Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pinterest Site Doğrulama ve Analytics

Pinterest yeni görünüme geçti , blog URL ’miz profillerimizde görülüyor.Blog linkimize tıkladığımız da blogumuz açılıyor.Ancak henüz Bl...

...
Pinterest Site Doğrulama
Pinterest yeni görünüme geçti, blog URL’miz profillerimizde görülüyor.Blog linkimize tıkladığımız da blogumuz açılıyor.Ancak henüz Blog URL’niz Pinterest sitesi tarafından doğrulanmış değildir.Blog'unuzun doğrulanıp doğrulanmadığını, anlamak için yapmanız gereken bazı işlemler mevcuttur. Bunlar nelerdir inceleyerek blog'unuzun doğrulanmasını sağlayalım.Blogunuzun doğrulanıp, doğrulanmadığını anlamak için ;
 Profiliniz üzerine maus’unuzu yanaştırın “Analytics” kelimesi varmı bakın.
→  Analytics kelimesini görmüyorsanız, Blog’unuz henüz doğrulanmamış demektir.

Bu nedemektir ?

Pinterest hesabınızla kayıt oldunuz. Kayıt işlemleri profilinizle ilişkili bu nedenle sitede çalışmalar yapabiliyorsunuz. Peki Blog’nuzu pinterest tanıyor mu ? Hayır.
Blog URL’nize tıkladığınızda, hesabınızdan dolayı blogunuza ulaşabiliyorsunuz.
Ancak ! Blog’unuzun size ait olduğunu Pinterest bilemez. Pinterest,e blog’unuzu tanıtmanız gerekir. Bu blog benimdir şeklinde ispatlamalısınız.

Blogunuzu nasıl iddia ederek benimdir diyeceksiniz ;

1. Öncelikle Pinterest yeni görünüme geçiyorsunuz, artından
2. İsminizin bulunduğu orta kısımdaki kalem simgesine tıklayın
3. Açılan kutuda eksik kısımları tamamlayın ve sol altta meta etiketine tıklayın.
4. Meta etiketi seçeneği seçin ve meta kodunu kopyalayın
5. Blog şablonunu açın ve <head> tagını bulun.Zaten en üsttedir göreceksiniz.
6. Aldığınız kodu etiketi altına yapıştırın ve blog'u kaydedin.
7. Pinterest'e dönerek Web doğrulama seçeneğine tıklayın.
8. Blog'unuzun, doğrulandığını gösteren onayı göreceksiniz.

Pinterest onayı aşağıda gördüğünüz resim gibidir

Pinterest Onay işareti


9. Tüm işlemleriniz tamamlanmış olarak, Pinterest Profiliniz de artık onay işaretini görmeniz gerekir.Pinterest Profilinizdeki Blog URL’niz, yanında görülen onay işaret ve son durumunuz
Pinterest Profiliniz de artık onay işaretini görmeniz gerekir

10. Artık Pinterest de kısa süre sonra Analytics sonuçlarını görebilir, blog'unuzun tanınma keyfini çıkarabilirsiniz.Konu hakkında anlaşılmayan yerler için yorumları kullanabilirsiniz.Artık söz sizde.

6 yorum

  1. Hocam meta etiketini pinterestten kopyalayıp sizin yazdığınız yazıdaki yolu izleyip uyguladığımda alt kısım da şöyle bir uyarı veriyor= XML, satır 225, sütun 5 ayrıştırılırken hata oluştu: The element type "meta" must be terminated by the matching end-tag diye bir hata verdi Hocam ayrıca indirme dosyasıylada denedim olmuyor ve head'hemen altına yapıştırdım ama yukar da yazdığım uyarı belirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Sami bey merhaba.Pinterest veya diğer uygulamalarda Google Translate otomatik çalıştığından kodların arası açık kalır.Bu nedenle XML hatası verir. Google Translate'i üst kısımda ORJ olarak tıklayın ve kodu yeniden alıp yapıştırın çalışacaktır.Head doğru yer.Kesin olur.Deneyin lütfen.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.Yazınızı okuyan arkadaşlara da kaynak oluşturacağından eminim.

      Sil
  2. Hocam aldığım meta etiketinin sonunda / slaş işareti kapalı olarak yoktu slaş işretini eklediğim de site doğrulandı.Pinterest Analytics hakkındaki bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Sorunun hallolduğuna sevindim.Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Sorunsuzca hallettim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Pembe Kreasyon; Merhaba sorunsuz çözmenize sevindim. Resim konusunda dikkat edin. Telif haklarına takılmayın. Nedenini bilmediğim bir sorun yüzünden dün beni askıya almış. Yazı yazıp gönderdim. Sonucu bekliyorum.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.