Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Vodafone Almanya Hacklendi

Almanya Düsseldorf’ta faaliyetini sürdüren Vodafone, siber saldırıya uğradı. Vodafone Almanya’nın sunucularından birine sızan hacker, 2 mi...

...
Vodafone
Almanya Düsseldorf’ta faaliyetini sürdüren Vodafone, siber saldırıya uğradı. Vodafone Almanya’nın sunucularından birine sızan hacker, 2 milyon civarında müşterinin kişisel verilerini çaldı.Şirketin web sitesinde yayınladığı bilgiye göre, müşterilerin ad, adres, doğum tarihi, hesap numaralarıbilgileri çalındı. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın kredi kartı bilgilerine, şifrelere, PIN numaralarına, cep telefonu numaralarına ve data bağlantılarına erişemediği açıklandı. 

Vodafone tarafından keşfedilen saldırı kısa sürede durduruldu. Saldırıyı yapan şahsın kimliğinin polislerce tespit edildiğini belirten şirket, tüm müşterilerine özür mesajı gönderdi. Ayrıca şirket, müşterilerini phishing saldırılarına ve sahte e-postalara karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Ünlü telefon şirketinin diğer ülkelerdeki müşterileri saldırıdan etkilenmedi. Bu olay her ne kadar yurtdışında yaşanmış olsa da siz siz olun e-postalarınıza bakmadan önce adres bölümünü kontrol edin ve tanımadığınız kişilerden gelen e-postalardaki ekli dosyaları kesinlikle açmayın.
Kaynak : Tamİndir

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.