Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ve Google+ Bildirim İconu Çan

Blogger ve Google+’nın birleşimi sonucu blog panelinizde görülmeye başlayan Çan işareti ile blogunuzdan çıkmadan okuyucu ve izleyicile...

...
Blogger ve Google+’nın birleşimi sonucu blog panelinizde görülmeye başlayan Çan işareti ile blogunuzdan çıkmadan okuyucu ve izleyicilerinize cevap yazabilirsiniz. Hergün yeniliklerle karşımıza çıkan Google Plus, Blogger kullanıcıları ile entegre içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu güne kadar birçok yeniliğe imza atan Geliştiriciler (Develepors) her nedense blog editöründe yapmaları gereken KATEGORİLER modülünü bir türlü kuramadılar. Açık kaynaklı Blogger Blog editöründe herkesin eli ayağı olan Kategori eklentisini kurmak bu kadar çok zor mu ?

Blogger temaları yıllardır aynı görünüm içinde yani bunlara yenilerini eklemek daha da geniş bir kullanım sunmak zor olmasa gerek.

Blog paneline bir çan ekleniyor, yorumlar aktife ediliyor, şablon değişiyor, gadgetler ilave ediliyor ama her nedense KATEGORİLER pas geçiliyor.

Yoldan geçerken tesadüfen yazımı okuyan bir geliştirici belki bu yazımdan sonra bir çalışma yaparak bu kadar blog kullanıcılarını rahatlatır. Blogların etiket çöplüğü haline gelmesine dur der.Web Yönetici Araçlarında Optimizasyon → Veri işaretleyicileri bölümüne giriş yapın ve verilerinizi işaretlemeye çalışın. Göreceğiniz şey şu olacaktır. Yazınıza yazdığınız etiketlerin hiçbir değerinin olmadığını, kelimelerin anlamsız olduğu gibi konulara şahit olabilirsiniz.

Deneyin bakın neler göreceksiniz. Kendinizi test edin. Kullanacağınız panelin size hiçbir zararı olmayacak aksine nerde olduğunuzu göreceksiniz.

Yukarıda anlatılan konuda veri işaretlerini normal olarak çok kişinin kullanması gerekmekte olduğunu biliyorum. Ama yaptığım incelemede Dünya genelinde YouTube video izleme sayısının şu anki rakamları 129,510 izleyici.

Sizce çok fazla bir rakam mı ? Benim gözümde Okyanusda bir damla kadar. Demek ki bir yerlerde eksiklik var. Bu eksikliği de tamamlayacak olan geliştiricilerdir. Anlatılan konu başlığı şu şekilde olup, video’yu izleyerek konu hakkındaki fikirlerinizi yazabilirsiniz.
“Veri İşaretleyici. Aramalarda sitenizin verilerini gösterin.”

Video’u Türkçe nasıl izleyebilirsiniz, bağlantı linkine tıklayın gereken açıklamaları lütfen okuyun.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.