Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Arama Kutusunu Kaldır

Blogger Dinamik görünüm temasında kullanılan ( search bar ) arama kutusu dinamik tema özelliklerinden biridir. Dinamik tema da arama kut...

...
Dinamik Blogger Arama Kutusu
Blogger Dinamik görünüm temasında kullanılan (search bar) arama kutusu dinamik tema özelliklerinden biridir. Dinamik tema da arama kutusu gadgetler ile eklenmeyen bir uygulamadır. Ancak bazı yazarlar bu tür uygulamalardan hoşlanmıyor ve kaldırmak istiyor. Dinamik blog'un bel kemeği yapısını temsil eden arama kutusunu blog'unuza ekleyeceğiniz küçük bir CSS kodu ile kaldırmanız mümkün. 
Arama kutusunun kaldırılması blog okuyucularının herhangi bir konuyu arayamamasına neden olacaktır. İşin birde diğer boyutu var. Okuyucular ne kadar sıklıkta arama penceresini kullanıyor? İnanın yaptığım gözlemler sonucunda bu pencerenin nasıl kullanıldığını bilen maalesef yok. Bu cümleyi üzelerek ve istemediğim halde belirtmek isterim. Yazılardaki yorumları ve iletişim sorularını incelediğimde, arama penceresi kullanılarak çok basit bulunabilecek konuların sorulması bu pencerenin kullanılmadığını göstermekte. Hatta yazı içindeki bağlantı linkleri okuyucuya yol gösteren uygulama olduğu kadar SEO olarakta büyük önem taşımaktadır. Maalesef bu linklere de bakılmamakta ve görülmemektedir.
Dinamik blog arama penceresi nasıl kullanılır merak ediyorsanız ! Yazıya verilen bağlantı linkinden okuyabilir konuyu anlatan video'u inceleyebilirsiniz.
Dinamik blog arama penceresini kaldırmak için yapılacak işlemler :
1. Blog paneline giriş yapın
2. Şablon
3. Özelleştir
4. Gelişmiş
5. CSS ekle tıklayın ve aşağıda verilen kodu sağ tarafda en üste yapıştırın.
6. } bu işaretten sonra enter çekin birkaç sn. bekleyin ve blogu kaydedin.
7. Dinamik bloglar da CSS kodu eklediğiniz de zaman zaman kalem iconu ve panel girişi görülmeyebilir. Blogu kapatıp yeniden açtığınızda herşey normale dönecektir.
8. Ayrıca CTRL + Tab + R klavye kullandığınızda sayfa yenilenecektir. F5 sayfa yenileme uygulamasını da deneyebilirsiniz.
9. Arama kutusunun artık olmadığını göreceksiniz. Eklediğiniz kodu silerseniz arama penceresi tekrar görülür olacaktır.
Arama Penceresini Kaldıran Kodumuz
.header-bar #search{
display: none !important;
}

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.