Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yeni Wikipedia Gadget Eklentisi

Blogger, Blog kullanıcıları için kısa süre önce, Gadget uygulamaları arasına aldığı W ikipedia Gadget eklentisini duyurdu. Wikipedi, bil...

...
Wikipedia Gadget Eklentisi
Blogger, Blog kullanıcıları için kısa süre önce, Gadget uygulamaları arasına aldığı Wikipedia Gadget eklentisini duyurdu. Wikipedi, bilinmeyen kelimeler için ücretsiz İnternet Ansiklopedisi anlamına gelen, Wiki teknoloji alt yapısı ile hazırlanmaktadır.
Şu anda Klasik Blog kullanıcıları için geçerli olan, Wikipedia Gadget’ini neden 
kullanmalısınız ? Blog yazılarınızda birçok yabancı kelime kullanılmaktadır.Kullandığınız bu yabancı kelime anlamlarını wikipedia gadgetine yazarak arama sekmesi ile arattığınızda hemen alt kısımda size eş anlamlılarla beraber dökümünü sunar.
Kelimenin anlamana tıkladığınızda yeni bir sekmede açılır. Kullandığınız kelimenin anlam ve kullanımını öğrenerek bilgilerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca açılan sayfa linkini blog yazınıza bağlantı vererek okuyucularınızın da bilgi sahibi olmasını sağlamanızda artı bir etkendir.
Sonuç olarak, kelime hakkında hem siz bilgi sahibi olacaksınız, hemde okuyucu kitleniz bilgi sahibi olacaktır. Google Arama Motoru Araçları’ nca (SEO) ,da önemli sayılan bu değerli gadget’i blogunuza eklemenizi öneririm.
Blogumda Zemanta eklentisini kullanıyorum.Zemanta’nın bilgi kaynaklarından biride wikipedia’dır.
Wikipedia Gadget Eklentisini nasıl kuracaksınız ;
→ Yerleşim → Gadget ekle → Diğer → Wikipedia Gadgetine tıklayın ve kaydedin

Wikipedia Gadget arama sonucu

12 yorum

  1. tekrardan mergaba adnan bey
    bloğumda gadget ekle me yerinde gadget eklediğimde ve onu blog kayıtlarının altına sürüklediğimde görünmüyor..ama sağ açılır pencere de förünüyor..örnek sorunlar linkwithin,imza vs.. ama sağ tarafta açılır pencerede görünüyor..bi çözümm varmıı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey bu gadget henüz dinamik bloglarda çalışmıyor.İlerde belki devreye alırlar.Yazı için de belirtmemişim hemen ekliyorum.Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. siz yapmışsınız ne güzel şunlarda hoşunuza gidebilir diye...peki benim bunu yapma olasılığım varmı..ben çok teşekkür ederim o kadar yardımcı oluyorsunuz

      Sil
    3. @halil keskin
      Bunu baktığınız blog da nerde yaptığımı söylermisiniz.

      Sil
    4. merhaba bey
      ileticek biryer ulamadığım için bloğumda paylasım yaptım
      yorumunuza karşın http://bulogkursu.blogspot.com/p/guney59-paylasm.html
      buyrun adnan bey

      Sil
    5. @halil keskin
      Bey ben bunu söyledim siz afrklı algıladınız.Anlattığınız konuyu biliyor.Ne yapmak istediğinizede biliyorum.Fakat size gönderdiğim cevapta nasıl yapılacağı konusunda link veriyorum.Siz onlara bakıyor musunuz?3 dk sürmez yapmanız gerekirdi.Demekki verdiğim linke bakmadınız yada cevabım size ulaşmadı.Blog sayfamda üst kısımda dinamik blogger yazısına tıkladınız mı hepsi orada olduğunu da yazdım.Ayrıca bana email olarakda gönderebilirsiniz resmi.Bulut deposu ücretsiz oraya yükleyerek link verebilirsiniz.Tekrar link veriyorum bakın yapamassanız adnan.guney59@gmail.com emalim.Sohbete ekleyin size yardımcı olim.
      http://guney59.blogspot.com/2013/03/dinamik-blog-linkwithin-widgeti-ekle.html
      Bu linki seçin maus sağ tıklayın adresine git tıklayın sayfa açılır.

      Sil
    6. çok çok teşekür ederim adnan bey..vallahii allah razı olsun siz olmasanız hiç bişe yapamayacaktım..çokfazla istekte bulunuyor kusuruma bakmayın..yaptım...geriye bi adsense kaldı 3 defa başvurdum 3 ündede vermediler..teşekkür ederim

      Sil
    7. @halil keskin
      Bey sizden fazla ben sevindim inanın.Bu sevincin ne demek olduğunu çok iyi bilen bir insanın.O mutluluğu histtiğini hissetmek inanın ben daha çok memnun ediyor.
      Her zaman yazın sorun ben sıkılmam ve geç saatde olsa cevap yetiştirmeye çalışırım.Adsense konusunda ne yaptıklarınızı ve gelen cevapları özetleyerek açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.Ümit ederim askıya alındı yazısı gelmemiştir.Görüşmek üzere.

      Sil
    8. daha önce gönderdiğimde uygun olmadığını söylemişleri..bugün bidaha yolladm aldığım cevap

      Yetersiz içerik: AdSense onayını alıp sitenizde alakalı reklamlar gösterebilmek için sayfalarınızda, uzmanlarımızın incelemesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.

      Bu sorunu gidermek için lütfen aşağıdaki önerileri inceleyin:

      - Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
      - İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
      - AdSense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hâlâ beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
      - Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bu, ana sayfa olmak zorunda değildir, ancak AdSense reklam kodu dışında içerik barındırmayan test sayfaları onaylanmaz.
      - Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.

      Sil
    9. @halil keskin
      Bey, Google Adsense çok ciddi çalışır.Tüm Google ürünleri ile entegredir.Alıntı, kopya, aşırı javaScript, reklam maçlı gizli yönlendirmeler vs gibi bir nedenden dolayı reklam yayınlamayabilir.Öncelikle içeriğiniz özgün olacak, bir değer taşayacak, yazmak için değil belli bir amç ve gaye üzerinde hedef belirleyecek yazı olacak.Sizi ihlal yada askıya almamış.Ancak yazılarınızı Google ve Blogger içerik politikalarına daha uyumlu hale getirmeniz için uyarmış.Kendinizi bir şirkette çalıştığınızı düşünün ve üst seviye yönetime çıkmak için hangi kural ve gerekceleri yapmanız gerekirse, Adsense de sizin yaptıklarınızla onurlandıran işvereniniz olarak görürseniz konuyu daha yakinen algılayabilirsiniz.

      Sil
    10. anladım adnan bey
      bundan sonra kopya yok :)
      tekrardan herşey için teşekkür ederim..iyi geceler dilerim

      Sil
    11. @halil keskin
      Bey, rica ederim.Buna kopya demiyelim.Birçok yazı okuyup kendi düşüncelerinizi yazmak kopya olmaz.Jopya birebir yazı alıntısını yapıştırmak ve bağlantı vermeden yayınlamaktır.Ayrıca telif haklarına da girer. Çok ciddi konudur.Blog dahi silinebilir.Sadece bilgi amaçlı yazdım.Görüşmek üzere.Kendinize iyi bakın.Blogunuz güzel gidiyor.Bazı kurallarıda zamanla daha iyi anladınızmı kısa zamanda tırmanış yapacağına eminim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.