Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ücretsiz Kolay Site Oluşturma Platformu Jimdo Türkiyede

İnternet sitesi sahibi olma hevesi hızla artmakta olan Ülkemizde Hamburg (Almanya) kökenli Jimdo.com ücretsiz hizmetini Türkiye'e get...

...
Site Oluşturma Platformu Jimdo Türkiyede
İnternet sitesi sahibi olma hevesi hızla artmakta olan Ülkemizde Hamburg (Almanya) kökenli Jimdo.com ücretsiz hizmetini Türkiye'e getiriyor. Teknolojinin getirdiği yenilikler, site kurmayı basitleştirdiğinden, internet site sahibi olmak ve kullanmakta giderek basitleşiyor. Türkiye de ücretsiz site hizmetini verecek olan Jimdo, 2007 yılında 3 Alman girişimci tarafından kurulmuş. Jimdo ücretsiz, hızlı,duyarlı sitenizi oluşturmanızı sağlayan bir platforum. İlerleyen zaman içinde ücretli Jimdo Pro ve Jimdo Business paketlerine isterseniz geçebilirsiniz. Şu anda free ücretsiz olarak hizmetlerine devam etmekte.

Jimdo platformunu içeriğinde zengin bileşen ve eklentiler ile internet sitesi, blog veya e-ticaret oluşturmanız mümkün. Oluşturduğunuz site yapısına paypal hizmet bağlantısını eklemeniz de mümkün. Kayıt işleminiz sırasında size siteniz için bir isim girmeniz isteniyor. Hemen yanında e-posta adresiniz ve parola oluştu seçeneği mevcut. Site linkiniz şu şekilde görülecek. Bloglardan alışkın olmalısınız sistem aynı.

adnanguney.jimdo.com

Sekme altında kullanım koşulları ve gizlilik politikası mevcut.tabi kayıt esnasında bu kısmı işaretliyorsunuz. Sözleşme maddelerini buradan inceleyebilirsiniz. Sözleşmenin 2. madde

2.5 fıkrasında : “JimdoFree kullanıcılarının 180 gün boyunca sitelerine giriş yapmamaları durumunda, servis sağlayıcı siteyi ve sitede yer alan bütün içeriği bir daha geri alınamayacak şekilde silebilir ve kullanıcının bütün Jimdo erişimlerini engelleyebilir.” ifadesi bulunmakta.Hemen alt kısımda :2.6. JimdoFree ile oluşturulan siteler reklam barındırmaktadır. Jimdo kullanıcılarının bu reklamı kaldırma, gizleme veya düzenleme hakkı bulunmaz.2.6. JimdoFree ile oluşturulan siteler reklam barındırmaktadır. Jimdo kullanıcılarının bu reklamı kaldırma, gizleme veya düzenleme hakkı bulunmaz.2.7. JimdoFree kullanıcılarının oluşturacağı siteler bir alt alan adı altında (ör. www.kullanıcıadı.jimdo.com) yayınlanır. JimdoFree kullanıcıları dış bir sunucuda barındırılan alan adlarını Jimdo sitelerine yönlendiremezler ve JimdoFree sayfalarını harici bir internet sitesinde gösteremezler (ör. Frame ya da IFrame aracılığıyla entegrasyon)
Jimdo, içerik politikalarını incelediğimizde şu maddeyi iyice okumanızı tavsiye ederim.
“Kullanıcı içerikleri. Jimdo sayfanıza resim veya dosya yüklerseniz bunlar Amazon S3'ün bulut (cloud) servisine (sunucu merkezi İrlanda'dadır) yüklenir. Amazon'un gizlilik politikasını şu adreste bulabilirsiniz: Kişisel Gizlilik Bildirimi
Webrazzi sitesinden alınan bilgiler :
Mayıs ayında 12. dil olarak Türkçe sayfalarını açan Jimdo’nun Türkiye Ülke Müdürü Erkin Ünler ve Jimdo kurucu ortaklarından Matthias Henze’yi 1.) ofisimizde ağırladık ve şaşırtıcı bilgiler aldık.Aldığımız bilgilere göre Jimdo ile dünya çapında şimdiye kadar 8 milyonun üzerinde sitenin kurulmuş. Türkiye’de açılan site sayısı ise 50.000′in üzerinde. buketyasar.com, dijitaldental.com ve istanbulrestaurant.org Jimdo ile yapılan sitelerden bir kaçı.Çoğunluğu tam zamanlı, bir kısmı dışardan çalışan olmak üzere 170 çalışanı olan Jimdo, Hamburg dışında San Francisco, Şangay ve Tokyo’daki ofisleriyle dünya çapında karlı bir girişim olmayı başarmış.
Jimdo hakkındaki düşüncelerim:
1. Oldukca başarılı, hızlı ve duyarlı site yapısına sahip.
2. Zengin dizayn çeşitliliği
3. Birkaç tık ile Jimdo sayfanızı zengin içerik ile donatın
4. Bütün sorunları destekleme
5. Arama motorlarınca iddialı
6. Mağazanızı birkaç tık ile oluşturabilme yeteneği
7. Jimdo sayfanız hareket halindeyken de görüntüleme
8. Blog ve Sosyal Medya yapılandırma kolaylığı
9. Kendi alan adı ve posta oluşturma hizmeti
10. Sayfanız için kapsamlı hosting hizmeti
11. Birçok araçları kullanabilme özelliği

Açıkcası site veya blog oluşturmak isteyen ciddi düşünenler için kurulum ve kullanımı kolay bir hizmet. Birçok tema aramanıza gerek kalmadan temanızı ve duyarlı menülerinizi hazırlayabileceğiniz bir platforum. Hepsinden önemliside tüm işlemlerinizi Türkçe olarak yapabiliyor olmanız. Daha ne olsun, hayal gücünüz tasarım ve yazı yazmaktan başka yapacağınız bir işlem yok.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.