Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Trafik Dinamik Blogda Çalışırmı

Alexa Trafik Widget’i Dinamik blogger şablonunda çalışır mı? Alexa Trafik Widget’i Dinamik blog şablonunda çalışır. Birçok yerde yazılan ...

...
Alexa Trafik Widget
Alexa Trafik Widget’i Dinamik blogger şablonunda çalışır mı? Alexa Trafik Widget’i Dinamik blog şablonunda çalışır. Birçok yerde yazılan yazı ve yorumları okuduğumda Alexa Trafik Widget’inin Dinamik Blog şablonunda çalışmadığı şeklinde yazılar içermesiydi. Bu konuyu uzun zamandır gözlemliyorum. Bu gözlemlemlerim o kadar ilerledi ki nerede ise bootların ne yapacağını hisseder duruma geldim.Aynı anda 5 blog ve site açıp her birini izledim değişim anlarını kontrol ettim.  Google Chrome tarayıcı sayacında Alexa trafik sayacının yaklaşık 5 sn süre içinde açılmadığını, bu süre sonunda pencerenin açıldığını ve rakamların değişime uğradığını farkettim. Farkettiğim diğer konular arasında Türkiye saati ile 10 saat geriden çalıştığıdır. Bu durum yazdığınız yazınızın 10 saat geç okunarak Alexa trafik rakamlarınızın etkileneceği anlamına gelmektedir.

Dikkat ettiğim diğer en önemli konu ise Alexa Trafik istatiklerinin tam çalışmadığı yönünde olmuştur. Bu testleri 200 yazım üzerinden ve aylarca takip ederek yaptığımı hatırlatmak isterim. Yaklaşık 5 ay önce 234,000 bin olan trafik sayacı şu anda düz rakam olarak 169,000 binde seyretmektedir. Bu süre içinde yazılan yazı sayısı 200 ad’in üstünde olduğunu düşünürsek.
234,000 - 169,000 = 65,000 puan
65,000 : 200 = 325 puan yazı başına düşen değerdir.

Aynı ölçümleri Wordpress ücretsiz sitemde ve WP ücretli sitemde de yapmaktayım. WP Seo olarak çok ileride bir blog yapısına sahip. Birçok eklentilerde SEO olarak ilermesini sağlıyor. Ancak benim izlenimim SEO çalışması değil, Alexa Trafik istatistiklerinin çapraz bağlantılar arasında doğru çalışıp çalışmadığıdır. Maalesef bu konuda ulaştığım karar olumsuz ve dengesiz bir çalışma olduğudur. Birçok yerde okuyoruz. Alexa artık bitti ve gereksiz gibi yazılar mevcut. Diğer taraftanda özelliğini halen koruduğu yazılıyor.

İşin en ilginç yanı da, koskoca Dünya üzerinde Alexa niteliğinde bir sitenin halen konuşulmadığı veya varlığının ortada olmadı. Konuya bu açıdan baktığımızda Alexa kendi tekelini oluşturmuş, istediği gibi hareket edebilen bir konum arz ediyor.  Ölçüm yapan diğer sitelerde yaptığım kontrollerde, hepsinin Alexa dan veri alarak hareket ettiğini görüyoruz. Bu yapılan kontroller ne kadar doğrudur artık siz karar verin.

Dinamik blogger şablon temasında göremeyeceğiniz Alexa Trafik Widget’ini gadget olarak ekledim ve kontrol ettim. Dinamik blog'ta çalışmadığı söyleniyor ve Alexa yardım menülerinde de bu doğrulanıyordu. Alexa yardım menüsünde dip not olarak yazan yazı ;
Not: Blogger / blogspot.com Dynamic şablonları HTML ekleyerek desteklemez
Yazının bağlantı linki :
Nasıl Blogger / blogspot.com sitesi talep ederim?

Bu yazıya istinaden yaptığım araştırma sonucunu aşağıda inceleyelim. Dinamik blog şablonunda görülmeyen ancak, Gadget ekle kısmından eklediğim Alexa Trafik Widget istatistik sonucunu ve hemen bu yazının altında göreceğiniz Google Chrome Alexa Trafik Widget istatistik uzantısının görüntüsünü göreceksiniz. Yazının hemen alt kısmında konunun video çekimi yer alacak. Hadi başlayalım. (Tema değişebilir)
Dinamik blog ismi : http://guney59.blogspot.com/
Google Chrome Alexa Trafik Widget istatistik uzantısının görüntüsü :
Alexa Chrome uzantısı
Dinamik Blog Temamızda göremediğimiz Alexa Trafik Widget istatik sonucunu blog şablon ayarlarına girerek herhangi bir şablon önizlemesine tıklıyoruz ve Alexa Trafik Widget istatik sonucunun aynı olup olmadığına bakıyoruz.
Aşağıdaki resim ile yukarıda resmi kıyasladığınızda aynı olduğunu göreceksiniz.
Alexa
Resimleri izlediniz sonuçları gördünüz. Alexa Trafik Widget’i hani çalışmıyordu çalışmayan bir eklentinin sonuçları nasıl aynı olabilir? Konu hakkında son kararı siz verin. Çalışıyor mu, çalışmıyor mu ? Son söz sizin.... Yukarıda anlatılan konuyu özetleyen videomuzu inceleyelim

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.