Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Uygulamalarını Sık Kullanılan Listesine Ekleme

Sosyal Medya devlerinden biri olan, Facebook ana sayfanızda bir uygulamayı, grub veya sayfalarınızı facebook ana sayfanızda sık kullanıla...

...
Facebook Uygulamaları
Sosyal Medya devlerinden biri olan, Facebook ana sayfanızda bir uygulamayı, grub veya sayfalarınızı facebook ana sayfanızda sık kullanılanlar listesine ekleyebilirsiniz. Facebook hesabınıza giriş yaptığınızda genelde ilk açtığınız sekme ana sayfanız ve haber akışıdır.Dikkat ederseniz sayfanın 3 sütundan oluştuğunu göreceksiniz.
1. Sütun uygulama, sayfa, grup, oturumlar vs. kapsar
2. Sütun haber, mesaj akış bölümüdür
3. Sütun da paylaşımların kısa linklerden oluşan ve aşağıya devamlı kayan haberlerden oluştuğu görülür. Yazı başlığında bahsettiğimiz “Facebook Uygulamalarını Sık Kullanılan Listesine Ekleme” uygulamasını 1. sütun kısmında nasıl yapıldığını inceleyelim.
→ 1. sol sütun da sık kullanılanlar ismini göreceksiniz. Bu kısım otomatik olarak sık kullanılanlara eklenen kısımdır. Bu kısımdaki herhangi bir uygulamayı aşağıya veya yukarıya taşıyabilirsiniz.
→ 1. sol sütun üzerinde sık kullanılanlar sekmesinin altında herhangi bir uygulama üzerine mausu yanaştırdığınız da kalem simgesini göreceksiniz.
→ Kalem simgesine tıklayın açılan pencerede “sık kullanılandan kaldır” sekmesine tıklarsanız bir alt sekme başlıklarında hangi kategoriye giriyorsa uygulamanız o kısma taşınacaktır. Aşağıdaki resimde seçenekleri inceleyin.
Facebook sık kullanılanlar
→ Yazının ikinci seçeneği de “yeniden sırala” olarak görülmektedir. Bu seçeneği seçtiğinizde uygulama kısmı dondurulmuş gibi bir görünüm alacaktır. Siz uygulamalarınız arasında yukarı aşağı taşıma yaparak sıralarını değiştirebilirsiniz. Anlatacağım konuyu blog kullanıcıları daha iyi anlayacaklardır. İlgili yazıyı seçin mausu basılı tutun ve istediğiniz sıralamayı yapın. Blog kullanımında biz buna gadget, widget taşıma diyoruz. Taşıma işlemi bitince bitti yazısına tıklayın. Artık eski görünüm yeni görünümle yer değişmiş olacaktır.
Facebook sık kullanılan kısmındaki sırama işleminin görselini inceleyelim.
Facebook sırama işleminin görselini inceleyelim
→ En çok işlem yaptığınız uygulamaları sık kullandığınız sekmeye alabilirsiniz.
→ Yukarıda anlattığım işlemi yaptığınızda sağ tarafda yer işaretleri adında siyah bir kullanım bandı çıkabilir. Ben sık kullanmadığımdan bende görülmüyor. Sağ tarafta siyah kullanım kolaylığı sağlayan açılır kapanır sutun gördüğünüzde şaşırmayın. Bence güzel bir uygulama olmuş. Umarım bende bir müdted sonra görürüm. Bu uygulama otomatik kendinden oluşan bir sütundur. Böyle bir uygulama için hesap ayarlarında arama yapmanıza gerek yoktur, bulamazsınız.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.