Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Sorunlar ve Kategoriler

Blogger Blog yapısı gereği Kategori eklentisi yoktur.Kategorileri etiketlerden oluştururuz.Dinamik blog da aranılan konuların bulunamaması...

...
Dinamik Blog Sorunlar ve Kategorilerin kullanımı hakkında bilgiler
Blogger Blog yapısı gereği Kategori eklentisi yoktur.Kategorileri etiketlerden oluştururuz.Dinamik blog da aranılan konuların bulunamaması ile ilgili birçok yorum alıyorum.Dinamik blog yapısı gereği farklı bir kullanıma sahiptir.Dinamik blog da hangi konuyu nerede arayacaksınız, blogda aramayı nasıl yapacaksınız kısaca sizleri bilgilendirmek isterim. Bu sayede hem Dinamik blog kullanımı hakkında, hemde aramalarda size yol gösterecek bir yazı olmasını istiyorum.
Dinamik Blog Kategoriler nerededir ;
Dinamik blog kategori sekmesi, sağ tarafda açılır menüden kategori menüsünde bulunur. Kategori başlığında en yakın isim altında tüm konular sıralanır.Ayrıca yazı altında Kategori sıralaması yapılacaktır.
Üst menüyede Kategori başlığı ile ayrıca statik sayfa konulmuştur.
Arama Kutusu kullanımı ;
Arama kutusu, herhangi bir konuda arama yapacağınız etiket filitrelerinden oluşur. Arama kutusuna yazacağınız bir kelimeyi enterlemeden bekleyin. Klasik bloglardan farklı çalışır ve işlevseldir.
Örnek : css, menü, kategori, dinamik, icon, navigasyon, icon, gadget, gadgetler, eklenti, html, blog, blogger vs gibi yazı yazıp enter çekmeden bekleyin. Size 7 faklı seçenek sunacaktır. (Show All O Results) Tüm seçenekleri göster sekmesinide aradığınızı bulamazsanız, tıklayarak sol sidebarda listeleme yapdığını göreceksiniz.
Blog Sorunlar Köşesi Kullanımı ;
Sağ açılır menüde Kategori sekmesinde : Blogger Sorunlar Köşesine ulaşabilirsiniz.
Sağ açılır menüde Kategori sekmesinde : İstek Hattından ulaşabilirsiniz.
Kategori Sekmesinde Bulunan Yazı Başlıkları ;
Aradığınız yazıları bu kategori içinde bulabileceğiniz etiketlerden oluşmaktadır.Yazılar bu kategori sekmelerinde sıralanmaktadır.

2 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey ben blog siteme kategori eklemek istiyorum yalnız yapamıyorum mesela siz web sayfası ekleyerek yapıyorsunz ben yanda kategori listesi şeklinde görünmesini istiyorum. Video da yeterli bilgi bulamadım ama anlatım güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahin Aydın Bey merhaba;
      Şu Yazımı bir inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2012/01/24sayfalarla-menu-butonu-nasl-yaplr.html
      Her iki tür anlatım mevcut. sayfada statik menü yapımı ve sidebar kategori yapımı. Video da izleyin anlamadığınız yeri durdurun tekrar izleyin.Kesin yapacaksınız.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.