Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Yöneticisi Araçları Yeni Navigasyon Görünümü

Blog/Site kullanım hakkında geniş bilgi aldığımız Web Yöneticisi Araçları kullanım arayüzünü değiştirdi. Yeni kullanım navigasyonu ile...

...
Web Yöneticisi Araçları

Blog/Site kullanım hakkında geniş bilgi aldığımız Web Yöneticisi Araçları kullanım arayüzünü değiştirdi. Yeni kullanım navigasyonu ile karşınıza çıkıyor.  1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile Google, Friend Connect , Reader ve Web Yöneticisi Araçlarında yaptığı değişimler ile birçok değişime merhaba diyen Google, ilerleyen zaman içinde daha birçok gelişmelerede imza atacağa benziyor. Bu değişimleri teknolojik yenilenme olarak da düşünebiliriz.

Webmaster kullanıcıları için yapılan değişimler neler :
1. Web Yöneticisi Araçlarına giriş yaptığınızda sizi şu şekilde bir yönlendirme penceresi karşılıyor.

Yeni ve iyileştirilmiş gezinme!

Özellikler artık aramanın aşamalarına göre düzenleniyor: tarama, dizine ekleme ve sunma. Ayarlar sağ üst köşedeki dişli çark simgesine taşındı.
Yeni Arama Görünümü bölümünü açmak için yardım simgesini tıklayın ve sitenizin arama sonuçlarındaki görünümü etkilemek için ne tür değişiklikler yapabileceğinizi öğrenin. Daha fazla bilgi edinin.

2. Servis araçları Site Kontrol Paneli başlığı ile başlayarak yukarıdaki açıklama karşılaması ile davem ediyor. “Daha fazla bilgi edinin” tıkladığınızda ingilizce biraz karışık “Arama Görünüm açılır pencere” sayfası ile karşılaşıyorsunuz.
Bu kısımda uzun bir anlatım mevcut. Biz özetleyelim ve sol tarafda bulunan kategori başlığının yanındaki ( ? ) işaretine tıkladığınızda pop up açılır bir pencere içinde kendinizi test edeceğiniz eklentiler mevcut.
3. ( ? ) işaretine tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan pencere örneği :
4. Yukarıdaki kategori başlıklarına tıkladığınızda size ne yapmanız gerektiği anlatılıyor.
Örnek Başlık sekmesine tıkladığınızda, nasıl bir başlık eklemeniz gerektiği ve arama sonuçalrındaki etkisi anlatılmakta. Geniş bilgiler için alt kısımda bulunan mavi linke tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.
Örnek link :
Başlık : ⇒
Nasıl etki oluşturulur?
Her Web sayfası için HTML başlık etiketine bilgilendirici ve alakalı açıklamalar yazın.Daha fazla bilgi edinin.
Web Yöneticisi Araçları'nda
Sitenizdeki başlık etiketlerinin optimizasyonu konusunda yardım için HTML İyileştirmeleri özelliğini kullanın.
5. Arama görümü altındaki bazı başlıklar sağ üst kısımdaki dişliye tıkladığınızda artık karşınıza çıkacak. Dişliye tıkladığımızda göreceğiniz açıklamalar aşağıdaki resimde belirtilmiştir.
Webmaster
6. Web Yöneticisi Araçları Yeni Navigasyon Görünümündeki birçok kısmı inceleyebilirsiniz. Ancak bizim için en önemli olan konular ;
→ Hatalı linkleri kaldırmak : Google Dizini ⇒ URL’leri kaldır bölümünde
→ Tarama sekmesi altında : Google gibi getir ve Blog/site hatalı linkleri gösteren “tarama hataları” , en önemli olanda Blog/sitenizi dizine ekleyeceğiniz bölüm olan “Site haritası” kısımlarıdır.
7. Başınız sıkıştığında, çekinmeden soru soracağımız  Web Yöneticisi Yardım Forumu hertürlü sorularınızın cevabını alacağınız yerdir.
Bu değerli yazıları ile bizlere bilgi veren Mariya Moeva , Webmaster Eğilimler Analist yetkilisine teşekkür ederim.
Kimsenin incelemeyeceğini bildiğim halde Web Yöneticisi Araçları ile ilgili konulara bakmak istediğinizde tıklayabilirsiniz.

6 yorum

  1. ben okudum tşkler adnan bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emek Kafee
      Bende teşekkür ederim.Yapılacak bir konu var mı ?
      Yönetici kısmından çıkış yapıyorum.

      Sil
  2. Adnan Bey ellerinize sağlık. Güzel yazı. Hatalı linkleri sitemizden nasıl düzeltebiliriz. 404 döndüren sayfalardaki yayınlarımı düzenlediğim halde 404 görmeye devam ediyorum.

    adres : http://www.dunyaninteknolojisi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emre Fatih Yücel Bey,
      Teşekkür ederim.Menüde web araçları ve seo konusunu incelediğinizde sorunlarınızı çözecek yazıları göreceksiniz.Veya arama kutusuna 404 yazın enter çekmeden bekleyin.Karşınıza yazı çıkacaktır.

      Sil
  3. Adnan Bey web yönetici panelinde, arama görünü sekmesinin yanında ! işareti var. Yapılandırılmış veri sekmesini tıkladığımda 9 hatalı öğe diyor. Bu ne anlama geliyor ve bu sorunu nasıl çözebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ayse ERYA
      Hanım merhaba, Ünlem işaretine tıklarsanız arama sonuçlarında ne yapılması gerekiyor bu konuda bilgilere ualaşabilir fikir edinebilirsiniz.
      Yapılandırılmış veri içeriğinizde yer alan isim, açıklama, etiket,resim url vs, gibi verileri ifade etmektedir.En altta gördüğünüz isimlerde micro veri işlemcileridir.Akıllı mobil ve verilerinizi işleme alır.Blog'unuza baktım şu aşamada bu verileri yapılandırmak istediğinizde birçok hata alacaksınız.Basit bir örnekle açiklim.
      "Bebek alışveriş listesi" bu sitenizde bir başlık olup url niteliğindedir.
      Şimdi burada veri olarak işe başladığınızda size şunlar sorulacak
      Bebek giyim, bebek yiyicek, bebek odası, bebek alaışveriş gibi uzayıp giden bir liste.Başlık verisinin çok anlam ifade etmesi yapılandırılmış verilere girdiğinizde bu soruların cevabı ile karşılaşacağınızdan cevap veremeden kapamak zorunda kalacaksınız.Ama deneyin.İşlem sonucu google gönder ile biter ve markup larak beklemeye alır.Alınan veri işaretlemi silerek deneyiminiz geliştirebilirsiniz.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.