Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus G+1 Kullanımı

Google Plus G+1 Kullanımında Bilinmesi Gereken Konular Sosyal Paylaşım ve Çevreler oluşturmanıza yarıyan, Google Plus, Gogle’un en önem...

...
Google Plus ve G+1 kullanımı
Google Plus G+1 Kullanımında Bilinmesi Gereken Konular
Sosyal Paylaşım ve Çevreler oluşturmanıza yarıyan, Google Plus, Gogle’un en önemli ürünlerinden biridir. Kullanım mantığı, Facebook Sosyal uygulamalarının aynısıdır, hatta çok daha geliştirilmiş biçimidir.Türkiyede, Facebook ilk uygulamaya başladığında site içi uygulamalarda kullanımını bilmediğiniz birçok paylaşım iconları mevcuttu.

Zaman içinde bu konular öğrenildi ve Facebook kullanım alanını geliştirerek bugünkü konumuna geldi. Facebook site uygulamasının kısaca Türkiyedeki uygulamaya geçişi bu şekilde oluştu. Bu konuda ki uzun anlatımı ilerki dönemlere bırakıyorum.
Google Plus kullanımında, Sosyal çevreler oluşturmanıza, topluluklarla paylaşımlar, yorumlar ve kullanımı gibi bir çok konuyu ,BLog Menü sekmesinde ve sağ tarafta açılan sekmede Kategori yazılarında Google Plus etiketi içinden takip edebilirsiniz.
Google Plus, Gmail hesabınızda iken G+1 icon kullanımı :
Google Gmail hesabınız açıkken, Gbar olarak adlandırılan araç çubuğunuzun sol baş kısımda +İsminiz yazan yere tıklayarak Google Plus ana sayfasına geçiş yapabilirsiniz.
Google’un tüm ürünlerinin gbar çubuğunda, isminizin yanında beyaz veya kırmızı iconu göreceksiniz.Sizinle ilgili bir ileti varsa kırmızı, yoksa beyaz olarak görülecektir. Tüm ürünlerde görülen iconlardan giriş yapabilir, iletilerinize bakabilirsiniz.
Google Plus ana sayfada G+1 icon kullanımı :
Google Plus ana sayfada sağ üstte gördüğünüz kırmızı gösterge, aynı Facebook mesaj iletisi gibidir. Sizinle ilgili yapılan yorum, G+1 tıklama (beğenme), gibi iletileri haber verir. Bu icona tıkladığınızda bir pencere açılır. Pencerede G+1 tıklamaların kim tarafından yapıldığını, paylaşımıza yapılan yorumları görürsünüz.

Google Plus, G+1 icon iletinize tıkladınızda açılan pencerenin kullanımı :
→ Pencerede bir resim paylaşımınızı birisi beğendiğini düşünelim. Bu iletinin üst kısmında şu kişi yayınızı +1 ledi, şeklinde bildirim görülür.
→ Sizin paylaşımınız beğenen kişiye alt kısımda yorum giriş penceresini açarak bir teşekkür edebilirsiniz.
Bu teşekkür şekli nasıl olması gerekir :
Paylaşımınızı beğenen kişiye teşekkür iletisini gönderen uygulama şu şekilde olması gerekir. Siz daha uzun yazabilirsiniz.
Örnek : Teşekkür ederim +Adnan Güney 
Yukarıda mavi içinde verilen bağlantıyı nasıl yapacağız :
Yazınızdan sonra + işaretine tıklayın ve boşluk vermeden teşekkür edeceğiniz kişinin adını yazmaya başladığınızda, o kişinin adını açılır pencerede göreceksiniz.
Kişinin ismine tıkladığınızda +isim çıkacaktır. Göndere tıklayın. İletiniz vermiş olduğunuz link sayesinde karşı tarafa gidecek ve bilgilendirecektir.
Yabancı uyruklu kişilerin isimlerini nasıl yazacağım :
Sizi Google Plus’a ekleyen yabancı uyruklu insanlar olabilir. Google Sosyal Çevrelere çok önem veren bir sektördür. Facebook da olduğu gibi, bunu tanıyormusun ? Arkadaşlık derecen nedir ? vs. gibi sorular sormaz. Tüm kullanım sizin kontrolünüzde ve yetkilendirmenizdedir.
→ Yabancı arkadaşınızın penceredeki resmi veya ismi üzerine mausu yanaştırın, açılan profil bilgisinde ismini maus ile kopayalaıyın ve +işaretinden sonra CTRL+V ileYapıştır
Klavye kısa yolları :
CTRL + S : Kopyala
CTRL + V : Yapıştır
Google Plus G+1 Kullanımı bu mantık üzerine kurulmuştur. Tüm uygulamalarda bu kullanım üzerine yapılandırılmıştır. Sizlere yardımcı olması dileklerimle.
Yazıyı beğendi iseniz G+1 iconuna tıklamak için halen çekiniyor musunuz? Yorum yazarak beğeninizi de ifade edebilirsiniz. Sonuç olarak hepsi Google Plus işlemidir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.