriler mi demek istediniz.Tam anlamadım.Diğer sitelerde içindekiler yazı karakteri var ama blogger da yoktur bu.Ancak siz google dökümanlarda sıralı bir yazı yazıp bağlantı vererek yapabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/2013/01/google-drive-dokumanlarla-neler.html?max-results=10

      Sil
  19. Hocam slmlar,bloğumun göremediğim eksiklikleri nelerdir acaba bana da yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla...

    http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/#axzz2SEpxSH5v

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey merhaba, bayağı ilerleme var.Listeyi aşağıda veriyorum.Görüşmek üzere kolay gelsin.
      1. Pinterest creat sekmesini açın ve yayınlarınızı kategorilendirin.
      2. Youtube link bağlantınız yanlış kontrol edin
      3. Yazılarınız çok uzun kontrol panelinde sayıyı 7 yapın ve yazı kesme işlemini kullanın kategoriler sekmesinde blogger ayarlarda konuyu bulabilirsiniz.
      4. Hakkımda sayfasını daha güzel yapapilirsiniz.Bir resim koyun ve sizin kısa cv olsun.
      5. Kestiğiniz yazılarda yazının devamını farklı yapabilirsiniz. Kategoride gadgetlere bakabilirsiniz.
      6. Gadget ekleden RSS seçin ve blog url yazın yazınızın içerikleri 5 ad olarak çıkacaktır.İçindekiler yerine bunu kullanabilirsiniz.Her yazı güncellendiğinde gadget de güncellenir.
      7.Misafir blogcu ol sekmemden Guney59 Paylaşım bannerini ekleyerek bana destek verebilirisiniz.

      Sil
  20. Hocam merhaba;
    addthisten edindiğim youtube butonumu çalıştıramadım.Çünkü www.youtube.com/user/BURAYI BULAMADIM youtube kullanıcı adımı bulamadım.Yotube sayfama giriş yaptığımda kanalım bölümüne tıklayınca adres ksımında http://www.youtube.com/channel/UCbon9oi6XBtVWfh5UCbGU_A çıkıyor .Hangisi benim kullanıcı adımdır acaba.Yardımcı olur musunuz hocam saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Halis bey yarlardaki o harfler olan kısımdan kendi isminizi girin ve kaydedin.Bu rakamları Youtube kendi üretir.Siz adınızı girince artık adınızla çıkmaya başlar.

      Sil
  21. Hocam sayenizde blogla ilgili çok şey öğrendim teşekkr ederim. Küçük bir sorunum var. Bloglovinde blog adresimin üstünde bir başlık var. Bu başlığı silmek için ne yapmam gerekiyor. Başlık: Strewberry Mod Bu başlığı istemiyorum. Ne yapmalıyım? BLogum vogueisart.blogspot.com Şimdiden teşkkr ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Vogue Art
      Merhaba teşekkür ederim.Blog adresiniz üzerinde bulunan Strewberry Mod böyle bir uygulama yok. Blog Ana sayfada iken maus sağ sayfa kaynağını göster tıklayın. CTRL+F ile Strewberry Mod aratın. 1331. satırda title etiketi olarak widgetinize eklenmiş. Widgeti silip tekrar yükleyin ama kod içinde bu kelime tekrar çıkarsa o kısma sizin blog ismini yazın lütfen.Ayarları da bu arada kontrol edin.Bu etiketi bir yere eklemiş olabilirsiniz.farkında olmadan da olabilir.Her iki şekildede blogunuz açılıyor.Bu bir etiketiniz de olabilir.Anlamı çilek yada çilek bitgisi gibi birşey.Belki size bir şey anımsatır.Görüşmek üzere sonucu yazın bana.

      Sil
    2. @Vogue Art
      Widget bağlantı linki :http://www.bloglovin.com/en/blog/11108413
      11108413 bu rakamlar Strewberry Mod kelimeyle eşleşiyor. Bu ayarları bir kontrol edin.Bir yerde giriş yanlışlığı var.

      Sil
    3. Sayfa kaynağınızda görünüm link resmi.
      http://k1311.hizliresim.com/1h/k/un651.jpg
      Burdaki yazı yerine (Strewberry Mod) Sizin blogun URL (Vogueisart) yazın lütfen.

      Sil
  22. Merhaba. Kod dostu diye bir siteden kod indirdim. Calisti ama ben simdi kaldirmak istiyorum. Gadget ekleme kismindaki kodlari inceledim ama indirdigim kod hicbir yerde yok. Nasil bulabilirim. Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Aynur Aslanova : Hanım merhaba, Kod dostunu biliyorum.Eklediğiniz kod ismi, ne olduğu hakkında ve blog isminizi yazar mısınız ? Biraz bilgi verirseniz size yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  23. Hocam,
    Blogger'de meta etiket yapıştırma sorunum var. Bu etiket nereye yapıştırılacak,çözemedim.Bu dizin dosyası denilen yer ve onun başlığı neresi anlayamadım. Yardımınız için teşekkür ederim. Zanox'da reklam alanı oluşturmak istiyorum. Son aşamada aşağıdaki uyarı çıkıyor. Daha ileri gidemedim.

    HTML Meta etiketleri
    Aşağıdaki etiketi belirtilen konumda bulunan dizin dosyasının başlık kısmına ekleyin:
    http://www.talibinmizahdunyasi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Talip Dilber :
      Bey merhaba aşağıda verdiğim etiket ve anahtar kelimeleri head tag altına ekleyin. şablonunuzda ilk sıradadır.
      Link: http://guney59.blogspot.com/2011/11/blogger-blogspot-meta-tag-eklemek.html

      Sil
  24. Merhaba. Adnan bey ben bloglovine üye oldum ama blogumun sadece ilk yayını gözüküyor. Diğerlerinin de otomatik olarak eklenmesini nasıl sağlaya bilirim. Teşekkürler önceden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Aynur Aslanova
      Hanım merhaba geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.Aşğaıda size yardımcı olacak linki veriyorum.
      http://guney59.blogspot.com/2013/08/dinamik-blog-bloglovin-nasl-eklenir.html
      Ayrıca arama penceresine bloglovin yazıp enterlemeden beklediğinizde bloglovin ile ilgili 7 ad konu çıkar.Showall sekmesine tıkladığınızda sol tarafda sidebarda hepsi sıralanır.Kurulum aşamasını tam yaptıktan sonra yazılarınızı yayınladığınızda Rss ile bloglovin çeker.Sorun yaşarsanız verdiğim link altında sorunlarınızı belirtebilirsiniz.Teşekkür ederim görüşmek üzere.

      Sil
  25. Merhaba;

    Blogger a giriş yaptıgımda henuz bir blog yazarı degilsiniz uyarısı cıkıyor. Dogru hesap ile giriş yaptıgıma eminim. blogum www.seraptan.com ancak bir turlu blogumun kontrol panelini bloggera getiremedim. Yardımcı olursanız cok sevinirim.

    Tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @serap tan
      Hanım merhaba, yukarıda verdiğiniz link www ile başlıyor.Blog yönlendirmesi yapılmış.Yönlendirme sırasında kullanılan giriş bilgilerini yani host bilgilerinizi bir kontrol edermisiniz. Sunucu yönlerdirmesi sırasında farklı bir kullanıcı kullanmış olabilirsiniz.
      Tekrar görüşmek üzere.

      Sil
  26. Merhaba Adnan hocam. Yemek temalı blogum var. aşağı yukarı 8 yıldır blogumda paylaşım yapıyorum vede çok seviyorum.Şu beş gündür çok sıkıntıdayım size bir kaç yazdım ama cevap alamadım.İzleyici takibimi kayıt ettikten sonra sizin önerilerinize göre düzeltim ama ondan sonra yaptığım paylaşımlarımı bloggerler tarafında n görülmediğini fark ettim.yani yeni postlarımı diğer blog arkadaşlarım görüp takip edemiyorlar lütfen bu konuda bilgilerinize ve önerilerinize ihtiyacım var Yardım edermisininiz blog adresim www.guloanneblogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Güloanne Mutfakta Gülten
      hanım merhaba , tüm yazılarınızı cevapladım.Siz yorum yazarken sağ tarafda beni bilgilendir kısmını mutlaka işaretleyin.Bazen bende unutuyor ve yorum cevabı alamıyorum.Sorunun kaynağı bu.Blogunuz hayırlı olsun.Desenize aynı yıllarda blog yazmaya başlamışız.
      Bir önceki yorum linki:
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/01/blogger-techmix-ozel-sablonu.html
      Yorumları kesin cevaplarım.Bu konuda şüphe duymayın lütfen.Ayrıca diğer sorunlar için ilk yazıyı da kullanabilirsiniz.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Ahh hocam ah sorumu nereye yazdığımı bile bulamıyorumki cevabını bulayım beni bilgilendirirseniz çok memnun olacaım

      Sil
    3. Siz yazdıkları uygulayın dönünce bilgi vereceğim.

      Sil
  27. Merhaba Adnan bey.Postlarım bloggerler tarafından görünmüyor .Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var
    www.guloannemutfakta.blogspot.com.tr beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  28. @Güloanne Mutfakta Gülten
    Hanım sorunlar için cevap yazdım.Ulaşamazsanız tekrar görüşelim farklı bir yol izleyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam cevabınızı göremedim. Tekrar bilgilendirirseniz .Biliyorum çok meşgulsunüz hele blogspotlardaki şu aralar sorunlardan dolayı..Ama benimde morelim çok bozuk.Yayınladığım postlar görünmüyor.Teşekkür ederim

      Sil
    2. @Güloanne Mutfakta Gülten
      Hanım şu anda çıkmam lazım beni blog da yazar olarak ekleyin hemen 22,30 da döneceğim dönüşte burda olursanız beraber size bilgi vererek kontrol ederim.Yorumlarda beni bilgilendir kısmını kesin işaretleyin. emailim adnan.guney59@gmail.com
      Şu yazıma bakabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2012/12/blogunuza-yazar-yonetici-nasl-eklenir.html
      Görüşmek üzere.

      Sil
  29. Hocam tm sizi yazar olarak ekledim ve davatiye gönderdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Güloanne Mutfakta Gülten:
      hanım merhaba şimdi yorumları cevaplıyorum birkaç içinde gelen maillere geçtiğimde onaylayacağım.Siz onay verdikten sonra aynı yerden yönetici olarak eklemeyi unutmayın.Birde konuyu toparlamak adına tüm sorunları bana yazarak şu maile gönderirseniz daha hızlı çözüm üretebiliriz.Görüşmek üzere. adnan.guney59@gmail.com

      Sil
  30. Öncelikle merhaba,
    Film ve Edebiyat analizi yapan bir blog açtık. Aynı zamanda Facebook'ta da hayran sayfamız var. Blog'ta paylaştığımız yazımızı facebook sayfamızda da paylaşıyoruz. Bir süre sonra Facebook sayfamızda blogumuzun linkini paylaşınca "SERVIVE UNAVAILABLE" yazısı çıkıyor ve kesinlikle açılmıyor. Hiçbir yerde bu soruna rastlamadım. Yardımcı olursanız çok seviniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sessiz Sinema:
      Merhaba, blog yazılarınızı facebook da link olarak mı paylaşıyorsunuz? Yoksa blog içinden bir paylaşım eklentisi ile mi paylaşıyorsunuz? Diğer bir konuda facebook içinden link paylaşımı yapıyor iseniz belli bir sayıdan sonra hata veriyor.Nedeni gönderi kısıtlaması ve spamdan korunma.Tavsiyem addthis paylaşım eklentisini tarayıcınıza kurun.Mausa yerleşen paylaşım içinde facebook ismine tıkladığınızda facebook ta olmadan istediğiniz kadar yazı gönderebilirsiniz.Tabi bu çok fazla gönderme anlamında değil.Çok fazla yazı post ederseniz bu seferde sizi spam durumuna alır.10/15 yazı rahatlıkla gönderebiliyorsunuz.Hiç facebook sayfasına girmenize bile gerek kalmıyor.Verdiğim linki inceleyin.Bende aynı yolu izliyorum. http://guney59.blogspot.com.tr/2012/06/addthis-share-uzantisi-resimli-anlatim.html

      Sil
  31. adnan bey merhaba nasılsınız;size bir şey danışçaktım yine youtube engeli malum bloğumuza ekledeiğimiz birkaç video ders anlatımı vardı şimdi girenler bunları izleyemiyor nasıl çözebiliriz bu sorunu bir öneriniz olursa çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevimli matematik ;
      Merhaba, aşağıda link veriyorum. Her iki linkte sitelere engelsiz giriş içindir.
      1. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/04/google-dns-ile-youtube-giris.html
      2. http://guney59.blogspot.com.tr/2013/07/google-chrome-zenmate-uzants-ile.html

      Sil
  32. Adnan Hocam merhaba nasılsınız;sizden bir şey daha öğrenmek istiyorum izninizle.Bir html tablo kodunu başka sitelerde eklesin diye paylaşmak istiyorum.<iframe src arasına koyarak bunu nasıl yapabilirim acaba.Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevimli matematik;
      Bu blogdaki gibi resimli bir bağlantı istiyorsunuz herhalde. Resim içindeki kodlardan yararlaanabilirsiniz.
      http://guney4.blogspot.com.tr/

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.