Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Özel Tema Şablonunu Türkçeleştirme

Blogger Tema şablonu dışında özel şablon kullanmak istediğinizde şablon içinde görülen isimleri kolayca Türkçe çeviri yapabilirsiniz. Bl...

...
Blogger Özel Tema Şablonunu

Blogger Tema şablonu dışında özel şablon kullanmak istediğinizde şablon içinde görülen isimleri kolayca Türkçe çeviri yapabilirsiniz. Blogger HTML kod editörünüz yapılacak özelleştirme için çok uygundur. Size gerekli olan sadece zaman, sabır ve dikkattir. İlk Türkçe özelleştirmeyi yaptığınızda kendinize olan özgüveni yakalayacaksınız. Artık geri kalan işlemler biraz çabaya dayanmaktadır. Bazı konuları çok çabuk anlayabilmeniz için şu adımları yapabilirsiniz. Bu adımlar sizin gelişiminizi ve özgüven sağlamanızı sağlayacaktır.

Bir konuyu anlamadan, bozmadan, yaşamadan yapabilmeniz mümkün değildir. Gelin bugünkü konumuz özel tema yazılarının Türkçe çevrilmesi olsun. 28.09.2013 tarihinde, Blogger İgaming Oyun Tema Şablonu ile yayınladığım yazımda İngilizce olan kelimeleri yaklaşık 0,30 dk da Türkçe’ye çevirdim. Bu işlemi sabaha karşı yaptığımdan bıraktım. Ancak boş bir zamanımda devam edeceğim. Zaten çok bir işim kalmadı. Menü linkleri ve Slider yapılandırılacak. Uzun zamandır bu konular hakkında yazmayı düşündüm ancak bir türlü fırsat olmamıştı. Okuyucu ve izleyici arkadaşlarımdan aldığım sorular karşısında artık bu düşüncemi erteleyemeyeceğimi anladım.
NOT: İşleme başlamadan önce kendi blog’unuzda uygulamalar yapmak için çalışacaksanız mutlaka yedek almayı unutmayın. Ayrıca blog yedekleme iki şekilde yapılır.
a. Tema şablonu yedekleme
b. Blog tam yedek alma
Blog yedek almayı bilmiyorsanız ilk olarak bu konuyu çok iyi anlamanız için, Blog yedekleme iki şekilde yapılır başlıklı yazımı inceleyiniz. Yazıyı okuyabilir veya aşağıda verdiğim Youtube video'dan izleyebilirsiniz.



İlk konumuz Tema şablonunu Türkçeleştirme :

1. Çalışmalarınızı yeni bir test blog’u açıp tema şablonu çalışmalarınızı, bu test blogunda yaparak deneyim sağlayabilirsiniz. 100 ad blog açabileceğinizi hatırlatmak isterim. Test blog isimlerini şu şekilde dizin yapabilirsiniz.
Adnan1, adnan2, adnan3, gibi kendi isminiz ile oluşturun.
2. Blog temanızı yükledi iseniz Şablon HTML/Düzenle tıklayın ve şablon editörünüz açılsın. Yazı anlatım sırasında size örnek olması için kullandığım oyun şablonun da Labels etiketler anlamına gelen kelimenin çevirisini yapmadım.
3. Labels kelimesini şablonda bulacağız ve bu ismi değiştireceğiz. Tüm çeviri yapacağımız işlemlerde aynı yolu takip edeceğiz.
4. Etiketi bulmanızın bir diğer yolu da Widget’e atla sekmesini açarak ulaşmaktır.
5. Bu alanlarda dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır.
→ Her bulduğunuz labels kelimesi aradığınız olmayabilir.
→ Birkaç tane labels kelimesi çıkabilir
→ Widget’ler diğer adı ile gadgetler Widget’e atla kısmında yer alır.
→ Aynı etiketten birkaç tane olabilir. Yanınıza kağıt kalem alın ve yapacağınız değişikliği sol tarafta bulunan sıra numarasını bir yere yazın. Herhangi bir yanlışlık sırasında aldığınız not ile geri dönüp yaparak düzeltme şansınız olsun.
→ Bulacağınız ismin sol baş kısmında Title (başlık) kelimesi olduğuna dikkat edin. Aynı etiketten birkaç yerde birden göreceksiniz. Bu sizi yanıltmasın.
→ Title yazısı yanında olan Labels sizin aradığınız doğru kelimedir.
→ Düzeltme işini yaptığınızda şablonu kaydedin ancak, şablondan çıkmayın.
→ Blog'u görüntüle sekmesine tıklayarak ön izleme ile yaptığınız işlemin doğruluğunu kontrol edin. Yapılan işlem doğru ise diğerlerine devam edin. önceki kodları silmeden önce bir yere yapıştırın. Ne olur ne olmaz? Tekrar aynı yerine koymak gerekebilir.
6. Tema şablonları Ingilizce kodlama yapıldığından, Türkçe yazıları tam çıkarmayabilir.
Yazım şekli örneği :
Kategoriler yazacaksanız bunu şu şekilde yazmanız gerekebilir.
Kategori ⇒ Yanlış
Kategorİ ⇒ Doğru
Şablon tasarımcısı küçük harfleri büyük harfe dönüştüren kodlama yapmış ise sizin küçük (i)’nin blog görünümdeki şekli şu şöyle görülecektir. Kategorı
CSSkodlaması büyük olarak değiştir komutu içeriyorsa bu defa ki görünümü de şöyledir.
KATEGORİ (Doğru)
7. Tarayıcınızına yeni sekmesinde açtığınız, blog göreseliniz üzerindeki gadgetler üst kısmında bulunan yazıları kopyalayın şablona dönün ve şablonda bir yere tıklayın.
8. CTRL+F klavye kısa yolu ile arama sekmesini açın. Kopyaladığınız kelimeyi bu pencereye yapıştırın ve enterleyin. Kelimenin sağ tarafına tıklayarak tekrar enterleyin aradığınız kelimeden başka bir kelime daha varmı kontrol edin.
9. Bulduğunuz kelimelere (title sol başta olacak kontrol edin) artık istediğiniz isimleri yazın kaydedin ve önizleme ile kontrol ettikten sonra diğer işlemlere devam edin.
Yapılan işlemin Canlı Demosu ’nu inceleyin. Test blog'u olduğundan ilerleyen zaman içinde aynı örneği göremeyeceğinizden direk link olarak vermiyorum.
Bağlantı linkini kopyalayın yeni sekmede açın lütfen..
http://guney8.blogspot.com/

Oyun teması aslında Wordpress alt yapısı kullanılarak yapılmış. Renk uyumu çok hoş ve hoşuma gittiğinden temayı yapılandırıp klasik blog olarak kullanabilirim. İlerleyen zaman içinde çok sorulan ve herkesin çok uğraştığı bir proğram linkini sizlere vereceğim. Bu link ile proğramı indirip ücretsiz olarak kendi menülerinizi yapabileceksiniz. Proğram çok fazla seçenek sunmasa da kalıp olarak hazır menüleri mevcutta var. Kendinizin renk ve şekil verebileceği tüm özellikleri çalışmakta olup Türkçe dil desteğide bulunmakta. 

Kısa zaman içinde yazılarımda bu konuyu anlatacağım. Takipde kalın izlemeyi unutmayın. Blogger tema özelleştirme ile ilgili yeni konularda buluşmak üzere.
Blogger gadgetleri ile, menü nasıl yapılır videolu anlatım, incelemek ister misiniz ?

Blogger Özel Tema Şablonu Türkçe'leştirme anlatım videosu


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.