Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google web Yönetici Araçlarını Birkaç Adımda Kolayca Kullanın

Site yöneticileri, Url hataları, Dizin’e ekleme, Site haritası gönderme gibi işlemlerini, Google web Yönetici Araçlarını kullanarak gerçek...

...
Google web Yönetici Araçları
Site yöneticileri, Url hataları, Dizin’e ekleme, Site haritası gönderme gibi işlemlerini, Google web Yönetici Araçlarını kullanarak gerçekleştirebilirler. İçerik yönetimi ve hatasız bir web için size lazım olan tek servis Google web Yönetici Araçlarıdır. Google web Yönetici Araçlarını yeni blogger ile blog açan veya daha önce hiç kullanmayanlar için, yapılması gerekenlerden biraz bahsedelim. Diğer konulara fazla değinmeyeceğim ancak aşağıda bazı bağlantılar vereceğim bunları boş zamanınızda okumayı ihmal etmeyin.

Google web Yönetici Araçları korkmanız gereken bir yer değildir. Tam tersi Google’un kendinizi geliştirmeniz için sizlere sunduğu ücretsiz bir servis olduğunu hatırlatmkta fayda görüyorum. Birçok yanlış işlem yapabilirsiniz.Çekinmeyin yanlışı yapmak kadar düzeltmekde sizin elinizde olan bir hünerdir. Alıştıkca zevkle çalışacağınız hatta hergün uğrayacağınız, Google web Yönetici Araçlarını incelemeye başlayalım.
1. Yeni blog açtınız blogunuzu eklemedi iseniz, Web Yönetici Araçlarına giriş yapın ve site ekle kısmında blogunuzu ekleyin
2. Sitenize tıklayarak açın.
Blog'unuzun hatalı URL’leri nerededir :
→ Tarama ⇒ Tarama hataları sekmelerinden hatalı URL’nizi göreceksiniz.
Hatalı URL kısmının sağ tarafında, 404 sayfa hata kodu yer alır. Hata kodlarını anlamanız için bağlantı linkini inceleyin.
Tarama hataları sekmesi nasıl kullanılır ?
→ Tarama hataları 3 sekmeden oluşur, bunlar ;
→ Her bir sekme farklı konuyu açıklar.
→ Genelde alınan hata yanıt kodu 404 bulunamayan URL’lere işaret eder.
→ Hemen alt kısımda “Hata içeren 1000 sayfa” sıralanan hatalı kodlar yer alır.
Web Yönetici Araçları hatalı url
→ Mavi olarak görülen bu bağlantıya tıkladığımızda açılan penceredeki hatalı linkleri nasıl kaldıracaksınız inceleyiniz.
Ayrıca bakın :
Hatalı URL kaldırma link Video’su : http://youtu.be/HVwgcU06BVg
Video yazı açıklama linki :
Blog Url Hataları Nasıl Kaldırılır Videolu Anlatım
ÖNEMLİ NOT :
⇒ Google web Yönetici Araçlarında, Arama Trafik Sekmesinde bulunan linkleri yanlışlıkla kaldırmayınız. Bu linklerin bulunduğu sekmeler şunlardır.
→ Sitenize bağlantılar
→ Dahili bağlantılar
Aşağıdaki konuları incelemeniz kendinizi geliştirmeniz için yardımcı olabilecek konulardır.
404 Link Hatalarını Blogunuza Yönlendirin
Blogger Arama Açıklamalarını Yapılandırın
Arama Motoru Optimizasyonu
Blogunu Arama Matorları İçin Optimize Edin
Konular hakkında sorularınızı mutlaka ilgili yazı altında yorum kısmından belirtin. Sorularınız daha anlaşılır ve net olacağından sonuca daha çabuk ulaşabilirsiniz. Google forumlarını kullanarakta sorunlarınızı gönderebilirsiniz. 

4 yorum

  1. yazınızı okudum adnan bey emeğinize sağlık bu defa anladım çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emek Kafee
      Rica ederim.Amaç anlaşılır olmasıydı. hata varsa olumsuz veya olumlu lütfen bilgi veriniz.Eleştiriler kendimi düzeltmem gereken konulardır zevkle dinler ve düzeltirim.
      Saygılar.

      Sil
  2. Merhaba Adnan Bey
    benim yapmam gereken bumudur web yonetici araclarina sitenizi ekleyin demistiniz eger buysa ben bunu yaptim sizin sayenizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba AKSOY
      Hanım merhaba, ne kadar süre oldu birde arşiv yazınız yaklaşık 20 kadar olması lazım.Google bootla da getirdi iseniz.Geriye site haritası kalıyor ve birkaç gün beklemeniz gerekiyor.Teşekkür ederim.Yazılarımı takip ederseniz yapanmayacağınız birşey olmaz.Yazılarım kopya değildir.Birebir yaşayarak yazarım.Yani atmasyon yazı sevmiyorum.Bir emek veriyorsam verdiğim emeğin de kütüphane boyutunda olmasını düşünüyorum.Sonuç olarak düşüncelerimde gerçekleşiyor.Sizd bayağı hızlı başlamıssınız.çok güzel kısa sürede ilerleyeceksiniz eminim.Yalnız her zaman yazıyorum ve söylüyorumda büyük resimlerden kaçının lütfen.Geç saatlere doğru yayınlayacağım yazımı da okuyunca neden olduğunu sizde biraz da olsa anlayacaksınız.Şu anda yayında olan ilk yazı bunun bir başlangıcı ve 2014 yılında birçok blog elenebilecek veya aramalarda çıkamayacak.İşallah herkes gereken düzenlemelerini yapar.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.