Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Gadget Nasıl Eklenir

Blogger blog Dünyasına yeni başlayanlar için, Blogger Gadgeti nasıl eklenir ? Gadget eklerken nelere dikkat etmek gerekir? Gadget ...

...
Blogger Gadget kurulumu
Blogger blog Dünyasına yeni başlayanlar için, Blogger Gadgeti nasıl eklenir ? Gadget eklerken nelere dikkat etmek gerekir? Gadget kullanımı neden önemlidir? Gadget’e kod eklerken nelere dikkat etmek gerekir ? Bu konuları blogunu kullanmaya başlayan birçok yazar arkadaşım bilir. Blogger ile yeni tanışan ve Gadget eklemek isteyen arkadaşlara yardımcı olması açısından konuyu tekrar gündeme getirerek blogcu yazarlarımızın işini kolaylaştırmayı düşündüm.
Gadget nedir : Gadget’in Türkçe karşılığı tam olarak verilmiyor.Ben gadgeti eklenti aracı olarak tanımlarsam herhalde yanlış olmaz. Birçok kodları çalıştırmaya yarayan , hazır eklentileri aktif hale getiren bir kod çalıştırıcısı da diyebilirim. Gadgetler nerede bulunur : Gadgetler, blogunuzun yönetim paneli, yerleşim bölümünde bulunur “Gadget Ekle” kelimesi ile adlandırılmıştır. Hazır kodlar ile açılabildiği gibi, HTML/JavaScript seçeneği ile dış kodları da ekleyerek birçok uygulamada kullanılabilir. Örnek ; Sosyal Paylaşım butonları, Popüler yayınlar, Son Yorumlar, G+ Paylaşım butonu, Google Plus, HTML/JavaScript vs. gibi. Gadget nasıl eklenir:Hazır gadgetleri eklemek için Gadget butonuna basmanız yeterlidir. Açılan pencerede beğendiğiniz Gadgeti seçip, tamam!a tıkladığınızda Gadget çalışmaya başlar.Blogunuzu kaydetmeyi unutmayın. 

Gadget nasıl konumlandırılır : Gadgeti mausunuzla sürükleyerek istediğiniz kısma taşıyabilirsiniz.Yapılan her işlemden sonra blogunuzu mutlaka kaydedin. 
Gadgetler neden önemlidir : Gadgetler, blog tasarım yapılanmasında, blogunuza birçok eklentinin kurulmasında yardımcı olarak zengin bir görünüm verir. Örnek : AddThis Sosyal Paylaşım kodları, Gadget olarak eklenebildiği gibi Blog şablonunuzdanda eklenebilir.Son yeniliklerden sonra, artık birçok Gadget direk bloglarınıza gönderilebilmektedir. HTML/JavaScript Gadgeti : Bu Gadget’e kod eklerken dikkat etmek gerekir.Bazı kodlar “Zengin metin” biçiminde eklenir.Bu tür kodalrı HTML’yi düzenle ile kontrol etmek istediğinizde kodlar bozulur ve çalışmaz.Bu kodlara örnek olarak CSS ile yapılan özel işlevleri verebiliriz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.