Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

YouTube Video Yanıt Özelliğini Kapatıyor

Google , YouTube video yanıt özelliğini sona erdirme kararı aldı. Yapılan resmi açıklamasında 12 Eylül 2013’den sonra artık YouTube’da...

...
YouTube

Google, YouTube video yanıt özelliğini sona erdirme kararı aldı. Yapılan resmi açıklamasında 12 Eylül 2013’den sonra artık YouTube’da yüklenen video içeriğine yanıt yazmanın mümkün olmayacağı belirtiliyor.
Googel, YouTube’un bu konuda çok haklı bir gerekçesi mevcut.

YouTube, Google ürünleri arasında en iyi sıralamaya sahip bir yatırım. Google, 2005 senesinde kurulan YouTube’i, 2006 senesinde 1,6 milyar dolar satın aldı.
Google, YouTube satın aldıktan sonra önceki ve sonraki deneyimlerini de geliştirerek dünyanın en büyük ikinci arama motoru konumuna kadar getirdi.
Ancak Google ürünlerinde yaptığı gelişimlerin hepsinde düşündüğü başarı yakalayamadı.
Okuyucu kitlesinin çok değişken davranışları, okuma izleme yorum ve yanıt eksikliği YouTube sitesine de yansıdı.

YouTube sitesine çok düşük oranda tıklanması, yorum yanıt sisteminin azlığı
video yanıt özelliğini sona erdirme kararını almasına neden olan sebeblerden biri olarak görülüyor. 

YouTube video tıklanma oranı nedir ? Resmi sitede yapılan açıklamaya göre bu oran, % 0,0004 civarında. Bu şu anlama geliyor. Video yanıtına göre bir milyon kişiden sadece 4 kişinin yanıta tıklayarak izlemesi sitede en düşük tıklama oranına sahip olması anlamına gelmektedir.

Sonuç olarak 12 Eylül 2013 tarihinden sonra yanıtlama sistemi çalışmayacak. Ancak daha önceden girilmiş olan yanıtlar silinmeyecek ve görülecek.
YouTube bu değişim sonucu, kullanıcı etkileşimini devam ettirmek için farklı yöntemleri ön plana çıkartıyor. Hashtag’lar buna bir örnek. 

Bunun dışında YouTube, yanıt amaçlı yüklenmiş videoların başlıklarında hangi videoya yanıt olduğunun belirtilebileceğini ve sitenin arama özelliği ile bu videoların daha fazla ön plana çıkartılabileceğini belirtiyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.