Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Kütüphanesi

Aradığımız yazı, resim görsel, ilginç eklentiler, gadgetler, nasıl yapılırlar ile dolu Blogger, Blog Kütüphanesi kulaga hoş gelen bir isi...

...
Blog Kütüphanesi
Aradığımız yazı, resim görsel, ilginç eklentiler, gadgetler, nasıl yapılırlar ile dolu Blogger, Blog Kütüphanesi kulaga hoş gelen bir isim değil mi ?Web internet teknolojisinin gelişim sağladı bir ortamda kütüphaneler eskisi kadar rağbet gören yerler maalesef değiller. Tabi bu da üzücü bir konu.Okuma, araştırma, test etme, geliştirme ve arge yani geriye dönük iyileştirme proje adımlarını bilmemek rasgale çalışma yöntemi ve sistem ile konulara bakarak yürümek başarısızlığı baştan kabul etmek olsa gerek.

Hayatınızda yaptığımız tüm işler bu adımlar ve uygulamalar ile doludur. Bir çay yapmak istediğimizde çay suyunu ısıtmadan çayı koyup ısıtmaya mı çalışırsınız ? Yoksa önce suyu ısıtır, demliğe çayı koyar, su ısındıktan sonra çay demliğine sıcak suyu koyar ve demlenmesi için birkaç dakika bekler misiniz ? Dikkat ederseniz herkesin seçimi ikinci anlattığım adımlardır. bunun aksini yapmak başarısızlığı baştan yaşamaktır.  Dünya üzerinde tüm yapılan faaliyetler toplumsal olayları da kapsayacağından dolayı bir sistem ve hiyerarşi içinde gerçekleşir.


Kısaca bu konuları neden yazma geregini duydum ve yazdım. Bunlar bilinmiyor mu ? Maalesef birçok konu ezberden biliniyor ve uygulanıyor. Yine maalesef bayanlar, doğası gereği günlük yaşama en sistematik yaklaşım ve olgularla başlayan arkadaşlarımız.
Şimdi de konuya, Blogger ile blog kurmak isteyen arkadaşların genel yaşam şekline bakalım.
Yeni blog kurmak isteyen arkadaşlarımızın ilk düşündükleri sizce 
nelerdir  ?

1. Biran önce blog açmak
2. Temanın tam anlam ve kullanımını bilmeden en güzel ve zor tema ile işe başlamak
3. Blogunu açtıktan sonra 3. günden sonra arayışlara girerek en üstlerde olmak
4. Blogun da yazım kuralları ve web kriterlerini bilmeden rasgele büyük harfler ile yazılar yazarak piyasada gördüğü işaretleri kullanmak
5. En son gelişmiş kodlamalar içinde ne olduğunu bilmediği kodları kullanarak blog'un da gadgetler ve eklentileri kurmak.
6. Arayacağı konuyu tarayıcıya düşünmeden ve rasgele bir yazı yazarak çıkan sonuçlarda aramak ve çıkan sonuçları da tahlil etmeden kendi düşünce mantığına göre en kolay olanını incelemeden blog'una adabte etmek.
7. Eklenti ve Gadget kodları hakkında daha “html” kelimesini bilmeden uygulamalara girişerek tüm şablonu bozmak ve blog'unu çökertmek.

Yaptığı bu yanlış sistem üzerindeki çalışmalardan dolayı al baştan yeniden arayış ve kurtuluş çareleri aramak ve bulduğunu uygulamak. Tabi sonuç yine hüsran, bıtkınlık, bozgunlık ve yapılan işten alınmayan sonucun sonuç gereği blog kurmayı ve çalışmayı bırakmak yada zaman zaman bakmak. Tüm bu konuları çok uzun sayarak sıralayabiliriz. Ancak herhalde anlatılmak istenen bu kısa anlatımda anlaşılmıştır.
Başarılı olmanın sırrı nedir ?
1. Sistemli bir çalışma sergilemek başarılı olmanın ilk kuralıdır.
2. Sistem derken ne yapılacağını biraz açalım. Yapacağınız iş öncelikle blog kurmaksa bir blog temelini oluşturacak konuları bilmek lazımdır.
Bu temeller nelerdir derseniz, blog çalışmasını en iyi duruma getirecek ayarlardır. Direksiyonsuz bir araç rasgele gider ve bir yere çarparak hasar verir. Blog'unuzu bir araç gibi düşleyin, bu aracın direksiyonu ayarlardır. İşin başında ayarlarınızı yaparsanız ne yaparsanız yapın kontrol sizde olur.
3. Bir blog açılımından başlayarak ayarların nasıl olması gerektiğini tema kurulum, gadget ve eklenti bilgilerini sizler için blog menü kısmında Blog Yol Haritası başlığı altında yazmaya başladım. Sıfır bir blog açtım ve adım adım konuları yeniliyor aynı zamanda da sıralı olarak yapılması gerekenleri liste halinde çıkarıyorum. Arkadaşlar olması gerekenden farklı bir yazı yoktur. Blog budur ve bundan başkada blog yoktur.

4. En büyük yanlışlarımızın başında arama penceresinde neyi nasıl arayacağımızı bilmeyişimizdir. Dinamik blog aramaları için yazdığım yazı ve aramalar hakkında ki bilgileri bağlantıdan inceleyebilirsiniz. Belirli kişiler haricinde kimsenin bu bağlantıları incelemediğini çok iyi biliyorum. Yapılan soru ve sorgulamalar açıkca bu eksikliği gösteriyor.
5. Maalesef yorum yazmayı ve adabını da bilmiyoruz. Bizlere bu zul geliyor. Ancak ilerleyen zamanda yorumların blogların üzerindeki etkilerini fark ettiğinizde bu defada amaçlı yorum yazarak gönderiyoruz. Google Aptal ve Akılsız değildir. Google’un büyüklüğünü henüz anlayamayan kendini dev aynada gören kişiler her zaman kaybetmeye mahkumdur.
1998 senesinde, Google Dünya genelinde işe başladığından beri onun ürün ve gelişimlerini elimden geldiğince ve fırsat buldukca inceliyor ve araştırıyorum. Bildiklerimin bir kısmı da zaman zaman sizlerle paylaşıyorum.
6. İnsanların hangi konuyu ön planda tuttuğunu neye daha önem verdiğini kendi sistemim ile ölçekleyebiliyorum.

Basit bir örnek vermekle işe başlayalım. Blogumda IOS7 hakkında bir yazı görebilir misiniz?Bu konuda çok fazla yazı yazmıyorum. Bu sistemi kullanacak kesim parası olan kesimdir. Zaten ticaret haneler bu konuda yarışıyorlar. Neden bunu yazim ? Benim yazacağım artı ve eksi taraflarıdır. Blog'umun, konu ve amacı bu tür teknoloji için yapılandırılmamıştır. Blog'umun belirli bir çizgisi vardır ve bu çizgide aşırıya gitmeden yazmaya devam ediyorum. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.