Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail Tehlikeli Spam İletisine Dikkat

Dün, blog yazımda DİKKAT Gmail Hesabınıza Gelen Tehlikeli Spam İletisi başlıklı yazımda sizleri uyarmaya çalışmıştım. Aynı ileti şu anda...

...
Google Gmail Tehlikeli Spam İletisi

Dün, blog yazımda DİKKAT Gmail Hesabınıza Gelen Tehlikeli Spam İletisi başlıklı yazımda sizleri uyarmaya çalışmıştım. Aynı ileti şu anda devam etmekte.
İleti Gmail tarafından sakıncalı görüldüğünden Spam klasörüne düşüyor. Dün gelen bu iletiyi denemek için vermiş olduğu bağlantıya tıkladım ve test ettim.
Sakın aynı testi siz denemeyin. Zamanım kısıtlı olduğundan dolayı bazı resimleri alarak sizlere gösterme şansım olmadı. 10 sn içinde kontrol etmem gerekliydi. Ve her ihtimale karşı da şifremi yenilemem gerekiyordu. Aşağıdaki resimde oklarla gösterdiğim bilgileri göreceksiniz.Dikkat ederseniz alt kısımda Google ismi yok. Yukarıdaki bağlantıya dikkat ettiğinizde  ve okuduğunuzda telaşa düşecek bir yazı biçimini göreceksiniz. Bu yazıyı dikkate almayın. Sağ üst kısımda adminisratör alt kısımda da bu kelimenin Türkçe açıklaması olan Yönetim kelimelerini göreceksiniz. Google Gmail hizmetlerinde Adminisratör diye bir yazı olmaz. Adminisratör sunucu hizmeti alan bir siteden ibarettir.
Hemen orta kısımda yer alan yazı bağlantısını maus sağ tıkla kopyalayıp metin dosyasında incelediğimde willertindo adında bir siteye ait olduğunu gördüm.
Hosting hizmeti veren bir site olarak görülmekte. Ancak paravan bir sitede olabilir. Site linkinin devamında norton’un “nort” yazısı ve devamında farklı rakam ve harflerden oluşan bir bağlantı mevcut. hepsini bir araya getirdiğimizde yazıya verilen bir link olarak karşımıza çıkıyor. Her ihtimale karşı linki burada vermiyorum. Ancak, Google Penguen ve kimlik avı bildirimi olarak birazdan tekrar bildirimde bulunacağım.
Kesinlikle bu linke tıklamayın. Birkaç güne kadar zaten tarih olacaktır. Şu ana kadar böyle bir email gelmedi ise sorun yok. Ancak geldiğinde yukarıda bağlantı verdiğim linke tıklayarak ne yapmanız gerektiği anlatılmıştır. Anlatılan konuda böyle bir email alırsanız kimlik avı bildiriminde bulunabilirsiniz. Ayrıca Google Penguen Spam takip merkezine de iletebilirsiniz.
Google Penguen Spam takip bildirimi için buradan giriş yapabilirsiniz. Bağlantıya
tıkladığınızda Google Drive ile yapılmış pencere açılacaktır. İlgili yönergeleri okuyarak bildirimde bulunun. Yanlışlıkla söylenenleri yaptı iseniz hemen şifrelerinizi değiştirin. Umarım hataya düşen olamaz.
Kolay gelsin.
Aşağıdaki resimde oklarla gösterdiğim bilgileri resme tıklayarak büyük inceleyin.

Tehlikeli Spam Bilgisi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.