Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook İçerik Gömme Özelliğini Kullanıma Açtı

Facebook da paylaşılan içerikleri Blog/Sitelerde kullanılmak üzere gömme özelliğini başlattı. Facebook geliştiricilerinin yaptığı duyur...

...
Facebook İçerik Gömme Nasıl Yapılır

Facebook da paylaşılan içerikleri Blog/Sitelerde kullanılmak üzere gömme özelliğini başlattı. Facebook geliştiricilerinin yaptığı duyuru ile kamuya açık yapılan içerik paylaşımları artık herkes tarafından kullanılabilecek.
Bu şu anlama geliyor. facebook da kamuya açık video paylaştınız. bu video’u gömme tabir edilen embed kodunu alarak sitelerinizde kullanabileceksiniz.
Gömme yani embed kodunu alarak sitenizde nasıl kullanacaksınız ;

Facebook’ yapılan gönderinin sağ üst kısımda ok işaretine tıkladığınızda küçük bir pencere açılacak. Açılan pencere görüntüsünü, facebook’a eklediğim Adsense ile ilgili resimden inceleyiniz.

Facebook gömme uygulaması ok işareti

Bu özellik hem Facebook sayfalarının, hem de kullanıcıların gönderilerini sayfanıza yerleştirmeyi mümkün kılıyor. Fakat sadece herkese açık olarak paylaşılmış gönderileri sayfanıza gömebileceğinizin altını bir kez daha çizelim. Eğer yerleştirmek istediğiniz gönderi herkese açık olarak paylaşılmamışsa “Gönderiyi Göm” ok işaretine tıkladığınızda seçeneğini göremeyeceksiniz.

Facebook embed kodu

Ayrıca sitenize yerleştirdiğiniz içeriğin paylaşım seçenekleri değişirse artık sitenize ilgili içerik yerine, bu mesajın artık görüntülenemediğine dair bir mesaj göreceksiniz.
Bu yeni özelliğin siteye yerleştirilen Facebook gönderisi içerisinde yer alan videoyu oynatma becerisi de bulunuyor. Şu anda için Facebook çok fazla seçenek sunmuyor, paylaşımlar aynı Facebook üzerinde göründüğü şekilde sayfalara yerleştirilebilir fakat ilerleyen zamanlarda Facebook’un özellikle genişlik konusunda bazı alternatifler sunması muhtemel görünüyor.

Konuyla ilgili olarak Facebook’un yardım sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Bu özellik Facebook’a sizce ne kazandıracak, bu konuda düşüncelerinizi paylaşın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.