Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Resimlerinize Blog Başlığınızı Yazın

Adnan Güney Blog yazılarınızda kullandığınız resimlerin , başkaları tarafından kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Blog Resimlerinin baş...

...
Resimlerinize Blog Başlığı Yazma nasıl yapılır
Adnan Güney
Blog yazılarınızda kullandığınız resimlerin, başkaları tarafından kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Blog Resimlerinin başkaları tarafından kullanılmasını birçok blog yazarı sevmez. Resimlerinizde yapacağınız küçük bir uygulama ile artık resminizi kimse kullanamayacaktır. En azından bir önlem. Bu işlem herkesin gördüğü ancak dikkat etmediği bir uygulamadır. Resimlerinizi özelleştirerek sahiplenmek için ne yapacaksınız ;
1.Blog editörüne giriş yapın
2. Bir resim yükleyin
3. Resminize tıklayın
4. Açılan pencere başlık ekleye tıklayın.
Örneğin : Benim Blog başlığım  “GUNEY59 PAYLAŞIM
5. Blog resimleriniz de artık blogunuzun başlık ismi bulunmaktadır. Bu resmi bir başkası alıp kullanır mı? Hayır.


Blog Resimlerine Başlık Adı Ekle
Guney59 Paylaşım
6. Diğer önemli olan bir konu da blogunuzdaki resimlerinizi tanıtan isimlerin girilmesidir. Diğer yazılarımda bu konudan bahsetmiştim. Yeri geldiğinde konuyu tekrar anlatmanın uygun olacağı düşüncesi ile tekrar yazıyorum.
7. Girmiş olduğunuz resime tıkladığınızda aşağıdaki resimde görülen özellikler kısmına tıklayın. Açılan pencerede iki kutucuk göreceksiniz. Üst kısma resminizin tanıtımını yapan bir açıklama girin.Alt kısmıda yine farklı bir tanıtım girebilirsiniz.

Google Görseller tarafından resminiz tarandığında, Google Görseller her iki başlığı da kullanarak blogunuza okuyucu taşıyabilir. Her zaman birçok yerde okuduğunuz SEO denilen konulardan biridir bu. Yani Arama Motorları hem yazınızı tarar, hemde resimlerinizi. Resimleri okuyamadığı için resim içinde bulunan yazıları okuyarak resim hakkında fikir edinir ve okuyucu aramalarında öneri olarak sunar. Sunulan bu resimlere tıklayan okuyucularda blogunuza gelir. Organik olarak okuyucu kitleniz kısa zamanda artar. Yukarıda yazdığım küçük yazıdan, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve önemini anladınız.
Sizlere daha önceden yazdığım, Blog Yazarları İçin 20 Altın Kural yazısında anlatılanlara uyum sağladığınızda organik SEO’un büyük bir kısmını tamamlamış olacaksınız.

Şimdide, blog resimlerimize eklediğimiz, blog’umuzun başlık ismini yukarıdaki ve diğer resimlerdeki başlık yazılarından inceleyebilirsiniz. Artık korkmadan resimlerinizi yayınlayarak Google Dostu özgün yazarlığa devam edebilirsiniz.
NOT : Yukarıda Resimlerde yazılı olan adnanguney yazısı resmin içine gömülüdür.Yani resim altındaki yazının devamı olan bir uzantı değilidir

2 yorum

  1. üstad bilğileriniz için çok çok teşekkürler ederim saygılarımı sunarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EY VATAN
      Faydalandığınız için bende sevindim.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.