Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazı Yayınında Buffer Paylaşım Farkını Deneyin

Blogger Klasik ve Dinamik blog Sosyal Medya Paylaşımlarınızı yazı başlığı, blog başlık ismi, bağlantı linki ve büyük bir resim post (gön...

...
Google ChromeUzantısı Buffer
Blogger Klasik ve Dinamik blog Sosyal Medya Paylaşımlarınızı yazı başlığı, blog başlık ismi, bağlantı linki ve büyük bir resim post (gönderi) ile özelleştirin. Blogger bloglarınız da yazı yazıyor ve paylaşıyorsunuz. Bu paylaşım kısa bir açıklama, bağlantı linki küçük bir resimden oluşur. Hatta bazen paylaşımlarınız da resim çıkmadığı gibi, resim çıksa da anlaşılamayacak kadar küçük ve anlamsız görülmekte. Blog yayınlarını Google+ sayfanda otomatik paylaşma yapabileceğiniz bir yazı hazırlamıştım.
Nesil SANLAV bey’e teşekkür ederim. Yazımı okuyarak beğenisini belirten yorum yapmış ve anlatılanlardan faydalanmış. Yorum meraklısı biri değilim. Ancak yorum ve Google+ tıklamalar yazının başarısını gösteren bir işarettir. Başarı derken herhalde sizde blogunuz ve Google+ paylaşımlarda başarıyı yakalamak isterseniz. Başarıyı yakalamk için 50 kitap ve 50 tane site gezip SEO araştırması yapmanıza gerek yok. işte karşınızda Dev Google duruyor ve sizlere koskoca bir imkan sunuyor. Yeterki kullanmasını bilin. Bloguma reklam amaçlı gelen birçok bağlantı yorumları siliyorum. Çok ısrar edici ve devamlı reklam gönderenleri Google hayatımdan da siliyorum. 
Ve bu yazımı okuyan reklam göndericilerini şu mesajımı iletiyorum.  Lütfen reklam amaçlı yorum yazmayın. Spam yapmayın. İşin sonu Google Penguen de son buluyor ve Web hayatınız kısalıyor. Yazımıza devam edelim ve Buffer’in Google Chrome uzantısısını neden yüklemeniz gerektiğini yazının sonunda daha iyi anlayacaksınız.
Buffer Sosyal Medya Yazı paylaşım Eklentisini yüklediğinizde, neler yapabileceklerinizden sadece bir örnek vereceğim. Eminim hoşunuza gidecektir.
Arkadaşlar benim Buffer bir ilişkim yok. Bu kadar anlatımı bir çıkar gibi görmeyin sakın. Ancak Google ile olan bağlantısı ve çalışmalarını izliyorum. Gelecekte bu çalışmalardan yararlanmanız için sadece sizlere bilgi geçiyorum. Hepsi bu!
Yukarıdaki resmi inceleyin. İsterseniz resme bu şekilde bakın veya tıklayın büyük izleyin. İzleme zevki ve kararı tamamen sizin zevklerinize bağlı. Konuya ne kadar yakın olursanız o kadar başarıyı yakalarsınız.
1. Yukarıda gördüğünüz resim Facebook paylaşımımdır. Facebook ana sayfa akışında çıkmaktadır.Siz böyle bir paylaşım yapabiliyor musunuz.Yapabiliyorsanız yazıyı okumayı kesebilirsiniz. Bu tarz bir paylaşım yapabilmek istiyorsanız okumaya devam edin lütfen.
2. Önce Google Chrome Uzantısı olan, Buffer’i yükleyin.
3. Buffer yüklediğinizde maus sağ tıklama eklentinizde görülecektir.
4. Yazınız açıkken tarayıcıda Buffer iconuna tıkladığınızda bazen resim çıkar, bazende çıkmaz. Bunun nedeni resmin ebatlarından kaynaklanır.Ancak çoğu kez resim görülür. Bağlantı linki, konu açıklaması ve blog başlık isminiz ile gönderme sekmesine tıkladığınızda içeriğiniz yayınlanır.
5. İçeriğiniz nerede yayınlanır. Facebook, Twitter, Linkedin, Google+ sayfanız ve Google zaman akışında çıkar. Dikkat ederseniz aynı anda 5 ayrı yerde bir tıklama ile paylaşım yaptınız.
6. Yukarıda gördüğünüz resim paylaşımını nasıl yapacaksınız ? Hemen anlatim.
→ Resmin üzerinde iken, mausa sağ tıklayın → Buffer yazı ve iconunu göreceksiniz tıklayın, yazınız yukarıda gördüğünüz resim biçimi ile gönderilmiştir.
Anlaşılmayan yada bir sorunuz var ise yorumlarda belirtin lütfen.

4 yorum

  1. Teşekkürler, vakit buldukça bakıyor ve uyguluyorum. "Page speed diye bir eklenti kurdum cromeye. Bütün hataları gösteriyor. Şimdi iş o hataları düzeltmeye kaldı. Ben de detaylara önem vermeye başladım sayenizde. Amacım yayınlar çoğalmadan düzeltmeleri yapmak. Emeklerinize sağlık, selam ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @müjgan Akyüz dündar
      Hanım çok güzel ilerliyorsunuz.Detayları cözmek bloga hakim olmaktır. Blog kullanmakla da kalmıyor insan PC'ye de hakim oluyor bu arada.Sonuçta hepsi birleşince zorluklarda yok oluyor.Yeni bir ufukla devam ediyorsunuz.Hataları baştan düzeltirseniz, yazılar çoğalmaz ve rahat bir çalışma sağlarsınız.Yorum için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.Görüşmek üzere..
      saygılar..

      Sil
    2. Adnan bey, merhaba ... yorumum hakkındaki teşekkürünüze ben de " bilgi paylaşımı " konusundaki duruşunuz ve özeniniz için teşekkür ediyorum... dediğim gibi " özel olmayan bilgi, evrenseldir ve paylaşım esastır... ilkem ve ülküm bu doğrultudadır... aynı paradigmaya sahip kişilerle de aynı frekansta olmaktan da onur ve gurur duyuyorum...
      sizin öneriniz olan bir uygulamayı gerçekleştirdim... blog alanım darmadağın oldu... hemen daha önceden uygulamaya aldığım diğer önerinizi uyguladım .... yedeklerimi almıştım... beş dk. sonra geri kurtardım... tüm dostlara da önerim ... kontrol altında tuttuğunuz hiç bir konudan korkmayın... çekinmeyin... Adnan bey çabalarınızın sürekli olmasını dilerim... saygılarımla ....

      Sil
    3. @Nesil SANLAV
      Bey merhaba; Değerli öneri, yaklaşım ve dost davranışınız için çok çok teşekkür ederim. Düşünce frekanslarımızın aynı olduğu biliyorum.Nesil bey neyi yüklemiştiniz blogdahata oldu? Benimbir yazım ise bağlantı verirseniz sevinirim.Hatalı bir kodlama veya kod da bir bozulma varsakontrol edim.O parağrafı anlamak isterim.Bu tür konularda yapmam gereken bir şey varsasaatönemli değil lütfen bana haber verin.İlgi ve düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim.
      Saygı ve Sevgilerimle

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.